Communicatieadviseur

Communicatieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
1 mei 27 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij op een creatieve en innovatieve wijze bijdragen aan de zichtbaarheid van het grensverleggend onderzoek van de internationale onderzoeksinfrastructuur HFML-FELIX en de communicatie over dit onderzoek met sterke magneten en intense vrije-elektronen lasers vormgeven? Werk je graag in een dynamische internationale omgeving waar we bijdragen leveren aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, energietransitie en ontwikkeling van nieuwe materialen? Dan ben jij nodig als communicatiemedewerker bij HFML-FELIX!

Als communicatieadviseur ben je een onmisbare schakel in het ondersteunende team van HFML-FELIX. Je hebt een passie voor wetenschappelijk onderzoek en kan dit vertalen naar een breed publiek. Je bent zowel betrokken bij de interne communicatie, de instituut brede (strategische) communicatie als bij de externe communicatie m.b.t. projecten en activiteiten.

Je geeft in samenwerking met de managing director vorm aan het communicatiebeleid naar verschillende doelgroepen en je verzorgt de praktische communicatie-activiteiten: je zet wetenschappelijke publicaties om in aansprekende nieuwsberichten voor de website en social media, communiceert via deze kanalen pro-actief over activiteiten zoals bijvoorbeeld promoties. Je zorgt dat de communicatiemiddelen effectief worden ingezet en aansluiten bij het communicatiebeleid van HFML-FELIX en de Radboud Universiteit. Het schrijven en redigeren van teksten voor brochures en websites is aan jou goed besteed en je vindt het leuk om samen met de wetenschappelijke staf te zorgen voor aansprekende teksten over hun onderzoek voor bijvoorbeeld de website. Hiervoor werk je nauw samen met de onderzoekers, waarbij je ze actief meeneemt in het toegankelijk presenteren van hun ideeën en resultaten.

Je verzorgt de mailings en nieuwsbrieven van HFML-FELIX, EMFL en FELs of Europe. Voor dit deel van het werk is een achtergrond in of affiniteit met natuurwetenschappen en/of techniek een pre. Daarnaast organiseer en coördineer je allerlei communicatie- en voorlichtingsactiviteiten, zoals rondleidingen en bezoeken van stakeholders. Je neemt eigenaarschap waarbij je een goede inschatting maakt van wanneer en hoe je je ideeën afstemt met het MT.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding op het gebied van communicatie en affiniteit met het werkveld en het bètadomein, of je hebt een afgeronde bètaopleiding met bewezen ervaring op het gebied van communicatie.
 • Je hebt talent voor het maken van rake content in taal en beeld.
 • Je hebt ervaring met social media en het schrijven van webteksten.
 • Je kunt complexe wetenschappelijke content vertalen naar begrijpelijke content voor een breed publiek.
 • Je durft mensen aan te spreken en weet ze te motiveren en enthousiasmeren.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, bent proactief, enthousiast en resultaatgericht.
 • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ervaring of contact in het medialandschap is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

HFML-FELIX is een internationale onderzoeksinstelling die gezamenlijk bestuurd wordt door de Radboud Universiteit en de instituten organisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO-I). Het laboratorium is gevestigd aan de Radboud Universiteit en bestaat momenteel uit ongeveer 90 wetenschappelijke en ondersteunende personeelsleden. De missie van HFML-FELIX is om sterke magneetvelden en intense vrije-elektronenlasers te ontwikkelen, te gebruiken en beschikbaar te stellen voor grensverleggend natuur- en scheikundig onderzoek dat bijdraagt aan het oplossen van vraagstukken op het gebied van onder meer gezondheid, energietransitie en ontwikkeling van nieuwe materialen. Naast het verrichten van intern onderzoek, als onderdeel van het interdisciplinaire Institute for Molecules and Materials (IMM), ontvangt HFML-FELIX jaarlijks meer dan 400 gastwetenschappers uit de hele wereld die van de faciliteiten en de wetenschappelijke infrastructuur gebruik maken. HFML-FELIX maakt deel uit van een aantal internationale consortia, zoals het European Magnetic Field Laboratory (EMFL) en de League of European Accelerator-based Photon Sources (LEAPS).

HFML-FELIX is een onderdeel van de Faculteit Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI). Binnen deze faculteit is het onderwijs ondergebracht in onderwijsinstituten en het onderzoek in onderzoekinstituten. De algemene diensten van de faculteit ondersteunen en controleren de processen binnen HFML-FELIX. Zowel het onderzoek als het onderwijs hebben in de afgelopen jaren kwalitatief en kwantitatief een forse groei doorgemaakt.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • HBO
 • 62.106.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you