Onderzoeker Caring Universities

Onderzoeker Caring Universities

Geplaatst Deadline Locatie
3 mei 20 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bent u de onderzoeker voor ons Caring Universities project? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

In het ‘Caring Universities’ project werken 9 Nederlandse universiteiten (Universiteit Maastricht, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, de Vrije Universiteit en de Erasmus Universiteit Rotterdam) en hogescholen (Hogeschool InHolland, Avans Hogeschool en de Hogeschool Rotterdam) samen om mentale problemen van studenten in kaart te brengen, waar mogelijk te voorkomen en te verbeteren met online therapie. We doen dit alles op een wetenschappelijk verantwoorde manier. Het ‘Caring Universities’ project is een onderdeel van een wereldwijd initiatief met dezelfde doelstellingen: het ‘World Mental Health International College Student initiative’.

We zijn op zoek naar een onderzoeker die ons helpt bij het ontwikkelen, schrijven, implementeren en verspreiden van verschillende online programma's op ons platform, als onderdeel van wetenschappelijk onderzoek. Deze programma's zijn gericht op begeleide zelfhulp en maken gebruik van evidence-based technieken, met name uit de cognitieve gedragstherapie. Ze zijn ontworpen om veelvoorkomende psychische klachten bij studenten, zoals piekeren, aandachtstekort en suïcidale gedachten, te verminderen. Met deze functie kunt u op een positieve manier bijdragen aan een belangrijk maatschappelijk probleem. Bovendien biedt de functie de mogelijkheid om te werken aan wetenschappelijke papers op basis van bestaande gegevens van Caring Universities.

Jouw taken
Als onderzoeker ondersteunt u de projectleider en projectmanager en bent u, in samenwerking met het team, verantwoordelijk voor het opzetten, schrijven, implementeren en verspreiden van drie nieuwe online programma's op het platform van Caring Universities.

Taken omvatten:
 • coördinatie van de ontwikkeling van de drie online programma's voor studenten met psychische klachten. Met als eindresultaat het implementeren van deze drie online programma’s op het platform CU. Hierbij hoort ook het uitvoeren van een acceptatietest
 • samenwerken met experts, voornamelijk binnen de VU maar ook extern, zoals psychologen en onderzoekers, om ervoor te zorgen dat de programma's gebaseerd zijn op de meest recente wetenschappelijke inzichten en methoden
 • schrijven en redigeren van online teksten
 • verzamelen/creëren van illustratief materiaal (afbeeldingen, video's, etc.)
 • integreren van teksten, illustraties en wetenschappelijke vragenlijsten op ons online platform
 • opzetten en faciliteren van focusgroepen of enquêtes onder studenten om inzicht te krijgen in hun behoeften en voorkeuren met betrekking tot de online programma's
 • uitgebreid technisch testen van de drie programma’s op het platform voor de ‘livegang’ en in de gaten houden of alles goed gaat na livegang (zoals bijv. dataopslag, koppelen van de e-coaches, versturen van vragenlijsten en reminders etc.)
 • bewaking van de projectplanning
 • het ontwikkelen en verspreiden van marketing- en promotiemateriaal om de programma's onder de doelgroep te promoten en de betrokkenheid te vergroten
 • rapporteren aan de projectleider en het centrale team van Caring Universities over de voortgang, resultaten en eventuele uitdagingen met betrekking tot de ontwikkeling en implementatie van de programma's

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgeronde WO-opleiding in de psychologie, sociale wetenschappen of een vergelijkbaar vakgebied
 • creativiteit en innovatief denken om nieuwe ideeën te genereren en bij te dragen aan de ontwikkeling van vernieuwende online programma's
 • kennis van en ervaring met het gebruik van online platforms en tools voor onderwijs en/of geestelijke gezondheid is een pluspunt
 • organisatorische vaardigheden om projecten effectief te kunnen plannen, prioriteren en uitvoeren en vermogen om te coördineren en te schakelen tussen meerdere partijen
 • flexibiliteit en aanpassingsvermogen om te kunnen werken in een dynamische omgeving en om te gaan met veranderende prioriteiten
 • ervaring met wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur binnen de klinische psychologie, is een pré

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
 • Een salaris van minimaal € 3.226,00 (Schaal 10) en maximaal € 5.090,00 (Schaal 10) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Onderzoeker 4. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Een functie voor minstens 0,8 fte en mogelijk 1,0 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 1 jaar.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
 • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
Kennis ontwikkelen voor actief, gezond en betekenisvol leven: dat is waar we ons bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam op richten. Onze focus is het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Daarbij combineren we drie disciplines: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek. Vanuit die multidisciplinaire benadering komen we tot beter begrip van gedrag en bewegen. Samen helpen we mensen om gezonder te leven, beter te leren, beter te functioneren.

Kom je werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen? Dan voel je je thuis in een ambitieuze organisatie, die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij de faculteit krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Samen met ongeveer 630 collega’s werk je voor ongeveer 4.200 studenten.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 5.500 medewerkers en volgen ruim 30.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Specificaties

 • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 4018

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van der Boechorststraat 7, 1081BT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you