Projectmedewerker Installaties

Projectmedewerker Installaties

Geplaatst Deadline Locatie
30 apr 20 mei Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een allround technicus op installatietechnisch gebied? Heb je oog voor vernieuwing en duurzaamheid en ben je servicegericht? Dan zoeken wij jou!

Het team Beheer & Onderhoud van Facility Services (FS) van de Universiteit Maastricht (UM) is op zoek naar een enthousiaste allround technisch projectmedewerker installaties.

Met monumenten, onderwijsgebouwen, kantoren en laboratoria heeft de Universiteit Maastricht een uitgebreide en diverse vastgoedportefeuille. Wij zoeken een allround technisch projectmedewerker installaties die het klappen van de zweep kent.
Samen met je collega’s (de adviseur Elektrotechniek en de adviseur Werktuigbouwkunde) ben je verantwoordelijk voor de planmatige onderhoudsopgave aan de installaties van onze gebouwen.
Waar de adviseurs vooral actief zijn op strategisch/tactisch niveau ligt de nadruk bij jouw werk op het tactisch/operationeel niveau. Het uitvoeren van het onderhoud is belegd bij onze externe partners.
In deze veelzijdige functie is geen dag hetzelfde; onze gebouwen variëren van de historische panden in de binnenstad tot aan de Tapijn kazerne, gerenoveerd volgens de laatste standaarden.
Naast de technische werkzaamheden m.b.t onderhoud, voer je ook administratie in onze beheersystemen Planon en SAP.

Wat ga je doen?
 • Je draagt samen met de adviseurs Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde zorg voor het beheren en onderhouden van onder andere de brandmeld-, inbraak-, data-, slagboominstallaties, liften, automatische deuren, elektrotechnische- en klimaatinstallaties en bewaakt de compliance. In het begin ligt voor jou de nadruk op de beveiligingsinstallaties.
 • Je voert op installatietechnisch gebied administratie zoals het FMIS (Planon) en SAP en bewaakt de voortgang.
 • Je beoordeelt continue de risico’s van de werkzaamheden en legt deze schriftelijk vast.
 • Je verzorgt samen met de afdeling inkoop aanbestedingen aangaande jouw aandachtsgebied en begeleid de hieruit voortvloeiende werkzaamheden.
 • Je coördineert en houdt toezicht op uit te voeren werkzaamheden, hierbij beheer en bewaak je normen, standaards en voorschriften m.b.t. onderhoud aan en het ontwerp van technische installaties en het vaststellen van de onderhoudsvoorschriften.
 • Je onderhoudt contacten met toeleveranciers, adviseur en aannemers en stuurt deze aan.
 • Je stelt projectomschrijvingen c.q. bestekken op ten behoeve van uit te voeren werkzaamheden.
 • Je geeft met betrekking tot jouw aandachtsgebied advies met betrekking tot het programma van eisen bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.
 • Je voert Groot Vervangend Onderhoud (GVO) projecten van beperkte omvang en complexiteit uit met betrekking tot jouw aandachtsgebied.
 • Je stuurt op kwaliteit, organisatie, tijd, financiën gedurende de algehele projectfase waarna je zorgt voor de overdracht naar de beheerorganisatie.
 • Je hebt proactief de regie op de asset database van de onder jouw beheer vallende installaties waarbij je rekening houdt met modificaties vanuit projecten en vervangingen vanuit het reguliere onderhoud.

Functie-eisen
Voor deze functie ben je resultaatgericht en beschik je over een grote mate van zelfstandigheid en betrokkenheid. Je hebt een probleemoplossend vermogen, bent creatief en ontzorgt de klant. Voorts ben je een echte teamspeler en collegiaal.
Daarnaast:
 • Beschik je over MBO-niveau 4+ of HBO werk- en denkniveau op het gebied van elektrotechniek en/of werktuigbouw. Ervaring met beveiligingsinstallaties en klimaattechniek is een pré.
 • Heb je ervaring met het werken in een facilitair management informatiesysteem, of ben je in staat om je dit snel eigen te maken. Ervaring met Planon heeft de voorkeur.
 • Heb je kennis van discipline gerelateerde wet- en regelgeving aangaande gebouwen en gebouwinstallaties.
 • Heb je ruime ervaring met het beheren van gebouwgebonden installaties en het uitvoeren van projecten.
 • Ben je in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden en kun je goed het overzicht bewaren.
 • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden (Nederlands en Engels) en ben je vaardig in het voeren van overleg met leveranciers, eindgebruikers etc.

Wat biedt de UM?
Als Projectmedewerker Installaties bij Facility Services kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 conform UFO-profiel Technical Project Officer met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €3226,00 en €5090,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). Inschaling is o.a. afhankelijk van opleiding en ervaring. Om deze reden kan het starten in een aanloopschaal ook tot de mogelijkheden behoren. In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 0,8 - 1,0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Facility Services
Bij FS werken wij samen met onze partners aan passende en optimale facilitaire dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Een veilige, functionele, inspirerende en duurzame leef-, studie- en werkomgeving, dat is waar wij voor gaan. Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, die verbinding stimuleert en die bijdraagt aan hun mentale, fysieke en sociale gezondheid; een omgeving die het mogelijk maakt om ambities waar te maken in leren, doceren en onderzoeken. Welzijn en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan, gericht op de ondersteuning van de ambitie van de UM om een ‘caring’ universiteit te zijn.

Wij bieden een breed dienstenpakket dat onder andere bestaat uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert ook de vastgoedportefeuille van de universiteit.

We hebben een divers aanbod waarbij de focus ligt op: de klantvraag; innovatief inspelen op ontwikkelingen in onze omgeving; samen werken met alle betrokkenen; zichtbaar door communicatie; en continu leren.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen. We bieden een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

Team Beheer en Onderhoud
Het team Beheer & Onderhoud zorgt op professionele en deskundige wijze voor de continuïteit en veiligheid van de bestaande huisvesting en de gebouwgebonden installaties, het team bestaat uit 14 medewerkers. Beheer & Onderhoud wil een compact en slagvaardig team zijn dat optreedt als de gedelegeerde eigenaar van het vastgoed. Voor zowel preventief als correctief onderhoud wordt gebruik gemaakt van externe leveranciers. Beheer & Onderhoud voert op professionele wijze de regie en coördinatie van deze werkzaamheden.

Nieuwsgierig? Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Roel Braeken, afdelingshoofd Beheer en Onderhoud 043-388 2635 en roel.braeken@maastrichtuniversity.nl ,aanwezig van maandag t/m vrijdag.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Projectmedewerker Installaties? Solliciteer dan nu, uiterlijk 20 mei 2024, op deze functie.
De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats op 27 mei 2024.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • 30.4—38 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • MBO
 • 928

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you