Medewerker Acquisitie en Metadata

Medewerker Acquisitie en Metadata

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 26 mei Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | Library is op zoek naar een Medewerker Acquisitie en Metadata (0,8 - 1,0 fte / 32-40 uur per week) voor de Divisie Library & IT Services, Collection Management, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden met aansluitend een vast dienstverband.

Functieomschrijving

Ben jij de ervaren bibliotheekmedewerker die het geweldig vindt om mee te werken aan de opbouw en het ontsluiten van de collecties van Tilburg University? Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom Linked (Open) Data en vind je het een uitdaging om de benodigde publicaties te vinden en aan te schaffen? Lever je graag een bijdrage aan de ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs bij een maatschappelijk betrokken organisatie? Dan is deze functie iets voor jou!

De afdeling Collection Management het verwerven van nieuw materiaal, het registreren en ontsluiten hiervan en het beheren van de hierbij behorende metadata. Ook zorgt de afdeling ervoor dat de publicaties van auteurs van Tilburg University worden voorzien van de juiste metadata.

Samen met diverse collega's werk je aan het verwerven en de beschikbaarstelling van elektronische bronnen, tijdschriften en boeken die nodig zijn voor het onderwijs en onderzoek aan Tilburg University. Door deze materialen goed te ontsluiten draag je bij aan het vergroten van de zichtbaarheid en de vindbaarheid van onze collecties. Je deskundigheid op het terrein van titelbeschrijven/metadateren blijf je ontwikkelen door de vernieuwingen hierin te volgen.

Jouw taken

 • je verzorgt het bestelproces, van aanschaf tot afhandeling van facturen, voor diverse materialen
 • je bewaakt de voortgang van de bestellingen en onderhoudt contacten met uitgevers en andere leveranciers
 • je verwerkt binnengekomen publicaties in ons bibliotheeksysteem
 • je houdt je bezig met het zorgvuldig ontsluiten van binnengekomen publicaties
 • je volgt en leert bij over relevante ontwikkelingen (nationaal en internationaal) op het gebied van metadatastandaarden

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties

 • Hbo werk- en denkniveau, of meerdere jaren werkervaring als titelbeschrijver/catalogiseerder
 • kennis van en inzicht in administratieve processen rondom informatiemateriaal
 • kennis van (bibliografische) formats, metadatering en internationale regelgeving, zoals RDA en MARC21
 • ervaring met bibliotheek- en discoverysystemen, bij voorkeur WMS en WorldCat Discovery
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Voor deze functie is goede beheersing van het Engels vereist: CEFR-niveau C1.

Competenties

 • kennis van het WorldShare Platform en het ontsluiten van seriële publicaties is een pre
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels
 • je bent proactief, leergierig, resultaatgericht, analytisch en accuraat

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met aansluitend een vast dienstverband.

Het betreft een functie voor 0,8-1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.693,- en maximaal € 3.636,-  bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Medewerker Bibliotheek Services 1 en salarisschaal 7 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • IT
 • 32—40 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • HBO
 • 22283

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you