Business controller

Business controller

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 3 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Passie voor financiën en wil jij je inzetten voor een duurzame toekomst? Dan is deze uitdagende positie als Business controller bij de Agrotechnology & Food Science Group (AFSG) van Wageningen University & Research (WUR) iets voor jou!

Bij AFSG ben jij het financiële brein en vertrouwd adviseur van meerdere groepen bij WFBR (Wageningen Food & Biobased Research). Houd jij van meedenken bij financiële vraagstukken? Zoek je een gezellig en informeel team om onderdeel van te zijn? Dan komen we graag met jou in contact!

Jouw taken en verantwoordelijkheden in deze functie zijn o.a.:
 • Je bent als adviseur het aanspreekpunt binnen de afdeling Finance & Control voor de controlling activiteiten (begroting, prognose, meerjarentrend, liquiditeitsplanning, rapportages richting groepen);
 • Je bent als adviseur het aanspreekpunt voor meerdere groepen binnen WFBR die actief meedenkt;
 • Je analyseert financiële (project)risico’s, ondersteunt met verbeterprojecten en komt met aanbevelingen. Dit zowel binnen je eigen groepen, maar ook voor AFSG als WUR-breed;
 • Je werkt actief samen met directe collega’s en draagt daarmee bij tot uitwisseling van vakkennis en verdere ontwikkeling van de teamspirit;
 • Je beoordeelt investeringen en grote subsidieaanvragen;
 • Je draagt bij aan het opstellen van kostprijsberekeningen ten behoeve van tariefbepalingen en accountantscontroles;
 • Je adviseert het management met betrekking tot het strategisch en lange termijn beleid;
 • Je levert een bijdrage aan het professionaliseren van de Finance & Control functie binnen een organisatie die een grote bijdrage levert aan belangrijke maatschappelijke thema’s.

Onze Finance & Control afdeling is een professionele business partner voor AFSG en staat voor kwaliteit, integriteit en een goede service. Dit doen we door het verstrekken van adequate, betrouwbare en integrale informatie en advies. Hiermee dragen wij actief bij aan excellent onderzoek en bedrijfsvoering.

De financiële afdeling van Agrotechnology & Food Science Group, met meer dan 30 financials, is georganiseerd in vier teams bestaande uit business control, project control, sales- en acquisitiecontrol en de financiële administratie. Je werkt samen in een team met een andere business controller en een financial controller. Zo dragen we gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de financiële huishouding en interne processen van ons eigen instituut en dragen wij actief bij aan WUR-brede ontwikkelingen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jij bent analytisch sterk, hebt goed ontwikkelde adviesvaardigheden en bent organisatiesensitief. Verbinden doe je graag en van nature, zowel binnen het team als naar het management. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en kan zelfstandig werken.

Ook beschik jij over:
 • HBO+/Universitair werk- en denkniveau met een financieel-economische oriëntatie;
 • Je hebt ruime ervaring met business control in een grote complexe projectgerichte organisatie;
 • Klantgerichte hands-on instelling, goede communicatieve eigenschappen, teamspeler, verbindend;
 • Resultaatgerichte, oplossingsgerichte, creatieve, proactieve en initiërende houding;
 • Ervaring met Power-BI is een grote pré.

In onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd. Voor deze functie gaat het om taalniveau C1. Heb je dit niveau nog niet, geen probleem en dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum Wageningen in’to Language.

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een veelzijdige baan bij Wageningen University & Research met ruimte voor eigen initiatief in een lerende omgeving. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor ontwikkeling en groei, met goede studie- en verlofregelingen en bieden we:
 • De mogelijkheid van een 32-40-urige werkweek;
 • Werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • De mogelijkheid om, door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • Sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • Er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • Een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
 • Uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van maximaal € 5.737,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11). Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • P1517419-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you