Wetenschappelijk medewerker bij het Programma Alcohol en Drugspreventie

Wetenschappelijk medewerker bij het Programma Alcohol en Drugspreventie

Geplaatst Deadline Locatie
30 apr 12 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Stel je voor: je dag start met het leggen van een laatste hand aan de factsheet over alcohol en hart- en vaatziekten. Nadat je de nieuwste cijfers en literatuur in de factsheet hebt verwerkt, stuur je deze naar je externe meelezer. Dan is het tijd om lekker te gaan lunchen met je collega’s of een ommetje te maken naar het koffietentje op de hoek. Vervolgens ga je met je collega’s van de werkgroep Eerstelijnszorg van het Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematiek in gesprek over materialen die artsen kunnen gebruiken om het gesprek over alcohol aan te gaan. Voordat je je laptop dichtklapt, heb je de laatste hand gelegd aan de analyses van een kennismonitor over alcoholschade. Zie jij dit helemaal voor je? Twijfel niet en solliciteer bij ons!

Functieomschrijving

Hoeveel impact wil jij maken?

Werken bij het Trimbos-instituut betekent impactvol werk doen met meerwaarde voor de maatschappij. Zo proberen we binnen het programma Alcohol de (gezondheids)schade door alcoholgebruik te voorkomen en te verminderen  onder jongeren en volwassenen én de kennis over alcoholschade te vergroten. Dit doen we door het bundelen en verspreiden van wetenschappelijke kennis over alcoholpreventie en -beleid voor professionals in zorg, beleid, wetenschap en werkgevers. Daarnaast doen we ook zelf onderzoek, onder meer naar de kennis over alcoholschade onder volwassenen.

Daarnaast voeren wij projecten uit over de vroegsignalering van alcoholproblematiek waarmee we zorgprofessionals ondersteunen. Ook zijn we dé plek voor de meeste recente tools over het signaleren, bespreekbaar maken en doorverwijzen bij (problematisch) alcoholgebruik. We zijn trots op deze belangrijke bijdrage! Ons werk maakt een wezenlijk verschil in de samenleving.

Waar kom je te werken?

De cultuur binnen het Trimbos-instituut wordt ervaren als professioneel, informeel, open en warm. Medewerkers voelen vrijheid en regelruimte. Ideeën en eigen inbreng worden zeer gewaardeerd. Zo kan er meegedacht worden over verschillende onderwerpen binnen de organisatie. Het team waarin je komt te werken bestaat uit ongeveer 28 enthousiaste collega’s. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de drive om te zorgen voor blijvende impact.

Dit doe jij als Wetenschappelijk medewerker bij het Programma Alcohol

Bij het Expertisecentrum Alcohol (EA):

  • Je schrijft onder meer factsheets en dossiers over (gezondheids)schade door  alcoholgebruik. Bijvoorbeeld over alcohol en hart- en vaatziekten, alcohol en kanker of alcohol en de hersenen.
  • Je houdt (inter)nationale cijfers en literatuur over alcoholpreventie en -beleid bij en verwerkt deze op de website en in kennisproducten van het EA.
  • Je houdt de (inter)nationale wetenschappelijke en politieke ontwikkelingen bij op het gebied van alcoholpreventie en -beleid.
  • Je voert waar nodig (verdiepende) analyses uit op de verschillende datasets die het Trimbos-instituut heeft.
  • Je voert zelfstandig projecten uit zoals bijvoorbeeld het (co-)projectleiderschap van een alcoholcongres en betrekt de mensen in de organisatie en van de samenwerkingspartners die je nodig hebt bij je projecten.

In het Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematiek (SVA):

  • Je leidt de werkgroep Eerstelijnszorg, welke bestaat uit verschillende zorgprofessionals.
  • Je zet de lijnen voor de toekomst van deze werkgroep uit.
  • Je ontwikkelt een visie op het verder opbouwen en implementeren van kennis en interventies gericht op vroegsignalering van alcoholproblematiek in de eerstelijnszorg. Ook zet je acties in gang om deze te realiseren.
  • Je houdt de literatuur over de vroegsignalering van alcoholproblematiek bij en publiceert hier zelf ook over.
  • Je organiseert en zit vergaderingen voor.

Specificaties

Trimbos

Functie-eisen

Dit is jouw kracht

Je houdt overzicht, kent de verschillende (inter)nationale literatuurbronnen en kunt goed werken onder wisselende werkdruk. Je werkt gestructureerd, bent politiek sensitief en laat je niet snel uit het veld slaan. Je hebt een afgeronde academische opleiding in de gezondheids-/medische wetenschappen, psychologie of epidemiologie en bent bij voorkeur gepromoveerd op één van deze thema’s. Met jouw sterke communicatieve, organisatorische en sociale vaardigheden weet je mensen aan je te binden en te activeren. Je hebt kennis van en affiniteit met de (eerstelijns) gezondheidszorg. Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zijn zeer goed. Ruime werkervaring in een vergelijkbare functie is een pluspunt.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

Wij bieden jou

Een marktconform salaris tussen de € 4.108,- en € 5.335,- (afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring) op basis van 36 uur (FWG-60). Goede secundaire arbeidsvoorwaarden overeenstemmend met de CAO-GGZ. Een eindejaarsuitkering van 8,33%, ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en opname in het pensioenfonds PFZW. Je krijgt een laptop, thuiswerkmogelijkheden en faciliteiten voor je thuiswerkplek. Een goede werkbalans vinden we belangrijk, daar bieden we een vitaliteitsprogramma voor. Je krijgt een op maat gemaakt inwerkprogramma met een ‘buddy’. Verder krijg je mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen.

De aanstelling (28-32 u/wk) is in eerste instantie voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €4108—€5335 per maand
  • Universitair
  • AT TRIMBOS 20243004

Locatie

Da Costakade 45, 3521 VS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you