Financial Controller FNWI

Financial Controller FNWI

Geplaatst Deadline Locatie
1 mei 2 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij een uitdagende functie als financial controller? Voor de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) zijn wij op zoek naar een Financial Controller. De FNWI is gevestigd op het Amsterdam Science Park (ASP) en omgeven door kennisinstituten en kennisintensieve spin-off bedrijven. Het ASP is een knooppunt van vooraanstaand onderwijs, hoogwaardig onderzoek en kennisintensieve bedrijven.

De Financial Controller is een belangrijke spil in de financiële administratie van de faculteit. Als echte verbinder weet je goed om te gaan met verschillende belangen. Samenwerken en communiceren zit in je bloed! Je werkt nauw samen met je vijf collega's op de afdeling Finance & Control. Verder draag je (als deeltaak) zorg voor de financiële bedrijfsvoering van het faculteitsbureau.

In deze veelomvattende en uitdagende functie heb je een belangrijke rol bij het correct en tijdig uitvoeren van de financiële processen en ben je actief betrokken bij de optimalisatie hiervan.

Wat ga je doen?
Als financial controller draag je primair de verantwoordelijkheid voor alle financieel-administratieve taken rond de planning- & controlcyclus van de faculteit. Voor ongeveer 20% van de tijd ben je actief als coördinator bedrijfsvoering voor het faculteitsbureau.

Meer specifiek heb je de volgende taken:
 • Je bent namens het F&C-team de liaison tussen de FNWI (namens het F&C-team en de instituutsmanagers) en het centrale administratieve service center.
 • Je ziet toe op de juiste vervaardiging van (periodieke) journaalposten en bent in control over relevante standenregisters en checklists voor financiële administratieve handelingen (betaal- en facturatie opdrachten en interne verrekeningen). Verder ben je verantwoordelijk voor de correcte mandaattoekenningen in de financiële systemen.
 • Je verzorgt het samenstellen van (elementen van) de periodieke rapportages en ondersteunt het begrotings- en prognoseproces.
 • Je bent actief betrokken bij de coördinatie van de P&C-cyclus.
 • Je draagt bij aan het beheren, implementeren en (door)ontwikkelen van onderdelen van de planning & controlcyclus.
 • Je beheert de bestandstructuur en de gezamenlijke mailbox van het F&C-team.
 • Je bent in je rol van coördinator bedrijfsvoering verantwoordelijk voor de begrotings- en prognose processen van de afdelingen van het faculteitsbureau. Je ziet toe op de inkoop van diensten die via het faculteitsbureau lopen en zorgt voor de juiste contractvorming.

Jouw profiel
 • Je bent accuraat, analytisch sterk en schrikt niet van complexe processen en deadlines;
 • Je aanpak is gestructureerd en methodisch, je bent vaardig in het communiceren over de status van je werkzaamheden voor diverse belanghebbenden;
 • Je hebt ervaring met software zoals: SAP, Excel, Power BI, Teams, Word en Outlook;
 • Je hebt minimaal een hbo-opleiding op administratief en/of bedrijfseconomisch terrein;
 • Je hebt bewezen ervaring binnen een soortgelijke functie;
 • Je kan je goed uitdrukken middels een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden we jou?
We bieden een fulltime dienstverband voor de periode van één jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid wordt het tijdelijke contract in een vast dienstverband omgezet.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, € 4.332 tot € 5.929 (schaal 11) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn. Het benoemde salaris is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Universiteiten van Nederland is van toepassing.

Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Wat bieden we je verder?
 • Een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen ontwikkeling;
 • Een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • Een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
 • Een inspirerende academische- en internationale omgeving op het Science Park.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam behoort met 46.000 studenten, 8.000 medewerkers, 3.000 promovendi en een jaarlijks budget van 915 miljoen euro tot de grote algemene onderzoeksuniversiteiten van Europa.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Met zo’n 2.100 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan circa 8.500 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van academici op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees hier voor meer informatie.

Vragen?
Voor vragen kun je contact opnemen met Wouter Raaphorst, Teamlead a.i. FNWI Finance & Control, +31641515763.

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt alleen online solliciteren via onderstaande link. Je motivatiebrief en je cv ontvangen we graag in het Nederlands via onderstaande link.

De UvA is op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen verplicht om voor niet-wetenschappelijke functies binnen de EU te werven. Behoor je niet tot één van de EU-landen (plus Noorwegen en Zwitserland) dan heeft het geen zin om te solliciteren.

Alleen complete sollicitaties worden in behandeling genomen.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

 • Financiën
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO
 • 12947

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you