Functioneel beheerder RBS

Functioneel beheerder RBS

Geplaatst Deadline Locatie
2 mei 19 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Leg jij graag een brug tussen techniek en gebruiker? En wil je nieuwe dingen leren en processen verbeteren? Als functioneel beheerder RBS zorg jij voor de verdere ontwikkeling van ons relatiebeheersysteem. En dat op onze groene campus, met veel ruimte voor ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid.

Wegens het vertrek van een van onze collega’s zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven functioneel beheerder (FB) voor het relatiebeheersysteem (RBS) en het Identity Management systeem (IDM).

Als functioneel beheerder van het RBS ben je de regisseur tussen gebruikersorganisatie, helpdesk en applicatiebeheer. Vanuit de visie op relatiebeheer die je ontwikkelt samen met de gebruikers, zorg je voor de verdere ontwikkeling van het RBS. Daarnaast ben je betrokken bij het IDM binnen de Radboud Universiteit. De afwisseling in jouw werk is enorm en dat is precies wat bij jou past.

Als lid van het Identity & Accesmanagement team ben je samen met 5 collega’s verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en het operationeel houden van de twee systemen. Jij bent de functionele expert en bent in staat scherpe analyses neer te zetten zodat kwaliteit, continuïteit en maximale toegevoegde waarde worden geborgd.

Het RBS bevat het complete beeld van een persoon en de rollen die deze persoon vervult binnen de Radboud Universiteit. Zowel gebruikers als aangesloten informatiesystemen halen hun informatie uit het RBS. Als functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren en onderhouden van de gebruikersfunctionaliteit in het RBS. Met jouw nieuwsgierigheid en analytisch vermogen weet je de informatiebehoefte van de gebruikers in kaart te brengen en te vertalen naar applicatiefunctionaliteit. Ook begeleid je de applicatiebeheerders bij het ontwikkelen ervan.

Verder organiseer je het key-user overleg en ben je ambassadeur van het RBS naar alle afdelingen en faculteiten. Je zorgt voor het testen van nieuwe functionaliteit en betrekt de gebruikers daarbij. Je traint gebruikers in het correct gebruik van de applicatie. Je stelt gebruikersdocumentatie op, bereidt updates voor en zorgt voor de introductie bij de gebruikers. Je speelt een rol in het opstellen en onderhouden van beleid en standaarden voor het gebruik. Ook zorg je dat nieuwe functionaliteit past binnen de visie voor het RBS die je samen met de organisatie ontwikkelt. Je bewaakt daarbij de verhouding tussen de individuele wensen van de gebruiker en de belangen van de organisatie, door telkens een scherpe analyse te maken van het probleem en de achterliggende vraag.

Het RBS ligt technisch gezien erg dicht aan tegen het IDM, daarom zul je vanuit jou functie ook een bijdrage leveren aan het de doorontwikkeling van IDM, hierbij komen vergelijkbare werkzaamheden voor die je ook voor het RBS doet.

Het functioneel beheer binnen de Radboud is nog in ontwikkeling en ook daaraan lever je een bijdrage. Je signaleert en initieert verbeteringen op het gebied van functioneel beheer en de bijbehorende processen. Er is continu beweging door nieuwe aanvragen, wijzigingsverzoeken, verschillende behoeften en doorontwikkeling. Hierdoor heb je gedurende de week veel contact met allerlei collega’s. Je kunt dus rekenen op dynamiek en uitdaging in een team dat zich nog aan het ontwikkelen is. Daardoor is er ook veel ruimte voor eigen initiatief en het vormgeven van je functie.

Het kan natuurlijk zijn dat je enthousiast wordt van deze vacature, maar nog niet volledig aan het gevraagde profiel voldoet. Heb je al ervaring als functioneel beheerder of een aantoonbare affiniteit met de begeleiding van een gebruikersorganisatie, schroom dan niet om te solliciteren. Het is bij ons namelijk ook mogelijk om in de rol van functioneel beheerder te groeien.

Twijfel je toch of deze functie bij je past? Wij denken graag met je mee. Neem dan vrijblijvend contact op met Sander Koek, coördinator functioneel beheer, via 06 538 39 006.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een diploma in een relevante studierichting (bijv. informatica of technische bedrijfskunde).
 • Je hebt aantoonbare ervaring als functioneel beheerder en het is een pre wanneer je eerder gewerkt hebt vanuit BiSL.
 • Je hebt oog voor je gebruikers en bent communicatief sterk in woord en geschrift.
 • Je hebt ruime ervaring in het adequaat afhandelen van gebruikersvragen.
 • Je zoekt actief je stakeholders en key-users op en je weet om te gaan met tegenstrijdige klantwensen.
 • Je kunt uitstekend zelfstandig werken en laat tegelijkertijd zien dat je een teamplayer bent door de samenwerking op te zoeken met je collega's.
 • Je weet wat er in je omgeving speelt en beweegt mee in een veranderende organisatie.
 • Je bent analytisch sterk, hebt oog voor eventuele bottlenecks in een proces en kunt daar een doordacht oordeel over geven.
 • Je hebt een nieuwsgierige persoonlijkheid met inleveringsvermogen en weet nieuwe ideeën snel om te zetten in resultaten.
 • Je hebt een stevige affiniteit met techniek en kunt goed schakelen tussen techniek, inhoud en klantvraag.
 • Je werkt accuraat, bent initiatiefrijk en neemt verantwoordelijkheid voor je werk.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Binnen de divisie Information & Library Services is het team Domain Operations ondergebracht bij de afdeling Innovations & Projects. Het team Domain Operations bestaat uit ongeveer 20 collega’s, waarbij informatiemanagers en functioneel beheerders werken aan de verdere vormgeving van het domein bedrijfsvoering (Operations). We leveren zo een wezenlijke bijdrage aan de brede maatschappelijke impact die de universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft. Als subteam van Domain Operations zorg je er samen met je collega’s voor dat studenten en medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van de M365 suite.

Bij de divisie Information & Library Services is aandacht voor een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Dit bij een universiteit met een internationale reputatie waar we onderling vertrouwen, autonomie en eigen verantwoordelijkheid stimuleren en waar iedere medewerker telt.

De dienstverlening van onze divisie is gericht op (wetenschappelijke) informatievoorziening en ICT voor de hele Radboud Universiteit. Als professioneel partner voor onderwijs en onderzoek, adviseren en faciliteren we onderzoekers, docenten en studenten. Zo ontsluiten we bijzondere (erfgoed)collecties voor onderzoek, realiseren we toegang tot wetenschappelijke informatie (Universiteitsbibliotheek), zorgen we ervoor dat publicaties of lesmateriaal openbaar beschikbaar komen (open science) en werken we hard aan een moderne, veilige en flexibele IT-infastructuur gebaseerd op moderne cloudtechnieken.

De Radboud Universiteit is een organisatie met grote maatschappelijke impact. Als medewerker van Information & Library Services lever je daar een wezenlijke bijdrage aan.

Onze organisatie is continu in ontwikkeling om de Radboud Universiteit nu en in de toekomst optimaal te kunnen ondersteunen. We zijn daarom altijd op zoek naar hoe we ons werk (nog) beter kunnen doen. Werken bij de divisie Information & Library Services betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Als medewerker van onze divisie toon je persoonlijk leiderschap door de regie te nemen in je werk en je persoonlijke ontwikkeling.

Specificaties

 • IT
 • max. 38 uur per week
 • HBO
 • 59.012.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you