Onderzoeksassistent - EEG-onderzoek bij jongeren

Onderzoeksassistent - EEG-onderzoek bij jongeren

Geplaatst Deadline Locatie
3 mei 31 mei Rotterdam
Wat zijn de optimale omstandigheden voor jongeren om succesvol op te groeien?

Functieomschrijving

Sluit je graag aan bij het GUTS consortium als onderzoeksassistent en leer je graag onderzoek doen naar gedrag en hersenontwikkeling van jongeren? Werk je graag in een levendig en interdisciplinair team? Vind je dat jongeren betrokken moeten worden bij het vormgeven van onze onderzoeksvragen? En zou je willen dat het onderzoek waar jij aan bijdraagt impact heeft op de samenleving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie-omschrijving
In deze rol zal je als onderzoeksassistent aan de slag gaan voor het “Growing Up Together in Society” (GUTS) project, een samenwerking van negen universiteiten in Nederland. Het doel van GUTS is om te onderzoeken hoe jongeren met uiteenlopende kansen opgroeien in een steeds complexere samenleving. We zijn bijvoorbeeld benieuwd naar welke vaardigheden belangrijk zijn in de ontwikkeling van jongeren en wat de rol van ouders, leeftijdsgenoten en de samenleving is in het creëren van optimale kansen.

Als onderzoeksassistent maak jij deel uit van het project in Rotterdam, dat als uniek doel heeft om 600 jonge deelnemers (van 10-20 jaar) met diverse achtergronden 10 jaar lang te volgen door middel van verschillende onderzoeksmethoden, inclusief zelfrapportage vragenlijsten, vragen via smartphone-apps, gedragstesten, hormoon- en genetisch onderzoek en hersenonderzoek (EEG en fMRI). Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt voor het GUTS project data verzameld van 600 jongeren over een periode van 10 jaar. Jij gaat ons helpen met de eerste dataverzamelingsperiode van een jaar.

Jij zal als onderzoeksassistent voornamelijk aan de slag gaan binnen het EEG subteam. Je zal hierbij verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van de EEG data. Tijdens de EEG sessies op de Erasmus Universiteit Rotterdam zal jij als onderzoeker aanwezig zijn om de deelnemers te testen. De taken die hierbij komen kijken zijn onder andere: het op het gemak stellen en begeleiden van de deelnemers, het aansluiten van de EEG en het afnemen van de experimentele taken. Daarnaast zal je algemene taken oppakken, zoals het contact met deelnemers en het inplannen van deelnemers.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Afgeronde bachelor of master in gedrags- of neurowetenschappen (neurowetenschappen, ontwikkelingspsychologie, klinische psychologie, pedagogische wetenschappen, sociale psychologie of aanverwante afstudeerrichting)
  • Sterke affiniteit met de thema’s mentale gezondheid en hersenonderzoek
  • Je hebt affiniteit met jongeren van verschillende sociaaleconomische achtergronden en je waardeert diversiteit en inclusie
  • Goede sociale vaardigheden en goed in de omgang met jongeren
  • Goede organisatievaardigheden en een pro-actieve houding
  • Vaardigheden om in verschillende teams te werken, maar ook zelfstandig
  • Beheersing van de Nederlandse taal is nodig vanwege Nederlandstalige dataverzameling bij kinderen/jongeren

Het is belangrijk dat je flexibel beschikbaar bent, ook in de avonden en weekenden, aangezien de testdagen afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van jongeren/kinderen.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 1 juli 2024. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 2.618 en € 3.298 bruto per maand, schaal 6, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). De functie heeft een omvang van 0,4 fte - 0,6 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)
De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen- en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen. Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Afdeling

Department of Psychology, Education and Child Studies (DPECS)

Ons departement bestaat uit 6 teams en bevat de disciplines van Psychologie, Onderwijswetenschappen en Pedagogische Wetenschappen; drie nauw verwante disciplines met elk een eigen profiel. De verschillende psychologische specialisatiegebieden van DPECS richten zich op het begrijpen van cognitief, fysiek, en sociaal functioneren en welzijn in de context van mentale gezondheid, onderwijs en werk. De onderwijswetenschappen richten zich op vraagstukken over effectiviteit en inclusie in het primair, secundair en tertiar onderwijs. De pedagogische wetenschappen richten zich op vraagstukken over de dagdagelijkse en de problematische ontwikkeling en opvoeding binnen gezinnen, op school en in de jeugdzorg. De disciplinaire perspectieven van DPECS vullen elkaar aan en delen de missie om maatschappelijke impact te genereren met wetenschappelijk hoogwaardig onderzoek naar actuele maatschappelijke vraagstukken, en met gebruik van innovatieve methoden en technieken en open science. De bachelor- en masterprogramma's van DPECS bouwen voort op deze missie en leiden studenten op tot wetenschappelijk geschoolde professionals voor de samenleving van de toekomst.

Meer informatie over het onderzoek bij DPECS is hier te vinden: https://www.eur.nl/en/essb/information/researchers/lab-society

Meer informatie over de onderwijsprogramma’s bij DPECS is hier te vinden: https://www.eur.nl/essb/onderwijs

Our departement heeft ook toegang tot een uitstekend laboratorium voor onderzoeks- en onderwijsdoeleinden. Het Erasmus Behavioural Lab biedt uitmuntende faciliteiten, waaronder video observatie, EEG, eye-tracking, virtual reality, experience sampling, en biofeedback: https://www.eur.nl/essb/informatie-voor/onderzoekers/erasmus-behavioural-lab

Team Klinische Psychologie
Het team Klinische Psychologie richt zich op vijf onderling verbonden onderzoeksthema's: Experimentele Psychopathologie van Emotionele Stoornissen en Affectieve Neurowetenschappen, Middelengebruik en Verslaving, Ontwikkelingspsychopathologie, Forensische en Rechtspsychologie, en Gezondheidspsychologie en Gedragsverandering. Alle vijf thema’s kenmerken zich door een 'From Lab to Society' onderzoeksvisie, waarin wordt ingezet op een sterke verbinding tussen fundamenteel (experimenteel) onderzoek, de klinische praktijk en gezondheidsbevordering. Daarnaast verzorgt ons team onderwijs binnen de Nederlandstalige en internationale bacheloropleiding Psychologie, en de masterspecialisaties Klinische Psychologie, Klinische Kinder- en Jeugd Psychologie, Forensic & Legal Psychology, en Health Psychology. De missie van ons wetenschappelijk onderzoek en onderwijs is om de mentale gezondheid te bevorderen, te beschermen en te herstellen op basis van state-of-the-art fundamenteel en toegepast onderzoek naar mechanismen, behandelingen en preventie.

Additionele informatie

Voor meer informatie over de EUR verwijzen we je graag naar onze website www.eur.nl. Meer informatie over de functie kun je verkrijgen bij Yvette Grootjans via grootjans@essb.eur.nl of Anita Harrewijn via harrewijn@essb.eur.nl

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 16—24 uur per week
  • €2618—€3298 per maand
  • Universitair
  • 4287

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot en met de sluitingsdatum solliciteren voor deze functie. Voeg je motivatiebrief en CV toe bij je sollicitatie.
We zien je sollicitatie graag tegemoet.

De sollicitatieprocedure bestaat uit tenminste 1 sollicitatiegesprek en mogelijk nog een 2e gesprek. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 24.

EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot en met de sluitingsdatum solliciteren voor deze functie. Voeg je motivatiebrief en CV toe bij je sollicitatie.
We zien je sollicitatie graag tegemoet.

De sollicitatieprocedure bestaat uit tenminste 1 sollicitatiegesprek en mogelijk nog een 2e gesprek. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 24.

EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Solliciteer uiterlijk op 31 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).