Medewerker Internationalisering bij Bureau Internationale Studentzaken

Medewerker Internationalisering bij Bureau Internationale Studentzaken

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr 12 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling studentontwikkeling van Studenten Services (StS) zoekt voor Bureau Internationale Studentenzaken (team BIS) twee enthousiaste medewerkers internationalisering voor 28 tot 38 uur per week.

BIS stimuleert en faciliteert het opdoen van internationale en interculturele ervaring voor studenten tijdens hun studietijd door het aanbieden van verschillende internationaliseringsprogramma’s, waaronder het UvA Exchange Programme, summer schools, virtuele modules en beurzen- en leningenprogramma’s. Studenten kunnen zich hierdoor academisch en persoonlijk ontwikkelen en hun vaardigheden versterken.

Wat ga je doen?
Samen met je collega’s faciliteer je de deelname van studenten aan de verschillende internationaliseringsprogramma’s. Je initieert, coördineert, verzorgt en administreert in alle fasen van het programma; van informatievoorziening, voorlichting, selectie en voorbereiding op vertrek, tot begeleiding tijdens de uitwisseling en terugkeer aan de UvA. Je bent de verbindende schakel tussen studenten, UvA-opleidingen en de partner-instellingen; universiteiten waar de UvA overeenkomsten mee heeft voor uitwisseling van studenten. Je werkt in deze functie voornamelijk aan het Exchange Programma. Daarnaast kun je, afhankelijk van de periode in het jaar, ingezet worden bij het organiseren en uitvoeren van voorlichtingsevenementen, trainingen en het ‘ambassadors programma’, waarin studenten hun uitwisselingservaring delen.

Goed om te weten; administratieve werkzaamheden vormen een groot deel van je takenpakket evenals het beantwoorden van vragen van studenten en partnerinstellingen. De informatievoorziening up to date houden en andere uitvoerende communicatietaken is een belangrijk deel van de functie.

Wat neem je mee?
We zoeken twee enthousiaste en initiatiefrijke collega’s, die gemotiveerd worden door het ondersteunen van studenten in hun ontwikkeling.

Daarbij breng je de volgende kwaliteiten en ervaring mee:
  • Je beschikt over minimaal hbo-, maar liever wo-werk- en denkniveau;
  • Je hebt ruime ervaring met het MS Office pakket;
  • Je hebt bij voorkeur zelf internationale ervaring opgedaan via de UvA of een andere Nederlandse universiteit;
  • Je werkt graag samen met collega’s en bent van nature een goede netwerker;
  • Je neemt initiatief en bent sterk gericht op resultaat en kwaliteit;
  • Je communiceert effectief in zowel het Nederlands als het Engels, zowel mondeling als schriftelijk en (juist) ook in een interculturele en internationale context;
  • Je hebt affiniteit met het communicatievak;
  • Je bent organisatiesensitief en kunt omgaan met verschillen in belangen binnen een grote organisatie.

Ervaring in het werken bij een international office is een pre.

Wat bieden we jou?
We bieden een dienstverband van 28 tot 38 uur per week voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid in de functie wordt je contract omgezet in een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €3.072 tot €4.103 (schaal 8) bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Daarnaast biedt de UvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert zij medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Studenten Services geeft invulling en uitvoering aan het studentenbeleid door dienstverlening en ondersteuning aan studiekiezers, studenten en pasafgestudeerden van de UvA. Het doel is de studieloopbaan van studenten zo goed mogelijk te laten verlopen door advisering, begeleiding en informatieverschaffing. StS richt zich op verschillende expertisegebieden en disciplines, zoals voorlichting en studiekeuze, studentbegeleiding en internationalisering.

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS) stimuleert en faciliteert het opdoen van internationale ervaring tijdens de studietijd door het aanbieden en faciliteren van verschillende programma’s, waaronder het UvA Exchange Programme, summer schools en virtuele samenwerkingsprojecten. Alle activiteiten van BIS zijn gericht op de academische en persoonlijke ontwikkeling van studenten en het versterken van vaardigheden door het opdoen van een interculturele ervaring.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen?
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met:

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv als pdf-bestand. Je kunt via de link solliciteren.

De reactietermijn sluit op 12 mei 2024. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op donderdag 16 mei in de ochtend. De tweede ronde vindt plaats op woensdag 22 mei in de ochtend.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 28—38 uur per week
  • €3072—€4103 per maand
  • Universitair
  • 12926

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Roetersstraat 11, 1018WB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you