Afdelingshoofd Studenten

Afdelingshoofd Studenten

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 5 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kan jij een strategische en verbindende rol vervullen als afdelingshoofd Studenten?

Functieomschrijving

Ben jij klaar om een strategische en verbindende rol te vervullen als afdelingshoofd Studenten? Als lid van het MT van de directie Studenten, Onderwijs en Onderzoek leid je een team van professionals op het gebied van studentzaken. Met jouw ruime leidinggevende ervaring en academische achtergrond breng je visie en daadkracht. Binnen de directie is er momenteel ook een vacature voor een afdelingshoofd Onderwijs.

Wat ga je doen?
Als lid van het Management Team van de directie SO&O denk je mee over de ontwikkeling en uitvoering van strategie en beleid van SO&O en de samenhang met aanpalende beleidsvelden. Ook geef je met het MT richting aan de optimale organisatie en inrichting van de directie.

Als afdelingshoofd bewaak en bevorder je de samenhang tussen de verschillende activiteiten, projecten en programma’s en draag je zorg voor het bereiken van de resultaten. Je staat hierbij in nauw contact met en adviseert aan het college van bestuur, in het bijzonder de rector magnificus en de studentassessor.

Je onderhoudt goede contacten met en bent gesprekspartner voor (vice) decanen onderwijs, opleidingsdirecteuren en facultaire hoofden onderwijsbeleid en studentzaken en collega’s binnen de UBD. Je maakt de verbinding tussen het onderwijsproces en de bestuurlijke doelstellingen en geeft vorm aan strategie en beleid ten aanzien van studentzaken Samen met je MT-collega’s vervul je een brugfunctie tussen beleid en uitvoering en tussen onderwijs, studentzaken en onderzoek en verwante beleidsvelden, zoals HR, Financiën en ICT.

Je bent verantwoordelijk voor de organisatorische en personele aansturing van de afdeling Studenten. Je geeft leiding aan 7 teamleiders, met wie je samen zorg draagt voor een groep van circa 60 fte. Je bent eindverantwoordelijk voor het dienstenaanbod aan studenten en faculteiten, en voor de bijbehorende werkprocessen.

Werkzaamheden t.b.v. de portefeuille studenten:
 • Je coördineert de beleidsdossiers en -processen binnen de afdeling Studenten en bent eerste aanspreekpunt voor het universitaire studentenbeleid voor het college van bestuur, de medezeggenschap en de faculteiten.
 • Je bekleedt een aantal universiteitsbrede regierollen, zoals het werkprogramma studentenwelzijn en de doorontwikkeling van de studentensite, alsook de rol van eigenaar van de crisisprotocollen voor studenten en het proces van aanmelden, toelaten en inschrijven in de masterfase. In het kader van de professionalisering van de dienstverlening wordt er afdelingsbreed gewerkt aan de continue verbetering van processen aan de hand van de LEAN methode. Als afdelingshoofd bewaak je de kwaliteitszorg en de cultuur van voortdurend verbeteren.
 • Vanuit je rol als afdelingshoofd Studenten neem je deel aan interne netwerken zoals het netwerk onderwijs, en vertegenwoordig je de Universiteit Utrecht in externe netwerken zoals het LAST, het landelijk overleg van hoofden studentzaken van Nederlandse universiteiten.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je kunt goed prioriteiten stellen en knopen doorhakken als de situatie daarom vraagt. Bij het zoeken naar een oplossing handel je pragmatisch en proactief, en je kunt goed luisteren en analyseren. Je vindt gemakkelijk de weg binnen een complexe organisatie. Je bewandelt vervolgens de juiste wegen, op weg naar het gewenste, gezamenlijke resultaat. Daarbij hou je oog voor het proces en de omgeving. Verder neem je het volgende mee:
 • minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring.
 • een universitaire opleiding afgerond.
 • kennis van en ervaring in het werken in een hoger onderwijsomgeving.
 • ervaring met het optimaliseren van werkprocessen.
 • kennis van en ervaring met financiële processen.
 • goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • en natuurlijk heb je een goede kennis van de portefeuille Studenten.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 6.305,- tot maximaal € 8.025,- bij een fulltime dienstverband (schaal 14 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek (SO&O) is één van de ondersteunende directies en maakt onderdeel uit van de Universitaire Bestuursdienst. De directie SO&O ondersteunt het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht bij de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch beleid ten aanzien van studenten, onderwijs, onderzoek en valorisatie en is verantwoordelijk voor de universiteitsbrede ondersteuning van en informatievoorziening aan studenten.

Specificaties

 • Management
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €6305—€8025 per maand
 • Universitair
 • 3927

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you