(Junior) Onderzoeker (Analytische) Chemie

(Junior) Onderzoeker (Analytische) Chemie

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 19 mei Deventer

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De functie

De functie van (junior) Onderzoeker (Analytische) Chemie is een dynamische functie bij GD. In deze veelzijdige functie houd je je bezig met het ontwikkelen en valideren van (nieuwe) bepalingen op het gebied van residu en biomarker analyses in verschillende biologische matrices. Hierbij worden LC-MS en andere analysetechnieken gebruikt voor het borgen van voedselkwaliteit en diergezondheid in verschillende type projecten. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitgevoerde analyses en waar nodig geef je vaktechnische uitleg aan collega’s en klanten. De standplaats is Deventer.Je hebt ervaring - of sterke affiniteit - met (analytische) chemie, kwaliteit en kwaliteitssystemen. In deze functie draag je zorg voor de vaktechnische begeleiding en ondersteuning van het (chemisch) laboratorium, inclusief het borgen van de kwaliteit van onze laboratoriumbepalingen (ISO-17025 geaccrediteerd). Bij al deze werkzaamheden werk je nauw samen met zowel het laboratorium als met de verschillende diersectoren van GD. Je vindt het leuk om de diersectoren proactief te adviseren ten aanzien van diverse producten en onderzoeksprojecten. Je weet je vakdeskundigheid te representeren, zowel binnen als buiten GD.  

Wie zijn wij?

Royal GD is een onafhankelijk en marktgericht bedrijf. Met circa 500 medewerkers werken we elke dag aan de gezondheid van landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren. Dit doen wij samen met dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en het bedrijfsleven. We zijn onderdeel van de GD Group en actief op de Nederlandse en de internationale markt. In 2023 realiseerde GD Group een omzet van ruim 62 miljoen euro.

Ons state-of-the art veterinaire laboratorium in Deventer is wereldwijd gezien één van de modernste en grootste. Hier voeren we jaarlijks bijna 4 miljoen laboratoriumbepalingen uit. Onze teams van dierenartsen, specialisten en wetenschappers adviseren klanten, voeren de diergezondheidsmonitoring uit, doen praktijkgericht onderzoek en ontwikkelen programma’s en producten voor dierziektepreventie en –bestrijding.

De afdeling R&D

De afdeling Research & Development (R&D) kenmerkt zich doordat zij op een hoog niveau presteert, zowel wetenschappelijk als toepassingsgericht. In al het onderzoek dat binnen de GD wordt uitgevoerd speelt R&D een centrale rol. Met meer dan 50 medewerkers richt de afdeling zich, in samenwerking met de GD marktsectoren, op productontwikkeling op basis van klant- en marktwensen. Daarnaast is de afdeling actief met contract research, kwaliteitsondersteuning van het laboratorium en ondersteuning van de marktsectoren in brede zin. De afdeling is deskundig op het gebied van de veterinaire laboratoriumdiagnostiek, veterinaire ziektekunde, epidemiologie en statistiek. 

Specificaties

Gezondheidsdienst voor Dieren (GD)

Functie-eisen

Jij bent de ideale kandidaat als je…

 • Over academisch werk- en denkniveau beschikt of een hbo’er bent met enige jaren relevante werkervaring;
 • Relevante ervaring hebt (of sterke affiniteit) met laboratoriumdiagnostiek, bij voorkeur op het gebied van (analytische) chemie; 
 • Kennis hebt over het opzetten van analytische methoden op het gebied van chromatografie en massaspectrometrie, zoals LC-MS/MS;
 • Affiniteit hebt met - of sterke bereidheid hebt om je te verdiepen in - praktijkgerichte diagnostiekontwikkeling en automatisering/robotisering;
 • In staat bent praktijkvragen om te buigen naar diagnostische oplossingen;  
 • Kwaliteit- en resultaatgericht bent; 
 • Beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring hebt met kwaliteitssystemen (ISO17025);
 • Beschikt over goede rapportagetechnieken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden jou

Een leuke en afwisselende baan in een gepassioneerd team. De salarisschaal waar deze functie in valt loopt van € 3.200 – € 5.400. Je salaris is afhankelijk van jouw ervaring. GD heeft een bedrijfseigen CAO en aanvullende regelingen. Wij bieden je een aantrekkelijk en breed pakket aan arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering, 25 vakantiedagen en 11 adv-dagen, flexibele werktijden, mogelijkheid uitruilen van arbeidsvoorwaarden, bijdrage premie zorgverzekering en een prima pensioenregeling. Je krijgt ruimte om zelf initiatief te nemen. Het volgen van opleidingen en trainingen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert. 

Specificaties

 • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Voeding; Gezondheid; Natuurwetenschappen
 • 32—40 uur per week
 • €3200—€5400 per maand
 • HBO+
 • AT ROYALGD 20242604

Werkgever

Gezondheidsdienst voor Dieren (GD)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Arnsbergstraat 7, 7418 EZ, Deventer

Bekijk op Google Maps

Interesting for you