Directeur HR

Directeur HR

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 5 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Solliciteer nu naar de functie van Directeur HR bij Erasmus Universiteit Rotterdam!

Functieomschrijving

Ben jij de mensgerichte, verbindende leider die begrijpt wat er nodig is op het gebied van: inclusief werkgeverschap in een academische setting, ontwikkeling van medewerkers en een veilig, gezond en positief werkklimaat? Ben jij bekend met de wereld van Universiteiten en wil jij samen met anderen werken aan een effectieve en toekomstgerichte HR dienst? Dan is de functie directeur HR bij Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) iets voor jou!

We zijn op zoek naar een directeur Human Resources (HR) met een veelzijdig profiel. Een strateeg met het vermogen om de snelle ontwikkelingen in HR te vertalen naar wensen voor de EUR, en tegelijkertijd een pragmatisch en no-nonsense vakvrouw/-man, met het vermogen om projecten en plannen voortvarend te realiseren. Daarbij verlies je de dagelijkse business nooit uit het oog.

De EUR is een dynamische organisatie met grote ambities, waarin bevlogen mensen werken die streven naar het hoogste niveau binnen hun vakgebied. De organisatie en de internationale campussen geven onze mensen dagelijks een plek waarin ze energie, inspiratie, en uitdaging kunnen vinden. Met oog voor de kwaliteiten van elke medewerker werken we dagelijks aan onderwijs en onderzoek van wereldklasse die bijdragen aan een betere wereld.

De dienst HR werkt zowel aan het strategische HR beleid voor de hele EUR, als aan een kwalitatief hoge operationele dienstverlening aan de andere diensten, faculteiten en instituten ten bate van het primaire proces. De dienst werkt daarnaast aan de doorontwikkeling en implementatie van een breed eigentijds (digitaal) HR-instrumentarium. De dienst HR bestaat uit de teams: Advice, Services, Learning & Career Center (LCC), Health, Safety & Wellbeing (HSW) en een kleine staf (secretariaat, HR Strategy en HR Legal) en heeft zo’n 95 medewerkers.

Toekomstvisie en –strategie
De EUR heeft in haar huidige strategie (‘Creating Positive Societal Impact’) een aantal belangrijke lijnen uitgezet op HR-gebied, waaronder focus op loopbaanontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, diversiteit en duurzaamheid.

De huidige strategie wordt volgend jaar afgerond en de voorbereiding op de nieuwe EUR-brede strategie 2025-2030 en strategische plannen is gestart. De plannen vormen het startpunt voor nieuwe initiatieven voor de komende jaren, ook op het gebied van HR. Een belangrijke rol is hierin weggelegd voor de directeur HR in nauwe samenwerking met de faculteiten, instituten en diensten. De ontwikkeling van onze medewerkers en organisatie zal een centrale plek blijven innemen in onze strategische plannen.

De komende jaren blijft de focus voor HR liggen op o.a. op de verbinding van HR met de primaire processen van onderwijs, onderzoek en engagement in de faculteiten, de verdere implementatie hierin van ‘Erkennen & Waarderen’, en het versterken en borgen van de kwaliteit van de dienstverlening. Daarnaast zijn de speerpunten: de uitwerking van de nieuwe EUR strategie 2030, strategische personeelsplanning, leiderschapsontwikkeling, welzijn en sociale veiligheid, leren & ontwikkelen, duurzaamheid, digitalisering en het goed op orde houden van de HR-basis. Ook zal de nieuwe directeur HR een nadrukkelijke taak krijgen in de grote uitdagingen die er momenteel zijn ten aanzien van het financiële beheer.

De strategische plannen van de EUR moeten onder andere leiden tot:
 • Een sterke verbinding tussen HR en het primaire proces van de EUR: onderwijs, onderzoek, en engagement;
 • Integratie van Erkennen & Waarderen in alle HR processen;
 • Een goede compliance;
 • Een effectieve en toekomstgerichte dienst HR;
 • Medewerkers die zich verbonden voelen met de EUR en optimaal worden ondersteund, gestimuleerd en gewaardeerd;
 • De duurzame ontwikkeling van professionals in een sociale, diverse, inclusieve en veilige werkomgeving;
 • Een nog steviger positie van onze Universiteit op de arbeidsmarkt.

Functie-omschrijving
Als directeur HR heb je een proactieve en verbindende rol binnen de Universiteit en adviseer je proactief het College van Bestuur, de faculteiten en de diensten. Je bent eindverantwoordelijk voor de HR visie, de formulering en realisatie van HR beleid, innovatie en excellente dienstverlening binnen het HR domein. Je rapporteert direct aan het College van Bestuur.

Daarnaast:
 • geef je direct leiding aan de vier afdelingshoofden binnen de HR dienst en een kleine staf (secretariaat, HR Strategy en HR Legal);
 • ben je een volwaardig strategisch partner voor het College van Bestuur en de decanen van de faculteiten, geef je hen gevraagd en ongevraagd advies en ben je verantwoordelijk voor het strategisch positioneren van HR;
 • ben je verantwoordelijk voor een optimale dienstverlening aan faculteiten, diensten en instituten;
 • ken je de dilemma’s van het opereren in een politiek en veranderend werkveld en beweeg je je handig binnen het spanningsveld tussen centraal en decentraal op de Universiteit;
 • ben je verantwoordelijk voor het doorvoeren van de meerjarenplannen met bijbehorende begrotingen en het financiële beheer van de dienst;
 • onderhoud je constructieve relaties met collega’s van organisatieonderdelen en andere Universiteiten en ben je goed op de hoogte van landelijke ontwikkelingen op universitair HR-gebied;
 • verbind en inspireer je de dienst met een empathisch oog voor de medewerkers;
 • vertaal jij ons motto ‘Making Minds Matter’ naar integraal HR beleid.

Je doet dit vanuit zowel vakmatige kennis als op basis van actieve betrokkenheid in de verschillende faculteiten, instituten en diensten. Bewezen ervaring op het gebied van verbindend leiderschap, co-creatie en begrip van de academische context, onderwijs en onderzoek, zijn daarom absolute vereisten. Inclusiviteit zit in jouw DNA.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent bekend met de universitaire wereld en hebt gevoel voor complexe organisatorische en bestuurlijke processen. Met een toegankelijke en verbindende houding, stel je steeds het gezamenlijke organisatiebelang voorop. Je werkt mensgericht en bent benaderbaar voor alle lagen in de organisatie.

Ervaring en achtergrond:
 • Afgeronde academische opleiding;
 • Begrip van, en ervaring met de academische context en processen, en de uitdagingen die deze meebrengen bij het voeren van HR-beleid;
 • Ruime leidinggevende ervaring in en affiniteit met een complexe en omvangrijke organisatie;
 • Ervaring in het vakgebied Human Resources en met verandertrajecten en organisatieontwikkeling;
 • Ervaring met HRM-(informatie)systemen, HR analytics en het vormgeven van effectieve en efficiënte HRM-processen;
 • Ervaring met vakbonden en medezeggenschap;
 • Uitstekende taal en schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels (CEFR niveau C1).

Erasmiaans leiderschapsprofiel: competenties en persoonlijkheid

Het Erasmiaans leiderschapsprofiel vormt de basis voor leiderschap aan de EUR. De richtlijnen, competenties, houdingen en gedragingen in het profiel bieden een gemeenschappelijk kader voor leiderschap.

Role Model
 • Benaderbaar en toegankelijk
 • Zelfbewust en reflecterend vermogen
 • Staat open voor constructieve feedback
 • Geeft het goede voorbeeld ten aanzien van welzijn en sociale veiligheid

Enable & Engage
 • Bruggenbouwer
 • Gericht op ontwikkeling en lerende organisaties
 • Stimuleert een diverse en inclusieve werkomgeving

Inspire Vision
 • Organisatiesensitief en politiek slim
 • Uitstekende stakeholdermanagement kwaliteiten
 • Overtuigingskracht
 • Durft buiten gebaande paden te treden

Drive Achievement
 • Implementatiekracht
 • Besluitvaardig en daadkrachtig
 • Oog voor het proces in plaats van enkel het resultaat

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao-NU). Daarnaast bieden we onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een goed pensioen bij ABP en een zeer ruime verlofregeling van 41 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek.

De startdatum van de functie is in overleg. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 7.405 en € 9.680 bruto per maand Schaal 16, conform de cao-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam. De functie heeft een omvang van 0,8-1,0 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst

Specificaties

 • Management
 • 32—40 uur per week
 • €7405—€9680 per maand
 • Universitair
 • 4318

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you