Coördinator vaksteunpunt informatica

Coördinator vaksteunpunt informatica

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr morgen Nijmegen

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan een duurzame interactie tussen het voortgezet onderwijs en de universiteit vanuit jouw baan als vwo bovenbouwdocent? Als vaksteunpuntcoördinator heb je vrijheid om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden en zet je je in voor een goede aansluiting tussen voortgezet en wetenschappelijk onderwijs.

Het Pre-University College (PUC) of Science is op zoek naar een nieuwe vsp-coördinator voor het vak informatica. Als coördinator ben je het aanspreekpunt voor vo-docenten in de regio voor hun vakgebied en verantwoordelijk voor het op de kaart zetten/houden van het vak in de regio. Je vormt de schakel tussen wo vakinhoud/onderzoek en vo vakinhoud/exameneisen.

Je legt duurzame contacten tussen voortgezet onderwijs, hoger onderwijs, onderzoeksinstituten en bedrijfsleven en onderhoudt daarbij contact met landelijke netwerk(en) voor vakonderwijs en –vernieuwing en neemt ook deel aan deze bijeenkomsten.

Je signaleert de vraagbehoefte van docenten, bijvoorbeeld op het gebied van scholing, en richt je voor leerlingen op het bieden van kennisuitdaging en bevorderen van de inhoudelijke en academische aansluiting. De focus van de activiteiten liggen op het vormgeven en organiseren van:

Netwerkbijeenkomsten en studiedagen voor docenten. Vakinhoudelijke na- en bijscholing voor vo-docenten. Masterclasses en seminars voor leerlingen.

De inhoud van de activiteiten wordt in het algemeen verzorgd door het wetenschappelijk personeel. Afhankelijk van eigen initiatief/interesse kan je hierin zelf ook een actieve rol nemen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je beschikt over een eerstegraads lesbevoegdheid voor informatica.
  • Je bent werkzaam als docent in de bovenbouw van het vwo en hebt minimaal drie jaar ervaring.
  • Je bent beschikbaar op donderdag.
  • Je bent een ambassadeur voor je academische vakgebied in het voortgezet onderwijs.
  • Je weet leerlingen en docenten te inspireren door je enthousiasme en betrokkenheid bij je vak.
  • Je beschikt over een netwerk binnen het voortgezet onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Het betreft een detachering vanuit het vo voor 1 jaar, met maximaal 2 extra jaarverlengingen.
  • Je salaris binnen maximaal salarisschaal 12 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Het Radboud PUC of Science is onderdeel van het Institute for Science Education en verzorgt alle vakinhoudelijke bèta-activiteiten van de Radboud Universiteit voor leerlingen en docenten. Docenten en leerlingen vinden zo eenvoudig op één plek alles wat de universiteit hun te bieden heeft. Het PUC of Science heeft vaksteunpunten voor de schoolvakken: Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Wiskunde (D), Informatica en NLT.

Met een breed scala aan activiteiten zet het PUC of Science zich in om de overstap van vwo naar wo kleiner te maken en talentvolle scholieren de kans te geven te excelleren. De vsp-coördinatoren combineren een baan als docent in het voortgezet onderwijs met deze werkzaamheden op de Radboud Universiteit. Als vsp-coördinator kom je te werken bij het Pre-University College of Science onder leiding van de coördinator. Je verricht werkzaamheden bij zowel de Bacheloropleiding van je vak, als bij het Radboud Pre-University College.

Het Institute for Science Education (ISE) is ingebed in de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Natuurwetenschappen (FNWI) van de Radboud Universiteit. De FNWI is verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs op het gebied van de biologie, natuurkunde, sterrenkunde, scheikunde, wiskunde en informatica. De FNWI omvat acht onderzoeksinstituten, waaronder het ISE. Zowel op het gebied van onderzoek als op het gebied van onderwijs werkt ISE samen met de andere FNWI-instituten en met de Docentenacademie van de Radboud Universiteit.

Additionele informatie

Je kunt uiterlijk solliciteren op 16 mei 2024. Dit kan uitsluitend via onderstaande button. Richt je sollicitatiebrief aan Barbara Evertsen. In het sollicitatieformulier lees je welke documenten je mee moet sturen met je sollicitatie.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 24 mei. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 62.079.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboud Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 16 mei 2024 1:59 (Europe/Amsterdam).