Deskundige infectiepreventie

Deskundige infectiepreventie

Geplaatst Deadline Locatie
8 mei 29 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

We zoeken een deskundige infectiepreventie die ons team wil komen versterken. In deze functie zal je naast het reguliere werk bij de Unit Hygiëne en Infectiepreventie ook aanvullende vraagstukken zoals bijvoorbeeld duurzaamheid, bouw / verbouw, tandheelkunde of een andere specialistische infectiepreventie-gerelateerde taak oppakken. Je definitieve takenpakket zal afhankelijk van je profiel en interesses samen worden afgestemd. Klinkt dit uitdagend en interessant? We maken graag kennis met je!

Als deskundige infectiepreventie ben je bezig met onder andere de volgende taken:
 • Ontwikkelen, implementeren en evalueren van infectiepreventiebeleid.
 • Signaleren, onderzoeken en analyseren van (ziekenhuis)infecties en het leggen van verbanden om eventuele transmissie te ontdekken.
 • Medewerkers, studenten en bezoekers in ons ziekenhuis gevraagd en ongevraagd adviseren op het gebied van infectiepreventie.
 • Het geven van scholing, instructies, adviezen en voorlichting over infectiepreventie aan zorgpersoneel in het ziekenhuis en Hygiëne en Kwaliteitsmedewerkers in de regio.
 • Het geven van onderwijs aan studenten van onder andere de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde, Biomedische Wetenschappen en verpleegkundige vervolgopleidingen binnen het Radboudumc.
 • Leveren van een vakinhoudelijke bijdrage in projectgroepen en commissies.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van het beroep.
 • Deelnemen in multidisciplinaire overleggen in geval van uitbraken of andere acute problemen waarbij infectiepreventie risico’s zijn gesignaleerd.
 • Meedraaien in het rooster van de dag- en bereikbaarheidsdiensten.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding tot Deskundige Infectiepreventie. Je bent bij de VHIG geaccrediteerd. Samenwerken met collega's en anderen gaat je goed af. Je bent stressbestendig, proactief, flexibel, kunt goed prioriteiten stellen en je bent besluitvaardig. Ook beschik je over een gestructureerde en analytische denkwijze en heb je interesse in onderzoek en het verbeteren van werkprocessen. Vanzelfsprekend komt relativeringsvermogen goed van pas. Je kunt jezelf mondeling en schriftelijk uitstekend uitdrukken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.655.en € 5.010 (schaal 9) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De Unit Hygiëne en Infectiepreventie (HIP) valt binnen de afdeling Medische Microbiologie. De HIP werkt nauw samen met het laboratorium van Medische Microbiologie, waardoor diagnostiek snel verloopt en mogelijke besmettings- en infectierisico's in ons ziekenhuis in een vroeg stadium worden ontdekt. We werken volgens landelijke en internationale richtlijnen en zorgen zo dat het infectiepreventiebeleid in het Radboudumc zo actueel mogelijk is. De HIP is stevig ingebed in de organisatie en focust zich naast infectiepreventiebeleid op onderwijs, innovatie en onderzoek. Door de hele organisatie wordt veilige zorg geleverd op het gebied van infectiepreventie.

Ons kernteam bestaat momenteel uit zeven geregistreerde deskundigen infectiepreventie, een assistent infectiepreventie, twee deskundigen infectiepreventie in opleiding, een arts-microbioloog als hoofd van de Unit HIP, en een epidemioloog (tevens plaatsvervangend hoofd). We zijn een hecht en enthousiast team dat bestaat uit gedreven professionals. De inhoudelijke taken binnen de Unit HIP zijn onderverdeeld in aandachtsgebieden.

Er is een nauwe samenwerking de zorgafdelingen, de poliklinieken, functieafdelingen, maar ook met de raad van bestuur, de Radboud Health Academy (onderwijs), de schoonmaak en facilitaire dienst. Kortom: met het hele ziekenhuis.

Als Unit Infectiepreventie in een academisch ziekenhuis doen we veel toegepast wetenschappelijk onderzoek en projecten over infectiepreventie. We dragen hiermee bij aan ontwikkelingen en innovaties binnen het vakgebied. Er is veel regionale samenwerking, onder andere binnen het regionale Gelders Antimicrobiële Resistentie en Infectiepreventie Netwerk (GAIN).

Verder heeft infectiepreventie een structurele plaats in het onderwijs aan studenten van de opleidingen Geneeskunde, Tandheelkunde, Biomedische Wetenschappen en de verpleegkundige vervolgopleidingen van het Radboudumc. Tevens coördineert de Infectiepreventie het regionale opleiden van Hygiëne en Kwaliteitsmedewerkers (zg. ‘aandachtsvelders infectiepreventie’) binnen de ziekenhuizen.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium; Patiëntenzorg: overig
 • Gezondheid
 • max. 24 uur per week
 • €3655—€5010 per maand
 • HBO
 • 192967-P1514285-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you