Hoogleraar Huisartsgeneeskunde / Afdelingshoofd Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Hoogleraar Huisartsgeneeskunde / Afdelingshoofd Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
30 apr 2 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een gepassioneerde huisarts met een scherp klinisch profiel, een visie voor de toekomst van de eerstelijns geneeskunde en academische ervaring? Ben je bedreven in het leiden van multidisciplinaire projecten en het bevorderen van interdisciplinaire samenwerking, ook in een academische context? Dan nodigen we je van harte uit om je interesse kenbaar te maken.

Functieomschrijving

De Afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde van het LUMC, gevestigd in het LUMC in Leiden en in de Health Campus Den Haag, zoekt vanwege het naderende emeritaat van de huidige functionaris een opvolger m/v voor de functie van hoogleraar huisartsgeneeskunde / afdelingshoofd. We zoeken een gepromoveerde huisarts met een klinisch profiel, geruime tijd gevestigd als huisarts (bij voorkeur in de regio), die de wens - en de mogelijkheid heeft om deeltijds praktisch werkzaam te blijven, en die daarnaast een goede mix aan ervaring heeft in opleiden, onderzoek, onderwijs en management van (multidisciplinaire) eerstelijns geneeskunde in een brede academische context. We zoeken een huisarts met aantoonbare leiderschapskwaliteiten, een visie op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in het vak en de maatschappij, en de ambitie en belofte om die visie om te zetten in aansprekende projecten met alle aanwezige expertise binnen de afdeling en bij samenwerkingspartners, in alle academische kerntaken, in de regio Leiden en Den Haag. Daarnaast verwachten we dat je goed op de hoogte bent van en een visie hebt op belangrijke academische ontwikkelingen zoals op het gebied van Open Science en Erkennen en Waarderen. Je hebt de capaciteit om mensen en ideeën te verbinden en interdisciplinaire samenwerking te bevorderen.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

·         Volledig geregistreerd en ervaren huisarts, bij voorkeur praktiserend.

·         Gepromoveerd met een brede actuele visie en idealen in het vak.

·         Ervaring in opleidingspraktijk, hart voor onderwijs en aantoonbare ervaring in academisch en/of postacademisch onderwijs en/of vervolgopleiding Huisartsgeneeskunde.

·         Bezit van het certificaat "basiskwalificatie onderwijs" of bereid dit binnen twee jaar te behalen.

·         In staat de academische positie van de huisartsgeneeskunde te stimuleren en ervaring in het begeleiden van wetenschappers in promotietrajecten in je eigen vakgebied.

·         Managementkwaliteiten en -ervaring, waarbij je een toegankelijke en inclusieve bestuursstijl hanteert, een modern academisch leiderschap voorleeft en in staat bent organisatieverandering door te voeren, met aandacht voor een gezond en veilig werkklimaat.

·         Vermogen om je visie helder te vertalen naar een strategie, waarbij je de verbinding binnen een grote afdeling met een diverse medische en wetenschappelijke staf van voornamelijk professionals bevordert, en doelgericht de interprofessionele samenwerking stimuleert. Sleutelwoorden zijn teamscience en verbindend leiderschap

Arbeidsvoorwaarden

Als hoogleraar/afdelingshoofd bedraagt je salaris minimaal €14.005,- en maximaal €17.348,- bruto per maand (schaal HHA, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

De werkomgeving bestaat uit de afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde, waarvan naast Huisartsgeneeskunde ook de medische disciplines Ouderengeneeskunde en Sociale Geneeskunde deel uitmaken, alsmede het interdisciplinair “Population Health” samenwerkingsverband in Den Haag en het “Medical Delta” eHealth platform NeLL. Alle onderdelen van de afdeling hebben een sterk extramuraal en interdisciplinair karakter. De afdeling is gevestigd in het LUMC in Leiden en daarnaast in de Health Campus Den Haag. De afdeling heeft 330 medewerkers (165 fte), van wie 8 (deels bijzondere) hoogleraren met in totaal ruim 90 promovendi. De afdeling verzorgt de vervolgopleidingen Huisartsgeneeskunde en Specialisme Ouderengeneeskunde, heeft een groot aandeel in het basiscurriculum geneeskunde van het LUMC, verzorgt het masterprogramma “Population Health Management” op de Health Campus in Den Haag en de staf heeft ook een aandeel in de Masters “Health, Ageing and Society”, “Technical Medicine” en “Farmacie” die het LUMC organiseert, alsmede bachelor courses van het Global Public Health programma in het Leiden University College in Den Haag.

Het wetenschappelijk onderzoek is georganiseerd in twee interdisciplinaire lijnen, namelijk Preventie, Population Health – en Disease Management (PrePoD) en Geriatrics in Primary Care (GPC). Vanuit deze lijnen wordt er samengewerkt met de LUMC-brede onderzoeksthema’s Prevention & Lifestyle, LifeCourse, Cardiovascular, Neuroscience, Oncology en Infection. Met name op de Health Campus in Den Haag is er intensieve interdisciplinaire onderzoeks- en onderwijssamenwerking op het gebied van sociale- data- en bestuurswetenschappen. De afdeling heeft een prominente positie in vier regionale academische werkplaatsen: de huisartsgeneeskunde (ELAN), ouderengeneeskunde (UNCZH),  publieke gezondheid Noordelijk Zuid Holland (AWPG Lumens) en zorg voor de jeugd (SAMEN). In de Health Campus Den Haag is in samenwerking met Universiteit Leiden het Population Health Living Lab (PHLL) opgericht. Ook het National eHealth Living Lab (NeLL) wordt door de afdeling PHEG geleid, in samenwerking met klinische afdelingen in het LUMC en de universiteiten van Rotterdam en Delft in het kader van het Medical Delta samenwerkingsverband.       

Specificaties

  • Hoogleraar
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €14005—€17348 per maand
  • Universitair
  • C.24.LO.BK.85

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you