Teamlead Student Engagement

Teamlead Student Engagement

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr 20 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij jouw steentje bijdragen aan een aantrekkelijk digitaal leerklimaat voor onze studenten Diergeneeskunde? Bekijk de vacature!

Functieomschrijving

Heb jij een groot hart voor onderwijs én een goed gevoel voor de kansen die technologische innovaties daarvoor bieden? Kom bij ons werken en draag jouw steentje bij aan een aantrekkelijk digitaal leerklimaat voor onze studenten Diergeneeskunde.

Wat ga je doen?
In deze functie werk je vanuit de afdeling Marketing, Communicatie en Multimedia (MCM) en participeer je in het netwerkteam dat zich richt op de inzet van onderwijstechnologie in de onderwijsprogramma’s van onze faculteit. Dit netwerkteam buigt zich over vragen als:
 • Hoe maken we samen betrouwbare en up-to-date digitale leermiddelen voor onze studenten?
 • (Hoe) willen we AI integreren in ons onderwijs / onze toetsing?
 • Hoe zorgen we dat studenten met beperkingen hun leerdoelen halen? Denk daarbij aan klinisch onderwijs, slachthuisonderwijs, anatomisch onderwijs, etc.
 • Hoe stellen we studenten met beperkte middelen toch in staat een internationale ervaring op te doen?
 • Hoe stellen we studenten in staat om in het Skillslab zelfstandig vaardigheden te leren en te laten aftekenen?
 • Hoe maken we optimaal gebruik van de nieuwe onderwijsfaciliteiten in de nieuwbouw van de faculteitsgebouwen?

Denk daarbij aan de inzet van e-learningmodules, VR/AR, platformen om online samen te werken of nieuwe kennis te creëren, serious games, video’s, kennisclips, animaties en eventueel learning analytics. Onderwijstechnologie heeft altijd een duidelijke koppeling aan een leerdoel, daarom komen in dit netwerkteam de e-module bouwers, de videografen, de informatiemanagers, de functioneel beheerders en de beleidsmedewerkers samen.

De onderwijsorganisatie van de faculteit Diergeneeskunde benadert onderwijsvraagstukken integraal, dus vanuit een inhoudelijk, organisatorisch, beleidsmatig en evidence-informed perspectief. Binnen onze organisatie faciliteren we dat medewerkers intensief samenwerken, al hebben zij elk een eigen thuisbasis op basis van hun profiel of opdracht. Zo heb jij jouw thuisbasis binnen de afdeling MCM.

De afdeling Marketing, Communicatie en Multimedia is ingericht langs de vier verschillende doelgroepen die we bij de faculteit betrekken en bestaat uit vier Engagement Teams:
 • Employee Engagement (interne communicatie);
 • Student Engagement (onderwijsmarketing en multimediale docent-ondersteuning);
 • Stakeholder Engagement (relatiebeheer en wetenschapscommunicatie);
 • Public Engagement (persvoorlichting, socials & patiëntcommunicatie).

Het team Student Engagement bestaat naast jou, nadrukkelijk als meewerkend coördinator opererend, uit een e-module bouwer, een videograaf/e-module bouwer en een onderwijsmarketeer. Deze laatste werkt ook met de onderwijsorganisatie samen, maar dan op de onderwerpen studentenwerving, diversiteit en studentencommunicatie.

De timing voor deze vacature is uniek. De technologische mogelijkheden en hun acceptatiegraad zijn sinds corona enorm toegenomen, de decaan van de faculteit heeft een aanstekelijk enthousiasme voor onderwijsinnovatie en tal van projecten kennen een energieke start. Als teamlead Student Engagement kun je nu enorm impactvol zijn en een betekenisvolle bijdrage leveren aan de leeromgeving voor onze studenten.

We zoeken een verbinder die diens eigen teamleden en anderen om zich heen stimuleert om de integrale samenwerking te laten slagen. Iemand die bekend is met onderwijsinnovaties, zowel vanuit de onderwijskundige als de technologische kant en zelf ook in staat is om toepassingen te realiseren. Iemand die strategisch/tactisch kan meedenken waar prioriteiten moeten worden gelegd en ook niet bang is om zelf de handen uit de mouwen te steken. En iemand die affiniteit heeft met ons werkveld: diergeneeskunde.

De belangrijkste taken zijn:
 • in het netwerkteam onderwijstechnologie meedenken en -werken aan de totstandkoming van de juiste nieuwe multimediale onderwijsmiddelen;
 • samen met het eigen team de benodigde e-modules realiseren en zorgdragen voor goed contentbeheer van de bestaande multimediale onderwijsmiddelen;
 • dagelijkse aansturing van het team Student Engagement, waarbinnen ook onderwijsmarketing een plek heeft.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een teamlead met aantoonbare ervaring met onderwijsinnovaties, kennis van onderwijskundige principes en een flinke dosis affiniteit met nieuwe technologische mogelijkheden. Ook ben je in staat om in integrale teams naar concrete resultaten toe te werken. Je hebt 5-8 jaar werkervaring, bij voorkeur ook in communicatie en/of leidinggeven.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een uitdagende functie in een academische setting waarbij alle ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling;
 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.090,- bij een fulltime dienstverband (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Bij de faculteit Diergeneeskunde leiden we de dierenartsen en onderzoekers van de toekomst op, bieden we zorg aan dieren en doen we toonaangevend en maatschappelijk relevant onderzoek. Daar zijn we goed in. We bekijken de wereld door een diergeneeskundige bril en zien dat de gezondheid en het welzijn van dier, mens en omgeving met elkaar verbonden zijn. Vanuit dit besef dragen we bij aan mondiale gezondheidsvraagstukken. Daartoe werken we samen en delen we onze kennis over de grenzen van vakgebieden en landen heen. Onze 1500 studenten en 950 medewerkers inspireren en versterken elkaar. Onze faculteit heeft een sterke internationale reputatie en we lopen als Universiteit Utrecht voorop in de Open Science-uitdaging om wetenschap meer open, betrouwbaar en relevant te maken voor de samenleving. Zo doen onze virologen en epidemiologen baanbrekend onderzoek naar vogelgriep, en werken we aan maatschappelijke thema’s zoals kringlooplandbouw, antibioticaresistentie, microplastics, proefdiervrije innovatie en gezond gefokte gezelschapsdieren. Wat ons bindt, is onze bevlogenheid. De wil om vanuit het integrale perspectief de wereld beter te maken.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Onderwijs
 • Gezondheid
 • 32—40 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • HBO
 • 3835

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 112, 3584CM, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you