Docent Academische Vaardigheden

Docent Academische Vaardigheden

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 31 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen/Instituut Biologie Leiden zoekt:

Docent Academische Vaardigheden 1,0 fte

Vacaturenummer: 14842
Ben jij iemand die geniet van het begeleiden van studenten naar academisch succes? Heb je een scherp oog voor het ontwikkelen van presentatie- en schrijfvaardigheden en het stimuleren van kritisch denken, samenwerken en academische integriteit? Als dat zo is, dan willen we graag met je praten.

Functieomschrijving:
Als docent Academische Vaardigheden ben je de sleutelfiguur in het motiveren van studenten tijdens hun academische ontwikkeling. Je zult studenten helpen om zich een breed scala aan vaardigheden eigen te maken, variërend van schrijfvaardigheid tot presentatietechniek, algemene onderzoeksvaardigheden, en effectieve communicatiemethoden. Hiervoor zul je cursorisch onderwijs verrichten en andere docenten adviseren bij hun onderwijs in academische vaardigheden in zowel de Bachelor- als Masteropleiding Biologie. Daarnaast zul je vorm geven aan de leerlijn academische vaardigheden binnen deze opleidingen.

Verantwoordelijkheden:
 • Inspirerend en interactief onderwijs bieden om studenten te begeleiden bij het ontwikkelen van academische vaardigheden.
 • Het actief bijdragen aan curriculumontwikkeling en het integreren van innovatieve methoden om het leerproces te verbeteren.
 • Individuele begeleiding bieden aan studenten om hun specifieke behoeften te adresseren en hun potentieel te maximaliseren.
 • Het bevorderen van een cultuur van academische integriteit en ethisch onderzoek binnen de universitaire gemeenschap.
 • Samenwerken met collega's om een stimulerende en ondersteunende leeromgeving te creëren.

Vereisten:
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in Engels en Nederlands (concrete voorbeelden welkom)
 • Het vermogen om studenten te motiveren en te inspireren in hun academische ontwikkeling
 • Kennis van didactiek, academische normen en integriteit, onderzoeksmethoden, presentatie- en schrijfvaardigheden.
 • Aantoonbare affiniteit en ervaring met het onderwijzen en begeleiden van studenten in academische vaardigheden.
 • Een afgeronde master- of doctoraalopleiding in de biologie of aanverwant vakgebied strekt tot aanbeveling.
 • De Universiteit Leiden vraagt van docenten het Basis Kwalificatie Onderwijs-diploma (BKO). Als de beoogde kandidaat niet beschikt over een BKO, of gelijkwaardig diploma, dan zal de universiteit ondersteuning bieden in het verkrijgen hiervan.

Een nieuwsgierige faculteit
Verbinden vanuit nieuwsgierigheid, dat is de strategische koers die de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen de komende jaren voert. We zijn een toonaangevende, snel gegroeide faculteit, waar in 8 instituten inmiddels meer dan 8000 medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving. Persoonlijke en academische ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen. We bieden elf bachelor- en zo’n dertig masterspecialisaties.

De faculteit is gelegen in het Leidse Bio Science Park, vlak achter Leiden Centraal. Het is één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Een bloeiende wetenschappelijke omgeving waar bijvoorbeeld IBL, maar ook Naturalis Biodiversity Center en het Leids Universitair Medisch Centrum gevestigd zijn.

Het Instituut voor Biologie
Het onderzoek binnen het IBL heeft tot doel te werken aan de wetenschappelijke basis van biodiversiteit en gezondheid. Dit zie je terug in ons leidende principe Harnessing Biodiversity for Health. We voeren innovatief onderzoek uit om fundamentele vragen te beantwoorden en oplossingsgericht onderzoek om grote maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Denk aan het beschermen van de biodiversiteit van de natuur, ontwikkelen van duurzame biotechnologie en landbouw en verhogen van een goede gezondheid. Ons onderzoek richt zich op vier onderzoeksthema's: Bioactive Molecules, Host-Microbe Interactions, Development & Disease and Evolution & Biodiversity.

De IBL omgeving is nooit saai: waar vind je nou zebravissen en zebravinken naast elkaar? Wordt er met zandraketten gewerkt? Is geno-typering van DNA aan de orde van de dag? Het is een boeiende, internationaal georiënteerde en inclusieve plek om te werken en studeren en we heten je van harte welkom!

Wij bieden
Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.225,- en maximaal € 5.929,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10 of 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: https://www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Marcel Schaaf (m.j.m.schaaf@biology.leidenuniv.nl).
Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met Christina Kamerman (Sylvius@biology.leidenuniv.nl).

Informatie over de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen kunt u vinden op https://www.universiteitleiden.nl/wiskunde-en-natuurwetenschappen . Meer informatie over de Universiteit Leiden vindt u op https://werkenbij.leidenuniv.nl/.

Sollicitatieprocedure
Solliciteer direct (en uiterlijk 31 mei 2024) door je motivatiebrief voorzien van het vacaturenummer met een cv te uploaden: je krijgt een automatische ontvangstbevestiging (check je SPAM!). Je persoonsgegevens zijn tijdens het proces alleen toegankelijk voor direct betrokkenen, en door te solliciteren ga je akkoord met de privacy-code van de Universiteit Leiden.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • Onderwijs
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • €3225—€5929 per maand
 • Universitair
 • 14842

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you