Promovendi voor tijdelijke functie junior programmamanager Regieorgaan SIA/NWO

Promovendi voor tijdelijke functie junior programmamanager Regieorgaan SIA/NWO

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 2 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je promovendus en wil je ervaring opdoen in de onderzoeksfinanciering? Dan is Regieorgaan SIA op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), bevordert de kwaliteit en impact van praktijkgericht onderzoek. Dit doen we door onderzoek te financieren en de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen te stimuleren.

Regieorgaan SIA is op zoek naar meerdere promovendi voor de functie van junior programmamanager voor de periode juli t/m december 2024. In deze functie treed je tijdelijk in dienst bij Regieorgaan SIA en keer je na afloop van het dienstverband terug naar de universiteit, onderzoeksinstelling of het academisch ziekenhuis om je promotietraject af te ronden.

De junior programmamanagers assisteren in de beoordelingsrondes van het RAAK-programma, met name bij het zoeken van referenten voor RAAK-PRO en het formeren en ondersteunen van beoordelingscommissies. Referenten zijn wetenschappelijke specialisten die aan Regieorgaan SIA een oordeel geven over een subsidieaanvraag voor een onderzoeksproject.

Het vinden van referenten en het samenstellen en ondersteunen van de beoordelingscommissie is een belangrijke taak voor professionals die zich bezighouden met onderzoeksfinanciering. Ook NWO, de European Research Council en diverse fondsen werken met referenten. Als junior programmamanager maak je kennis met verschillende werkzaamheden in de tweede geldstroom-financiering én met praktijkgericht onderzoek van hogescholen.

Het RAAK-programma
RAAK is het grootste subsidieprogramma van Regieorgaan SIA en financiert themavrij, langlopend onderzoek van hogescholen. RAAK kent 3 regelingen: RAAK-PRO, RAAK-mkb en RAAK-publiek. De junior programmamanager zal zich met name richten op de regeling RAAK-PRO waarin consortia van hogescholen, (inter)nationale universiteiten en kennisinstituten samen met partners uit de beroepspraktijk in 4-jarige projecten systematisch samenwerken aan het ontwikkelen van nieuwe kennis en de toepassing daarvan. Daarnaast zullen zij kennismaken met andere subsidieregelingen van Regieorgaan SIA.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Je hebt:
  • een afgeronde masterstudie en bent momenteel in dienst bij een Nederlandse universiteit, onderzoeksinstelling of academisch ziekenhuis, als promovendus;
  • een brede belangstelling voor onderzoek, onderzoekers en onderzoeksfinanciering;
  • goede redactionele en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels;
  • uitstekende contactuele eigenschappen en je kan gestructureerd en nauwgezet werken;
  • bij voorkeur kennis van praktijkgericht onderzoek en/of ervaring met de procedures en systemen van NWO/Regieorgaan SIA.

Wij geloven dat een diverse organisatie beter toegerust is op onze missie en de toekomst. We vinden het daarom een pre als je vaardigheden, ervaringen en visies meebrengt die we nog niet hebben in de organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, ze vallen onder de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoekinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI). Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van 6 maanden. Het salaris wordt aangepast op jouw huidige salaris als promovendus in schaal 10 (Cao OI).

Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en we bieden gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op de aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor - in Utrecht/ Den Haag - en deels thuis). Je krijgt een vergoeding voor het thuiswerken, een NS businesskaart voor reizen met het openbaar vervoer en we stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

Als junior programmamanager bij Regieorgaan SIA kom je in dienst bij NWO. NWO is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen aan kennisinstellingen. De NWO-Domeinorganisatie, waar Regieorgaan SIA onder valt, wordt gevormd door circa 750 bevlogen en betrokken medewerkers.

Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van impact valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt. De kernwaarden van NWO zijn betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Afdeling

Regieorgaan SIA, onderdeel van NWO, bevordert de kwaliteit en impact van praktijkgericht onderzoek en dit doen we door het onderzoek te financieren en de samenwerking tussen hogescholen, het bedrijfsleven en publieke instellingen te stimuleren. Naast de bestaande subsidieregelingen die soms al vele rondes hebben doorlopen, kijken we ook naar mogelijkheden voor het opzetten van nieuwe projecten en thema’s.

Bij Regieorgaan SIA werken doorgewinterde professionals, jonge talenten en alles daar tussenin. Medewerkers van SIA hebben veel gemeen: we zijn ambitieus, gedreven door kwaliteit en voelen ons verbonden met ons werk. We willen van elkaar leren en samen beter worden, in een open, collegiale en prettige sfeer. We werken hard, maar er is ook veel ruimte voor onderlinge gezelligheid en afdelings- en teamactiviteiten. Het werkplezier en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers zijn belangrijk; we besteden daar veel aandacht aan, stimuleren en faciliteren het.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Natuurwetenschappen
  • 32—38 uur per week
  • Universitair
  • 4477

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van Vollenhovenlaan 661, 3527JP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you