Universitair Docent Publiek Management

Universitair Docent Publiek Management

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 16 jun Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De universitair docent draagt bij aan het verzorgen en verder ontwikkelen van het onderwijs op het gebied van publiek management, met de nadruk op public governance, interactief bestuur (burgerparticipatie) en netwerkmanagement in de masterfase, in een digitale leeromgeving. U begeleid daarnaast scriptiestudenten.

U heeft een passie voor onderzoek en besteedt 30% van uw tijd aan wetenschappelijk onderzoek uitmondend in (inter)nationale publicaties op het gebied van public management. Hiermee levert u een bijdrage aan het facultaire onderzoeksprogramma, de werving van onderzoeksgelden en de valorisatie van onderzoeksgegevens. In overleg behoren ook het verrichten van bestuurlijke en organisatorische taken tot uw pakket.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Functie-eisen

 • U bent een enthousiaste kandidaat met een afgerond PhD in een voor de functie relevant vakgebied, zoals Public Management, Public Governance, Public Administration, Bestuurskunde of aanverwante studies.
 • U bent in staat een duidelijke visie te ontwikkelen op het vakgebied van public management voor zowel onderwijs en onderzoek en passend binnen de visie van de faculteit.
 • U heeft ervaring in het universitaire onderwijs en met doelgroepen van werkende professionals, en beschikt over een voor de functie relevant netwerk.
 • U heeft belangstelling voor innovatieve ontwikkelingen in het hoger onderwijs, zowel vakinhoudelijk als onderwijskundig.
 • U bent in het bezit van de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereid deze te behalen.
 • Ervaring met de ontwikkeling van elektronisch (afstands-) onderwijs voor Bachelor en Master of science niveau strekt tot aanbeveling.
 • U heeft het vermogen om onderzoek van hoge kwaliteit uit te voeren, aangetoond in een succesvol afgerond proefschrift en/of een eerste reeks publicaties die voortkomen uit dit proefschrift.
 • U beschikt over sterke analytische vaardigheden en aantoonbare competenties in kwantitatieve dan wel kwalitatieve onderzoeksmethoden en analyses.
 • U bent in staat om te werken met software voor kwantitatieve analyse (bijv. SPSS) en kwalitatieve analyse (bijv. Atlas.ti, MaxQDA), dan wel bereid om dit te leren.
 • U beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal en (wetenschappelijke) schrijfvaardigheid in het Engels.
 • U beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • U bent een teamspeler en bereid een actieve rol te spelen binnen de vakgroep Strategisch Management.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 18 maanden met uitzicht op vast.

Salaris

Het salaris wordt afhankelijk van uw opleiding, ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11, bedraagt minimaal € 4.332 en maximaal € 5.929 per maand op basis van fulltime dienstverband (Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten).

Standplaats

Heerlen. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden waarbij van de universitair docent wordt verwacht dat hij/zij op regelmatige basis in Heerlen aanwezig zal zijn. Daarnaast kan ook vanuit thuis of vanuit een OU-studiecentrum (in dit geval bijvoorbeeld Den Haag) gewerkt worden. Bij een voltijd dienstverband betreft dit minimaal 3 dagen per week in Heerlen en 2 dagen vanuit thuis/studiecentrum. 

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen

De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en  activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit  (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Managementwetenschappen

De faculteit Managementwetenschappen (MW) is een van de zes faculteiten binnen de Open Universiteit. MW heeft momenteel iets minder dan 100 medewerkers in dienst (ongeveer 60 FTE). De decaan van MW is prof. dr. Bart Frijns. De faculteit bestaat uit vier vakgroepen: Strategisch Management; Marketing & Supply Chain Management; Organisatie; Accounting & Finance. De universitair docent Publiek Management wordt gepositioneerd binnen de vakgroep Strategisch Management.

Op het gebied van onderzoek zet MW zich in voor het bereiken van de doelstellingen van de OU om zowel disciplinair als interdisciplinair onderzoek te bevorderen. Op het gebied van disciplinair onderzoek ligt de nadruk op kwantiteit en kwaliteit. Op het gebied van interdisciplinair onderzoek volgt MW haar onderzoeksprogramma LIRS (Learning and Innovation for Resilience and Sustainability). Overkoepelend is een streven naar meer financiering uit 2e en 3e geldstroom. Verschillende medewerkers van MW houden zich ook bezig met praktijkgerichte onderzoeksprojecten.

Op het gebied van onderwijs biedt MW een Bachelor in Bedrijfskunde aan, een Master in Management en levert het een bijdrage aan de interdisciplinaire Master Gezondheidswetenschappen. Daarnaast draagt MW bij aan verschillende executive education programma's.

Vakgroep Strategisch Management

De vakgroep Strategisch Management is verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek in de disciplines strategisch management, innovatie(management), ondernemerschap, publiek management (public governance) en onderzoeksmethoden. De afdeling houdt zich bezig met het leiden en ontwikkelen van de eerdergenoemde Bachelor Bedrijfskunde (een top BSc-programma in Nederland). Daarnaast bieden we een premasterprogramma aan, leveren we een bijdrage aan de Master Gezondheidswetenschappen en leiden we het keuzevak 'Strategie en innovatie' en het keuzevak 'Public Governance' in de Master in Management. Onderzoek door wetenschappers van de afdeling wordt gepubliceerd in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en sluit aan bij het LIRS-onderzoeksprogramma.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Economie; Gedrag en maatschappij
 • 30.4—38 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Universitair
 • FAC/MW/24064

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you