Programmamanager monitoring stikstof

Programmamanager monitoring stikstof

Geplaatst Deadline Locatie
6 mei morgen Bilthoven
Wil jij bijdragen aan een gezondere leefomgeving door leiding te geven aan een team van experts op het gebied van stikstofmonitoring? Het RIVM is op zoek naar een programmamanager op het terrein van het meten en modelleren van stikstofdata. Coach en ontwikkel medewerkers op een zeer actueel thema, in een omgeving waar de menselijke maat centraal staat, dus waar je de nodige flexibiliteit hebt om je agenda zelf in te delen en je regelmatig je werk ook vanuit huis kunt doen. Benieuwd wat deze functie jou nog meer te bieden heeft? Lees verder.

Functieomschrijving

Meten en modelleren rondom stikstof

Het RIVM heeft de opdracht vanuit het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om tot betrouwbare en landsdekkende monitoring van de stikstofdepositie te komen. Hiervoor hebben wij meetnetten, onderhouden en ontwikkelen we modellen en onderzoeken en rapporteren we de meet- en modelresultaten. Dit werk vindt plaats in het Programma Meten en Modelleren Stikstof. Het doel van het programma is het onderbouwen, verbeteren en vernieuwen van het nationaal monitoringsinstrumentarium stikstofdepositie.

Jouw rol hierin

Als programmamanager zorg je ervoor dat het programma Meten en Modelleren Stikstof optimaal functioneert. Hiervoor stel je jaarlijks een werkprogramma op en stuur je op de uitvoering van dit programma.

Dit ziet er zo uit:

  • Het opstellen van het werkprogramma doe je samen met je programmateam en in overleg met het afdelingshoofd, waar dit programma onder valt, en het MT van het bredere RIVM-centrum Milieukwaliteit;
  • Je speelt een centrale rol in het organiseren van de werkprocessen. Binnen het programma wordt er samengewerkt over afdelingsgrenzen heen, waarbij een programmatische aanpak wordt gehanteerd en producten hoofdzakelijk worden gerealiseerd via projectmatig werken;
  • Je bent gericht op het verbinden van verschillende samenhangende projectlijnen en houdt daarbij de belangen van ketenpartners en gebruikers, zoals de Emissieregistratie, Wageningen Universiteit en het consortium monitoring Wet Stikstofreductie en Natuurverbetering, in het oog;
  • Je houdt rekening met de ontwikkelingen die bepalend zijn voor het behalen van de programmaresultaten op de korte tot middellange termijn. Een belangrijk onderdeel van je werk is het signaleren van wetenschappelijke, bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op het nationaal monitoringsinstrumentarium. Je onderhoudt hierbij contacten met het ministerie van LNV en de ketenpartners;
  • Voor de wetenschappelijke onderbouwing en vernieuwing werk je samen met kennispartners, zoals TNO, Wageningen Universiteit, IRAS, UvA en KNMI, onder andere in het kader van het Nationaal Kennisprogramma Stikstof van het Ministerie van LNV;
  • Tot slot geef je sturing aan de informatievoorziening en communicatie over het programma Meten en Modelleren Stikstof voor publiek en professionals.

Binnen het programma werk je nauw samen met de projectleiders en projectmedewerkers. Je geeft hen daarbij zo veel mogelijk handelingsruimte en verantwoordelijkheid.

Waarom deze baan kiezen?

In deze positie maak je impact op het milieubeleid in Nederland. Je draagt bij aan stikstofreductie en natuurherstel. Vanzelfsprekend is dit één van de meest dynamische dossiers bij het RIVM en vraagt het om continue aandacht. Je krijgt de kans om jezelf, naast je inhoudelijke kennis, ook op andere gebieden en competenties te ontwikkelen. Je doet een breed netwerk op in een multidisciplinair werkveld, op het snijvlak van wetenschap en de maatschappelijke relevantie.

Binnen je werkomgeving staat de menselijke maat centraal. De sfeer in het team typeert zich door een grote mate van professionaliteit en loyaliteit naar het werk en elkaar. We vinden de werk-privé balans belangrijk en mailen elkaar enkel bij hoge uitzondering in de avond of het weekend. Daarnaast is bij ons hybride werken ook het nieuwe normaal, waarbij we je graag de helft van de tijd op kantoor zien, voor de teambinding.

We zitten dit jaar nog op onze groene campus in Bilthoven, waar konijnen op het terrein lopen en je vlak naast het bos zit voor een lunchwandeling. Halverwege 2025 verhuizen we naar een volledig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, speciaal voor het RIVM gebouwd.

Meer informatie

Heb je interesse in deze positie, maar eerst nog wat vragen? Bel of app gerust met afdelingshoofd Thomas van Goethem (06-3111 5638), hij beantwoordt je vragen graag!

Specificaties

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functie-eisen

Bij deze functie zit je voornamelijk tussen de inhoudelijke experts, en gelukkig maar, want daar werk jij graag mee. Omdat je veel contact hebt met externe partijen is het van belang dat netwerken jou zeer goed afgaat en dat je organisatie- en omgevingssensitief bent. Als meewerkend manager is het belangrijk dat je zowel een goed analytisch vermogen hebt, als dat je uitstekend kunt communiceren naar je collega’s. Die laatste coach je op werkprocessen, dus daar verwachten we dat je goed feedback kunt geven en ontvangen.

Verder vragen wij:

  • Je hebt ruime ervaring op het gebied van programma- of projectmanagement en aantoonbare ervaring en vaardigheid in coachend leiderschap en ontwikkelingsgerichte begeleiding van collega's;
  • Je bent bij voorkeur gepromoveerd op een voor deze functie relevant onderwerp. Je hebt hierbij ervaring opgedaan met samenwerken in de wetenschappelijke wereld, met een focus op consortia en samenwerkingsverbanden met wetenschappelijke instellingen;
  • Je kent het luchtkwaliteit of atmosferisch onderzoek, uiteraard bij voorkeur in de stikstofproblematiek, en je kunt in deze wereld opereren;
  • Je hebt werkervaring in een complexe politiek-bestuurlijk omgeving;
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands, dit heb je nodig bij je inhoudelijke onderzoek en je contact met de opdrachtgever, belanghebbende partijen en kennispartners.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau: schaal 13
  • Maandsalaris: Min €4.758 – Max. €7.094 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur: 12 maanden, met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Additionele informatie

Bijzonderheden

We vragen bij het RIVM om een motivatiebrief. Daarbij is het handig om daarin jouw motivatie voor de specifieke functie en het RIVM uiteen te zetten en niet een samenvatting van jouw cv. Tips nodig? 4 tips voor een goede motivatiebrief - Werken voor Nederland.

Het werving- en selectieproces ziet er in het algemeen als volgt uit:

  • Wanneer we een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
  • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een tweede gesprek.
  • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • Het kan zijn dat we voor een andere wijze van selectie kiezen, omdat dat beter bij de rol past of bij de doelgroep. We informeren je altijd hoe dat proces er uit ziet.

Speciale omstandigheden:

  • Ben je al in dienst bij het Rijk? Jouw loopbaanstap binnen de rijksoverheid moedigen we aan.
  • Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee.
  • Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.
  • Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken. Daarnaast wordt betrokkenheid van medewerkers bij medezeggenschap zeer gewaardeerd.

Goed om te weten:

  • Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan.
  • Wij volgen de Recruiter Code en gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om.
  • Voor een volledig beeld van de zakelijke achtergrond van sollicitanten raadplegen we soms LinkedIn.
  • Deze vacature staat op www.werkenvoornederland.nl met een vaste sluitingsdatum. Het kan zijn dat na deze datum deze vacature nog (onbedoeld) vindbaar is op diverse jobboards. Wees jezelf ervan bewust dat de sluitingsdatum op www.werkenvoornederland.nl leidend is.

Solliciteren?

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Recht; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • 32—36 uur per week
  • €4758—€7094 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT RIVM 20240506

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Bijzonderheden

We vragen bij het RIVM om een motivatiebrief. Daarbij is het handig om daarin jouw motivatie voor de specifieke functie en het RIVM uiteen te zetten en niet een samenvatting van jouw cv. Tips nodig? 4 tips voor een goede motivatiebrief - Werken voor Nederland.

Het werving- en selectieproces ziet er in het algemeen als volgt uit:

  • Wanneer we een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
  • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een tweede gesprek.
  • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • Het kan zijn dat we voor een andere wijze van selectie kiezen, omdat dat beter bij de rol past of bij de doelgroep. We informeren je altijd hoe dat proces er uit ziet.

Speciale omstandigheden:

  • Ben je al in dienst bij het Rijk? Jouw loopbaanstap binnen de rijksoverheid moedigen we aan.
  • Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee.
  • Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.
  • Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken. Daarnaast wordt betrokkenheid van medewerkers bij medezeggenschap zeer gewaardeerd.

Goed om te weten:

  • Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan.
  • Wij volgen de Recruiter Code en gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om.
  • Voor een volledig beeld van de zakelijke achtergrond van sollicitanten raadplegen we soms LinkedIn.
  • Deze vacature staat op www.werkenvoornederland.nl met een vaste sluitingsdatum. Het kan zijn dat na deze datum deze vacature nog (onbedoeld) vindbaar is op diverse jobboards. Wees jezelf ervan bewust dat de sluitingsdatum op www.werkenvoornederland.nl leidend is.

Solliciteren?

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Bijzonderheden

We vragen bij het RIVM om een motivatiebrief. Daarbij is het handig om daarin jouw motivatie voor de specifieke functie en het RIVM uiteen te zetten en niet een samenvatting van jouw cv. Tips nodig? 4 tips voor een goede motivatiebrief - Werken voor Nederland.

Het werving- en selectieproces ziet er in het algemeen als volgt uit:

  • Wanneer we een match zien, nodigen we jou uit voor een eerste gesprek.
  • Is dat van beide kanten positief? Dan nemen we contact met je op voor een tweede gesprek.
  • Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.
  • Omdat werken bij het RIVM een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich meebrengt, zullen we je dan vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • Het kan zijn dat we voor een andere wijze van selectie kiezen, omdat dat beter bij de rol past of bij de doelgroep. We informeren je altijd hoe dat proces er uit ziet.

Speciale omstandigheden:

  • Ben je al in dienst bij het Rijk? Jouw loopbaanstap binnen de rijksoverheid moedigen we aan.
  • Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee.
  • Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.
  • Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken. Daarnaast wordt betrokkenheid van medewerkers bij medezeggenschap zeer gewaardeerd.

Goed om te weten:

  • Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan.
  • Wij volgen de Recruiter Code en gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om.
  • Voor een volledig beeld van de zakelijke achtergrond van sollicitanten raadplegen we soms LinkedIn.
  • Deze vacature staat op www.werkenvoornederland.nl met een vaste sluitingsdatum. Het kan zijn dat na deze datum deze vacature nog (onbedoeld) vindbaar is op diverse jobboards. Wees jezelf ervan bewust dat de sluitingsdatum op www.werkenvoornederland.nl leidend is.

Solliciteren?

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteer uiterlijk op 20 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).