Docent Communicatie en Argumentatie

Docent Communicatie en Argumentatie

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 31 mei Amsterdam

Functieomschrijving

Bij de afdeling Neerlandistiek verzorgt de capaciteitsgroep Taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica onder meer onderwijs in BA Neerlandistiek, de BSc Cognition, Language, and Communication, de MA Nederlandse Taal en cultuur en de MA Communication and Information Sciences. Het volledige onderwijsprogramma is te vinden via de UvA studiegids. Wij zoeken een ervaren docent op het gebied van de communicatie en argumentatie die breed inzetbaar is binnen deze programma’s.

Wat ga je doen?
Als docent Communicatie en argumentatie kom je te werken in een energiek team van docenten en onderzoekers op het gebied van de taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica. Je verzorgt reeds ontwikkeld onderwijs en je draagt bij aan de verdere verbetering van het onderwijs op deze gebieden en je signaleert verbetermogelijkheden. Je bent breed inzetbaar in het onderwijs voor de BA Neerlandistiek, de BSc Cognition, Language, and Communication, de MA Nederlandse Taal en cultuur en de MA Communication and Information Sciences en verzorgt inspirerende hoor- en werkcolleges. Tot de onderwijstaken behoren verder het begeleiden van scripties en het bijdragen aan vernieuwing en verbetering van het curriculum. Binnen de afdeling en de capaciteitsgroepen daarbinnen, bouwen we nadrukkelijk aan programma’s waarin de onderzoekinteresses van de staf en de curriculumontwikkeling elkaar versterken.

Taken en verantwoordelijkheden
  • het verzorgen van onderwijs;
  • het begeleiden van bachelor- en masterscripties;
  • bijdragen aan verbetering van het onderwijs en het signaleren van verbetermogelijkheden;
  • bijdragen leveren aan het ontwikkelen en implementeren van verbeteringen in didactiek en/of inhoud van het toegewezen onderwijs;
  • bijhouden van de vakliteratuur en het integreren van nieuwe onderzoeksinzichten in het te verzorgen onderwijs;
  • verrichten van bestuurs- en beheerstaken;
  • deelnemen aan commissies en werkgroepen en het uitvoeren van administratieve taken.

Wat vragen we van jou?
Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands. Je brengt jouw enthousiasme voor communicatie en argumentatie over op de studenten. Je bent betrokken bij de studenten en kunt hen motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Je kunt op een goede, efficiënte en prettige samenwerken met collega’s en bent in staat zowel in teamverband als zelfstandig werkzaamheden te verrichten.

Jouw ervaring en profiel
Kandidaten dienen in het bezit te zijn van de volgende kwalificaties:
  • gepromoveerd in vakgebied van de communicatie en argumentatie;
  • breed inzetbaar in het onderwijsprogramma van de BA Neerlandistiek, de BSc Cognition, Language, and Communication, de MA Nederlandse Taal en cultuur en de MA Communication and Information Sciences;
  • uitstekend op de hoogte van het vakgebied taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica;
  • aantoonbare ervaring met het geven van hoor- en werkcolleges en met scriptiebegeleiding;
  • affiniteit met het gebruik van ICT in academisch onderwijs;
  • in staat om te functioneren in meer dan één onderwijsprogramma;
  • uitstekende organisatorische ervaring en vaardigheden;
  • betrouwbare teamspeler;
  • in het bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). Heb je geen BKO dan ben je verplicht bij aanvang van je arbeidsovereenkomst te starten met het BKO-traject en dient het certificaat binnen drie jaar te zijn behaald;
  • goede beheersing van het Nederlands en Engels. Indien je geen Nederlands spreekt, dient binnen twee jaar van de arbeidsovereenkomst een actieve en passieve beheersing te zijn verworven en het staatsexamen Nederlands als Tweede Taal programma II te zijn behaald.

Wat bieden we jou?
We bieden een tijdelijk dienstverband voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 1 augustus 2024. Na positieve beoordeling van het functioneren volgt een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het dienstverband is voor 30,4 uur per week.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 4.332 tot € 5.929 bruto per maand, op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?
  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs;
  • het behalen van Nederlands als Tweede Taal programma II;
  • uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en tijd voor professionele ontwikkeling;
  • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt onderwijs en onderzoek met een sterk internationaal profiel in een groot aantal disciplines op het gebied van taal en cultuur. De faculteit is gevestigd in het centrum van Amsterdam en onderhoudt intensieve contacten met vele culturele instellingen in de hoofdstad. Docenten en onderzoekers van de faculteit werken samen in interdisciplinaire onderzoeksverbanden en zijn actief in uiteenlopende onderwijsprogramma’s.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen?
Voor vragen over de functie of afdeling kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:
  • prof. dr. J.H.M. (Jean) Wagemans, hoogleraar Cognitie, communicatie en argumentatie
  • j.h.m.wagemans@uva.nl

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link tot 31 mei 2024 online solliciteren. Je brief, cv, een lijst van publicaties en de namen en emailadressen van twee referenties ontvangen we graag in 1 pdf, te uploaden in het verplichte veld ‘CV’.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden in juni 2024. Een proefcollege is onderdeel van de procedure.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • Lector
  • Taal en cultuur
  • max. 30.4 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • Gepromoveerd
  • 12954

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 48, 1012CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 31 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).