Arts-onderzoeker Erfelijke Beroertes en Dementie

Arts-onderzoeker Erfelijke Beroertes en Dementie

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr 26 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij lid worden van ons dynamische team dat grensverleggend onderzoek verricht naar erfelijke hersenvaatziekten, zoals CADASIL? Werk jij graag nauw samen met experts uit verschillende disciplines, waaronder genetica, neurologie en radiologie, om nieuwe ziektegenen en fenotypes te identificeren en te begrijpen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Functieomschrijving

Je verricht promotieonderzoek naar de erfelijke hersenvaatziekte CADASIL en andere genetische aandoeningen van de hersenvaten. De werkzaamheden zijn interdisciplinair en omvatten klinische studies met patiënten, genetica, radiologie, neurologie en pathologie. Jouw onderzoek richt zich op het identificeren van nieuwe ziektegenen en de bijbehorende fenotypes. Daarnaast doe je onderzoek naar bijzondere genetische, klinische of radiologische verschijningsvormen van reeds bekende erfelijke hersenvaatziekten. Hiervoor maak je gebruik van reeds verzamelde patiëntgegevens en materialen, evenals van populatiebiobanken. Je zult ook zelf nieuwe patiënten in een klinische studie includeren.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

·         Een afgeronde opleiding geneeskunde.

·         Goede communicatieve vaardigheden en goede digitale vaardigheden.

·         Je hebt een vloeiende beheersing van de Nederlandse taal en een zeer goede beheersing van de Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: duur opleiding.

·         Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 3.359,- en maximaal € 5.292,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

·         De vacature heeft bij voorkeur een ingangsdatum tussen 1 juni en 1 september 2024, maar deze datum kan in overleg worden vastgesteld.

·         De duur van dit dienstverband bedraagt vier jaar gedurende de opleidingsperiode

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Klinische Genetica

Je komt te werken in een enthousiaste onderzoeksgroep met een focus op translationeel onderzoek. De onderzoeksgroep valt onder de afdeling klinische genetica en werkt nauw samen met diverse afdelingen binnen en buiten het LUMC. Het LUMC is het landelijke expertisecentrum voor erfelijke hersenvaatziekten en verricht op internationaal hoog niveau onderzoek naar deze aandoeningen in al hun facetten. In de CADASIL-onderzoeksgroep werken twee projectleiders, twee postdocs, drie tot vier promovendi en een analist.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3359—€5292 per maand
  • Universitair
  • D.24.BK.DJ.48

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you