Instituutssecretaris/Program Officer

Instituutssecretaris/Program Officer

Published Deadline Location
7 May 31 May Amsterdam

You cannot apply for this job anymore (deadline was 31 May 2024).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

Work Activities
Als Instituutssecretaris ondersteun je de directie van AMOLF bij de coördinatie en ontwikkeling van instituutsbreed beleid. Je vervult de secretarisrol in diverse complexe (externe) overleggen, bijvoorbeeld in het overleg met de AMOLF Instituutsadviesraad. Je draagt inhoudelijk bij aan communicatie uitingen op instituutsbrede onderwerpen.

Je werkzaamheden stem je goed af binnen het instituut met de directie, de wetenschappelijke groepsleiders en met betrokken supportafdelingen (o.a. Finances, HR en Secretariaat). Ook onderhoud je goede externe relaties met bijvoorbeeld consortiumpartners, kennisinstellingen, bedrijven en de koepelorganisatie NWO Instituten.

Daarnaast ondersteun je voor ongeveer de helft van je tijd als Program Officer de wetenschappelijke groepsleiders van AMOLF bij de coördinatie en het beheer van grote nationale en internationale subsidieprogramma’s. Denk hierbij onder andere aan het assisteren bij het opstellen van programma-aanvragen, het opstellen van consortium-agreements en hulp bij het schrijven van inhoudelijke rapportages. Intern houd je overzicht van lopende projecten, ben je een aanspreekpunt voor collega’s en ben je de secretaris bij inhoudelijke vergaderingen. Extern onderhoud je contacten met het wetenschappelijke veld en andere partijen in (inter)nationale netwerken.

Je werkt hierin nauw samen met een directe collega binnen het Program Office, samen vormen jullie een team dat hoogwaardige ondersteuning biedt aan het onderzoek dat op AMOLF wordt uitgevoerd. Het AMOLF Program Office is een relatief nieuwe, kleine afdeling die de centrale hub gaat vormen voor activiteiten rond het managen van onderzoeksfinanciering via grote programma’s en het onderhouden van nationale netwerken.

Qualifications
De ideale kandidaat voor deze functie heeft:
 • een afgeronde masterstudie of promotie in één van de bètawetenschappen - affiniteit met biofysica of mechanische metamaterialen is een pre;
 • een goed ontwikkeld analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, accuratesse, en de bereidheid om continu te leren;
 • goede redactionele en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
 • een zelfstandige werkhouding, met oog voor een goede afstemming met collega’s;
 • het vermogen tot het gelijktijdig managen van meerdere taken en projecten.

Work environment
AMOLF initieert en verricht toonaangevend fundamenteel onderzoek aan nieuwe, strategisch belangrijke complexe molecuul- en materiaalsystemen, in samenwerking met de Nederlandse universiteiten en industrie. De werksfeer wordt in hoge mate bepaald door jonge, enthousiaste, veelal buitenlandse medewerkers. De communicatie is informeel en verloopt via korte lijnen.

AMOLF is gevestigd op het Amsterdam Science Park en heeft ongeveer 140 wetenschappers en 70 ondersteunende medewerkers in dienst. Zie ook www.amolf.nl

Working conditions
Inschaling vindt, afhankelijk van kennis en ervaring, plaats in schaal 10 van de CAO WVOI; maximaal € 5.141 bruto per maand (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Training on the job en studiefaciliteiten behoren tot de mogelijkheden. Het betreft een voltijds dienstverband van twee jaar, met de mogelijkheid van een daarop volgende vaste aanstelling.

More information?
For verdere informatie over de functie kun je contact opnemen met:

Dr. Paula van Tijn, Instituutsmanager AMOLF via p.v.tijn@amolf.nl of 020-754 7100

Application
You can respond to this vacancy online via the button below.

Online screening may be part of the selection.

Diversity code
AMOLF is highly committed to an inclusive and diverse work environment: we want to develop talent and creativity by bringing together people from different backgrounds and cultures. We recruit and select on the basis of competencies and talents. We strongly encourage anyone with the right qualifications to apply for the vacancy, regardless of age, gender, origin, sexual orientation or physical ability.

AMOLF has won the NNV Diversity Award 2022, which is awarded every two years by the Netherlands Physical Society for demonstrating the most successful implementation of equality, diversity and inclusion (EDI).

Commercial activities in response to this ad are not appreciated.

Specifications

AMOLF

Specifications

 • Management
 • Natural sciences
 • 32—40 hours per week
 • €3241—€5141 per month
 • Doctorate
 • 3347

Location

Science Park 104, 1098XG, Amsterdam

View on Google Maps

Interesting for you