Postdoctoraal onderzoeker: Project Integrating History in Dutch Public Policy

Postdoctoraal onderzoeker: Project Integrating History in Dutch Public Policy

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr vandaag Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was vandaag).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Beleidsmakers hechten waarde aan geschiedenis, maar van een systematische toepassing van historische inzichten en vaardigheden in de beleidspraktijk is echter geen sprake. Als postdoc lever jij een bijdrage aan een betere verankering van geschiedenis in beleid. Dat doe je in een prettige en open cultuur, met veel mogelijkheden om je te ontwikkelen.

Beleidsmakers hechten waarde aan geschiedenis. Van een systematische toepassing van historische inzichten en vaardigheden in de beleidspraktijk is echter geen sprake. Het NWO-project Integrating History in Dutch Public Policy: Perceptions, Practices and Interventions onderzoekt waarom dit het geval is. Het project resulteert in de ontwikkeling van interventies voor de structurele verankering van geschiedenis in de Nederlandse beleidspraktijk. Het onderzoek richt zich onder meer op recent beleid in crisistijd (COVID19), de praktijk van medewetgeving en beleidscontrole door de Tweede Kamer en onderwijsbeleid met bijzondere aandacht voor kansengelijkheid.

Als postdoc maak je onderdeel uit van dit projectteam en participeer je in de activiteiten van de research group Applied History van het Radboud Institute for History and Culture. Je onderzoekt aan de hand van uiteenlopende beleidscontexten hoe hedendaagse beleidsmakers nut en meerwaarde van historische kennis, inzichten en vaardigheden percipiëren. Ook breng je in kaart hoe geschiedenis in de beleidspraktijk wordt toegepast en onderzoek je hoe deze toepassing kan worden verbeterd. Je maakt hierbij onder andere gebruik van oral history en kwalitatieve interviews. Je doet schriftelijk verslag van je onderzoek, bespreekt de resultaten met beleidsmakers en publiceert over de gebruikte methodiek en uitkomsten van het onderzoek in peer reviewed tijdschriften en vakbladen. Tevens draag je bij aan de organisatie van een conferentie. Samen met de projectleider en een later te werven tweede postdoc stuur je een junioronderzoeker en student-assistenten aan.

Het geven van onderwijs, tot maximaal 20% van de aanstelling, kan onderdeel van het takenpakket uitmaken. Een kleinere deeltijdaanstelling behoort tot de mogelijkheden.

Een meer uitgebreide projectbeschrijving is op aanvraag beschikbaar.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je bent gepromoveerd, bij voorkeur op het gebied van Geschiedenis, of zit in de afrondende fase van je promotietraject.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met het slaan van bruggen tussen (geschied)wetenschap en samenleving.
  • Ervaring met oral history en/of kwalitatieve interviews is een pre.
  • Je krijgt energie van het werken met zowel onderzoekers als beleidsprofessionals. Je bezit over goede sociale vaardigheden en voelt je comfortabel in het gesprek met collega-wetenschappers, beleidsmedewerkers en overheidsbestuurders.
  • Je hebt goede academische schrijfvaardigheden, blijkend uit publicaties en overige academische activiteiten.
  • Je beschikt over schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse taal, vanwege de aard van het onderzoek naar de Nederlandse beleidswereld.
  • Een netwerk in een of meer beleidsdomeinen strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 18 maanden.

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 18 maanden.
  • Je salaris binnen salarisschaal 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Het onderzoeksproject Integrating History in Dutch Public Policy staat onder leiding van prof.dr. Harm Kaal. Het projectteam bestaat uit een onderzoeksassistent, student-assistenten en een tweede, later te werven postdoctoraal onderzoeker. Als postdoc ben je verbonden aan de expertisegroep Politieke geschiedenis, die is ondergebracht in het Departement Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Oudheid. Binnen het onderzoeksinstituut Radboud Institute for Culture and History participeer je in de activiteiten van de research group Applied History.

Specificaties

  • Postdoc
  • Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 23.025.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you