Afdelingshoofd Collectiemanagement

Afdelingshoofd Collectiemanagement

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 26 mei Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | Library and IT Services is op zoek naar een Afdelingshoofd Collectiemanagement (0,8 - 1,0 fte 32 - 40 uur per week) voor de Divisie Library & IT Services, afdeling collection management, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst 12 maanden met aansluitend een vast dienstverband.

Functieomschrijving

Heb jij een visie op hoe een gebruiksbibliotheek eruitziet? Ben jij iemand die gastvrijheid en dienstverlening in de fysieke bibliotheek belangrijk vindt en duurzame toegankelijkheid tot digitale voorzieningen en informatiebronnen hoog in het vaandel heeft staan? Weet jij wat ervoor nodig is om dit te realiseren samen met een team van front- en backoffice specialisten? Dan is deze functie iets voor jou!

Als hoofd van de afdeling Collectiemanagement ben je verantwoordelijk voor de bibliotheeklocatie, depots en de dienstverlening zowel digitaal en aan de balie aan de gebruikers van de bibliotheeklocatie. 

Je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van het frontoffice- en het backoffice team (plm. 14 fte staf en plm. 10 studentmedewerkers). Het frontoffice team is verantwoordelijk voor het gebouwbeheer en dienstverlening in de bibliotheeklocatie die bestaat uit een variëteit aan studievoorzieningen met plm. 800 studieplekken voor zelfstudie en samenwerken. De front office beheert de studieplekken en de functionele ruimten in de bibliotheek en fungeert als eerste contactpunt voor studenten en voor basis ICT-ondersteuning. Dit team dat wordt aangestuurd door een teamleider is verantwoordelijk voor de inname en uitleen van materialen, en het interbibliothecaire leenverkeer. Zij helpen bij het vinden van de juiste informatiebronnen, het zoeken in digitale catalogi databases (digitale bibliotheek), het gebruik van de bibliotheeksystemen en verzorgen rondleidingen. 

Het backoffice team is verantwoordelijk voor het bestellen, catalogiseren en beheren van fysieke en digitale wetenschappelijke informatiebronnen ten behoeve van onderwijs en onderzoek, zowel extern als de output van de eigen wetenschappers. Het team adviseert vanuit bibliotheek-technisch oogpunt andere afdelingen omtrent (de)collectioneren, het goed vindbaar en toegankelijk maken van de collectie en staat voor de uitdaging om aan te sluiten bij nieuwe ontwikkelingen, zoals het gebruik van linked open data.

In deze taakstelling werkt het backoffice team samen met de informatiespecialisten in het team Research Support. Je draagt bij aan een goede samenwerking tussen deze teams waarbij het faciliteren van kennisontwikkeling door de wetenschappers en studenten van Tilburg University centraal staat.

Daarnaast neem je deel aan diverse interne overleggen (o.a. met studenten) en je vertegenwoordigt de universiteit in relevante landelijke overlegorganen en (inter)nationale congressen. Je maakt deel uit van het extended MT van de divisie Library & IT Services.

Als hoofd van de afdeling Collectiemanagement werk je samen met de manager Library en de afdelingshoofden Research Support en Brabant-Collectie. De Library staat aan de vooravond van een verandering. Binnen het plan Digitaal Voorwaarts is de doorontwikkeling van de Library een belangrijk onderdeel waaraan jij en je afdeling bijdragen in nieuw bibliotheekbeleid.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

 • Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en bent bekend met de wereld van wetenschappelijke informatievoorziening in het hoger onderwijs en onderzoek. 
 • Je beschikt over aantoonbare relevante leidinggevende ervaring.
 • Je bent bekend met IT en digitalisering en bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen onder meer op het gebied van Open Science en Linked Open Data. 
 • Je hebt relevante ervaring opgedaan in een bibliotheek waarin je deskundigheid in, het verwerven, vindbaar en toegankelijk maken van informatiebronnen hebt laten zien.
 • Je hebt een visie op hoe een gebruiksbibliotheek eruitziet.
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Voor deze functie is uitstekende beheersing van het Engels vereist: CEFR-niveau C1. 

Jouw talenten

 • Je hebt een coachende stijl van leidinggeven met een hands-on mentaliteit. 
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 
 • Je hebt overtuigingskracht: je bent in staat om de afdeling mee te nemen in je ideeën en draagvlak te creëren binnen de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8-1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 
Het salaris bedraagt minimaal €4.432,- en maximaal €5.929,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Afdelingshoofd 3 en salarisschaal 11 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring. 

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • IT; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Beleid- en staf; Management
 • 32—40 uur per week
 • €4432—€5929 per maand
 • HBO+
 • 22277

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you