Technicus Onderzoeksapparatuur

Technicus Onderzoeksapparatuur

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 2 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als technicus binnen onze universiteit zit je bovenop het baanbrekend onderzoek van onze universiteit. Met jouw technische kennis zorg je voor het reilen en zeilen binnen de Metabolic Research Unit Maastricht (MRUM) (50%) en verzorg je het onderhoud van de PCs in de laboratoria van de faculteit (50%).

Ben jij de technische sleutelfiguur die ons onderzoeksteam naar de volgende doorbraak leidt? Jouw expertise houdt onze wetenschap in beweging!

Functieomschrijving
Als Technicus Onderzoeksapperatuur binnen het MRUM speel je een cruciale rol in de vooruitgang van wetenschappelijk onderzoek van het MRUM door het testen, kalibreren, en het verzorgen van apparatuur en software, waarbij je indien nodig modificaties aanbrengt. De MRUM is een van de grootste en meest gerenommeerde metabole labs ter wereld met betrekking het meten van het metabolisme van de mens met behulp van indirecte calorimetrie.

Je toetst onderdelen, apparatuur en software aan strikte specificaties en normen, en kalibreert meetinstrumenten en regelaars. Jouw expertise is essentieel voor het succesvol uitvoeren van het wetenschappelijk onderzoek binnen de universiteit. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het stellen van technische diagnoses, het beoordelen van reparaties, en het toezien op naleving van veiligheid en regelgeving, terwijl je suggesties doet voor de aanschaf en het preventief onderhoud van apparatuur. In de bredere faculteit onderhoud je PCs bij onderzoeksopstellingen binnen de laboratoria.

Je dagelijkse werkzaamheden op een rij:
 • Het verrichten van onderhoud binnen het MRUM, zowel gepland als ad hoc;
 • Gebruikers technisch ondersteunen bij wetenschappelijk onderzoek;
 • Actief bijdragen aan wetenschappelijke innovatie;
 • Afspraken maken met interne opdrachtgevers en externe firma’s;
 • Problemen analyseren en afstemmen met interne opdrachtgevers;
 • Dagelijks plannen en prioriteren van werkzaamheden met het team;
 • ICT ondersteuning van laboratorium PCs.

Functie‐eisen
Je hebt plezier in het verkennen van nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarnaast ben je handig met het aanpassen van apparatuur en laat je creativiteit zien wanneer het nodig is. Je neemt initiatief bij het vinden van oplossingen voor problemen en geniet van de dynamiek van een gevarieerd team.

Andere vereisten:
 • MBO+ niveau – opleiding richting techniek;
 • Praktische IT kennis en ervaring met ICT‐ondersteuning;
 • Kennis van de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift;
 • Kennis van en ervaring met onderhoud en reparatie van laboratoriumapparatuur;
 • Vaardig in het uitvoeren van veiligheidscontroles van technische apparatuur;
 • Bekwaamheid in het werken met diverse software en hardware;
 • Vermogen om dagelijkse werkzaamheden effectief te plannen en prioriteren, zowel zelfstandig als in teamverband;
 • Bereidheid tot het volgen van aanvullende trainingen of certificeringen indien nodig.

Wat biedt de UM?
Als Technicus Onderzoeksapparatuur bij Faculty of Health, Medicine and Life Sciences kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 7 - 8 conform UFO-profiel Education and Research Technician – V pr met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €2693,00 en €4103,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1,0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)
In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met An Stevens via info.idee@maastrichtuniversity.nl of tel. +31 43 3881371 voor meer informatie.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Technicus Onderzoeksapparatuur? Solliciteer dan nu, uiterlijk 2 juni 2024, op deze functie.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • Gezondheid
 • max. 38 uur per week
 • €2693—€4103 per maand
 • MBO+
 • 903

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you