Functioneel beheerder

Functioneel beheerder

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 31 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij Dienst Onderwijs- en Studentzaken (OSZ) van de Faculteit Geesteswetenschappen zoeken we een nieuwe collega:
Facultair functioneel beheerder (0,8 – 0,9 fte)
Heb je hart voor het onderwijs? Streef jij graag naar een optimale technische inrichting van applicaties? Ben je flexibel, leergierig, creatief en werk je graag in een klein team aan verbetering van processen en werkwijzen? Dan is deze baan iets voor jou.

Dit ga je doen
Het team Facultair Functioneel Beheer werkt aan (keten)processen op het vlak van onderwijslogistiek en studievoortgang. De (technische) ondersteuning richt zich voornamelijk op onderwijsplanning en -inrichting, roostering, inschrijving op onderwijs, studievoortgang, cijferregistratie en diplomering. Als beheerder zorg je -samen met drie collega’s - voor een goed verloop van deze processen door optimale inrichting van applicaties, goede informatievoorziening en ondersteuning.

Binnen de dienst OSZ, maar ook op universitair niveau werken we aan het harmoniseren en digitaliseren van onze ketenprocessen. De combinatie van het onderwijs IT-landschap, digitalisering van deze processen én het grote palet aan opleidingen binnen de faculteit Geesteswetenschappen maken deze baan uniek, divers en uitdagend!

Dit worden je belangrijkste taken:
 • Het facultair functioneel beheer van TimeEdit Curriculum en uSis. Ook werk je met andere (gekoppelde) applicaties zoals MyStudymap, TermTime en Brightspace.
 • Dagelijkse ondersteuning van eindgebruikers, (op termijn) geven van trainingen en zorgen voor informatievoorziening, inclusief controles en rapportages;
 • Begeleiden en monitoren van processen en werkwijzen. Je stelt controleplannen op en voert deze uit;
 • Je verzamelt, analyseert gebruikerservaringen en initieert verbeteringen om de ondersteuning van processen te optimaliseren en waar mogelijk te automatiseren;
 • Je werkt aan de optimale inrichting en vernieuwing van de applicaties bijvoorbeeld in het kader van projecten.

Dit breng je mee
We zijn op zoek naar een enthousiaste, leergierige collega die zowel goed zelfstandig als in teamverband kan werken. Je opereert in een complex veld waarbij leergierigheid, technische knowhow en goede communicatievaardigheden onmisbaar zijn. Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten:
 • Je bent analytisch en procesmatig ingesteld, zowel op detail als in het grote geheel;
 • Je leert graag nieuwe dingen, kunt je vastbijten in complexe vraagstukken en bent creatief in oplossingen;
 • Je bent communicatief vaardig, kunt goed luisteren en vraagt door;
 • Je werkt precies, gestructureerd en hebt oog voor detail;
 • Je bent flexibel en veerkrachtig, zodat je kunt inspelen op veranderingen;
 • Je bent georganiseerd en kunt ook onder tijdsdruk overzicht houden en prioriteren.

Je profiel
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring als functioneel beheerder of in een soortgelijke functie. Ervaring met uSis (Peoplesoft Campus Solutions) is een pré;
 • Je hebt uitstekende kennis van Excel; kennis van Visual Basics is een pré;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Je bent bij voorkeur bekend met werken in het hoger onderwijs.

Hier ga je werken
De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘Bij ons leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ongeveer 8.000 studenten vanuit de vestigingen in Leiden en Den Haag. Meer informatie hierover op de website van Geesteswetenschappen.

De dienst Onderwijs- en Studentzaken (bege)leidt het onderwijsproces; van strategie en theorie tot uitvoering en praktijk. Het gaat daarbij om ondersteuning, advisering, facilitering van studentenmobiliteit en loopbaanbegeleiding. Er werken ruim 100 medewerkers. De dienst is de verbindende schakel in de organisatie en in de ondersteuning van het onderwijs. Als facultair functioneel beheerder werk je bij de afdeling Onderwijslogistiek, waar ook de roosteraar(s) en onderwijscoördinatoren onder vallen.

Dit bieden we je
Het betreft een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren, conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.377 en maximaal € 4.640 (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband (UFO Medewerker administratieve processen en systemen 3).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Meer informatie hierover op de pagina arbeidsvoorwaarden.

Dit vinden we belangrijk
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit samen met inclusie de drijvende kracht is achter creativiteit en innovatieve ideeën. Wij streven er daarom naar een werkomgeving te creëren waarin iedereen zich gesterkt voelt om op het werk authentiek en volledig zichzelf te kunnen zijn.

Solliciteren of meer weten?
Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe button bovenaan de sollicitatiepagina. Je motivatiebrief en CV kun je inzenden tot en met vrijdag 31 mei.

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Joëlle Koning (hoofd Onderwijslogistiek) via j.k.koning@hum.leidenuniv.nl.

We streven ernaar de wervingsprocedure eind juni af te ronden.

Om elkaar goed te leren kennen, volgen we een aantal stappen in de sollicitatieprocedure. Meer informatie lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.
 • Wij vinden mobiliteit erg belangrijk. Daarom wordt deze vacature ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid, heeft de interne kandidaat de voorkeur.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch cv’s toesturen dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • IT
 • 32—36 uur per week
 • €3377—€4640 per maand
 • HBO+
 • 14855

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you