HR-adviseur (0.8 - 1.0 fte)

HR-adviseur (0.8 - 1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 22 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Kom jij je kennis en ervaring inzetten in onze bruisende en internationale faculteit in Den Haag?

De faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) van de Universiteit Leiden is op zoek naar een:

HR-adviseur (0.8 – 1.0 fte)

Dit ga je doen
De omgeving geeft een bijzondere dimensie aan jouw werk als HR-adviseur. De dynamiek op de faculteit is groot en de actualiteit is nooit ver weg. Studenten en medewerkers zijn afkomstig uit de hele wereld. De voertaal is deels Engels. In deze dynamische omgeving adviseer jij het management en de medewerkers over HR-vraagstukken. Nadenken over in-, door- en uitstroom, ziekteverzuim of conflictoplossing, bijdragen aan verandertrajecten en participeren in universitaire project- en werkgroepen. Je draagt bij aan de gedachtevorming t.a.v. het oplossen van HR-vraagstukken. Alles bij elkaar een breed werkterrein, waar geen enkele van jouw competenties onbenut blijft en jouw inbreng in hoge mate door onze interne klanten wordt gewaardeerd.

Hier ga je werken: een unieke omgeving
De faculteit Governance & Global Affairs doet vanuit bestuurskundig, politicologisch, juridisch, sociologisch en economisch perspectief onderzoek naar thema's als klimaatverandering, terrorisme of economische crises. Gevestigd in Den Haag, de stad van vrede, veiligheid en recht, passen het grensoverschrijdende karakter en de interdisciplinaire benadering van de faculteit goed bij de aanwezige nationale en internationale organisaties.

De faculteit groeit waardoor wij het huidige HR-team recent hebben kunnen uitbreiden. We zijn zelfstandige professionals en werken intensief met elkaar samen. Dit team bestaat uit een hoofd HR, twee allround HR-adviseurs, een HR-adviseur voor projecten en beleid en een HR-medewerker. Ieder heeft eigen onderwerpen, accounts en interessegebieden, maar we springen ook bij elkaar in als het nodig is. Je komt terecht in een hecht team met een open sfeer, waarin je kunt samenwerken en sparren.

Dit breng je mee
Jij brengt kennis en ervaring mee op het brede terrein van HR. Je hebt grip op je vakgebied en kunt schakelen tussen ‘grote’ thema’s en ‘kleine’ vragen. Jouw werk is van hoge kwaliteit en je adviezen zijn gestoeld op relevante en passende argumenten. Doordat je een goed afgestelde antenne voor onderlinge verhoudingen en belangen hebt, kan je met enthousiasme en verschillende adviesstijlen de ander mee krijgen. Je communiceert gemakkelijk en bekwaam in zowel Nederlands als Engels en hebt goed ontwikkelde advies- en coachvaardigheden.

Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten:
 • academisch werk- en denkniveau;
 • een afgeronde opleiding op HR-gebied;
 • kennis van en ervaring met arbeidswet- en regelgeving;
 • een aantal jaar relevante werkervaring op het gebied van HR, bij voorkeur in een vergelijkbare organisatie.

Herken je jezelf in dit profiel en denk je dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren! Heb je wel al een aantal jaar ervaring als HR-adviseur, maar ben je nog geen senior? Bij ons krijg je de kans om je op termijn te ontwikkelen tot een senior HR-adviseur.

Dit bieden we je
We streven ernaar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. We besteden graag met jou aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.

Je komt terecht in een ambitieus team bij een jonge, internationale, zeer diverse en groeiende faculteit. We verdelen de vele thema’s onderling (wie krijgt er energie van of wil er meer over leren), en houden rekening met elkaar. De werkzaamheden zijn heel afwisselend, van universiteitsbrede (strategische) HR-thema’s tot individuele casuïstiek. Never a dull moment!

De uitdagende en diverse werkomgeving van FGGA bevindt zich op steenworp afstand van het bruisende stadscentrum in Den Haag. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.

Daarnaast bieden we je:
 • Een functie voor minimaal 32 en maximaal 38 uur, afhankelijk van je eigen voorkeur;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De overeenkomst valt onder de CAO Nederlandse Universiteiten;
 • Een salaris van minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.929,- bruto per maand bij een fulltime (38 uur) dienstverband (schaal 10/11);
 • Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
 • Flexibele werkduur: standaard heb je minimaal 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld fulltime 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen óf door 96 verlofuren in te leveren en een werkweek van 36 uur te werken;
 • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo is het bespreekbaar om voor een sabbatical of betaald ouderschapsverlof te kiezen. Binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden kunnen vrije dagen en/of salaris ingezet worden voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang;
 • Een combinatie van goed gefaciliteerd thuiswerken en werken in een levendige, internationale omgeving met veel studenten, vlak bij Den Haag CS;
 • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop van de universiteit tot je beschikking. Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Dit vinden wij belangrijk
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te zijn waar alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en zich volop kunnen ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Solliciteren of meer weten?
Direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton.

Wil je eerst nog meer informatie over de inhoud van deze functie? Neem contact op met Monique Jongman, hoofd HR FGGA, via 06-81058430 of m.j.w.jongman@fgga.leidenuniv.nl. Solliciteren kan tot en met 22 mei 2024, sollicitaties nemen wij direct in behandeling.

Om elkaar goed te leren kennen, volgen we een aantal stappen in de sollicitatieprocedure. Meer informatie lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Wij vinden mobiliteit erg belangrijk. Daarom wordt deze vacature ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid, heeft de interne kandidaat de voorkeur. Een pre-employment screening (referenties, diploma’s, VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch cv’s toesturen dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • HRM
 • 32—38 uur per week
 • €3226—€5929 per maand
 • HBO
 • 14850

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you