Ondersteuner Onderzoekscholen

Ondersteuner Onderzoekscholen

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 22 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Onderzoek & Impact van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGW) zoekt een enthousiaste ondersteuner voor de Landelijke Onderzoeksschool Taalwetenschap (LOT) en het PhD skills programma van de faculteit.

Waar kom je te werken?
Alle activiteiten op het gebied van onderzoek en impact van de FGw zijn ondergebracht in het Amsterdam Institute for Humanities Research (AIHR). De afdeling Onderzoek & Impact, bestaande uit ruim 30 medewerkers, verzorgt de integrale ondersteuning voor alle beleids- en bedrijfsprocessen van AIHR. Binnen de afdeling vinden de medewerkers hun thuisbasis in de clusters Academische Zaken, Humanities Labs, Research Schools, Projectenbureau en Datamanagement. Als ondersteuner voor LOT en het PhD skills programma kom je te werken bij het cluster Research Schools.

Wat ga je doen?
AIHR verzorgt de penvoering van een aantal landelijke onderzoekscholen, waaronder LOT. LOT organiseert en coördineert landelijk onderwijs voor researchmasterstudenten en promovendi in de Taalwetenschap in Nederland. Het management van LOT bestaat uit een wetenschappelijk directeur, een coördinator en jou als ondersteuner. Als ondersteuner voer je het secretariaat van LOT en draag je bij aan de uitgave van de dissertatiereeks.

De FGw telt ruim 400 in- en externe PhD-kandidaten, die op zeer uiteenlopende onderwerpen promoveren. Iedere promovendus is verbonden aan één van de zes onderzoekscholen binnen AIHR, die ieder een eigen onderzoeksprogramma uitvoeren. Het PhD skills programma biedt de promovendi van alle onderzoekscholen een faculteitsbreed scala aan cursussen aan, waarmee ze bijvoorbeeld hun organisatie-, presentatie-, onderzoeks- of schijfvaardigheden kunnen verbeteren. Als ondersteuner ben je de spin in het web van de organisatie van het PhD skills programma.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Je ondersteunt bij de centrale organisatie van de LOT-scholen;
 • Je verzorgt de nieuwsbrief van LOT;
 • Je draagt bij aan de uitgave van de dissertatiereeks van LOT;
 • Je verstuurt facturen voor geleverde diensten en houdt de financiën van LOT bij;
 • Je onderhoudt de websites van LOT en PhD Skills;
 • Je verricht ondersteunende administratieve en secretariële taken voor LOT en PhD skills;
 • Je ondersteunt bij het organiseren van PhD skills cursussen, inclusief zaalreserveringen en catering;
 • Je beheert de algemene mailboxen en bent het aanspreekpunt voor het afhandelen van vragen.

Wat vragen we van jou?
Je kunt goed overzicht houden en prioriteiten stellen en houdt van werken in teamverband in een dynamische omgeving. Je hebt een dienstverlenende en oplossingsgerichte instelling en houdt ervan verschillende taken op te pakken in goed overleg met je collega’s. Je bent communicatief sterk en hebt oog voor wat je collega’s nodig hebben.

Jouw ervaring en profiel:
 • goede/sociale en communicatieve vaardigheden;
 • goede schriftelijk en mondelinge beheersing van het Nederlands en Engels;
 • kennis van/ervaring met MS Office en andere ICT-systemen en de vaardigheid om je nieuwe systemen snel eigen te maken;
 • klantgerichte houding, je denkt in oplossingen werkt nauwkeurig en zelfstandig.

Ervaring met werken in en kennis van een universitaire omgeving strekt tot de aanbeveling.

Wat bieden we jou?
We bieden een tijdelijk dienstverband voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur zo spoedig mogelijk. Het dienstverband is voor 26,6 uur per week. Na positieve beoordeling volgt een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 2.693 tot € 3.636 bruto per maand, op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder?
 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
 • uitstekende studie- en opleidingsmogelijkheden;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt onderwijs en onderzoek met een sterk internationaal profiel in een groot aantal disciplines op het gebied van taal en cultuur. De faculteit is gevestigd in het centrum van Amsterdam en onderhoudt intensieve contacten met vele culturele instellingen in de hoofdstad.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen?
Voor vragen over de functie of afdeling kun je tijdens kantooruren contact opnemen met Tessa Arneri, coördinator LOT: t.r.arneri@uva.nl

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link tot en met 22 mei 2024 online solliciteren. Je brief en cv ontvangen we graag in 1 pdf (te uploaden in het verplichte veld ‘CV’).

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op 30 mei 2024 in de middag.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Taal en cultuur
 • max. 26.6 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • Universitair
 • 12971

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 48, 1012CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you