Software ontwikkelaar AI in onderwijs

Software ontwikkelaar AI in onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 4 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een software ontwikkelaar met interesse in onderwijs, onderzoek en intelligente technologie? Wil jij bijdragen aan de innovatie van intelligente technologieën voor het primair en voortgezet onderwijs? Het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) werkt de komende tien jaar aan de ontwikkeling van prototypes voor passend en verantwoord leermateriaal. Als software ontwikkelaar lever je binnen NOLAI een bijdrage aan het opbouwen van standaard componenten om duurzame technologie in te zetten in het onderwijs.

Elk jaar gaan er binnen NOLAI 10 nieuwe co-creatie projecten van start om slimme technologieën in klaslokalen te proberen en te evalueren. Vaak wordt er al voortgebouwd op bestaande software van EdTech bedrijven, echter ontwikkelen we software ook zelf. Als software ontwikkelaar draag je bij aan de coördinatie, het ontwerpen en ontwikkelen van standaard componenten om duurzaam hergebruik te stimuleren.

Deze standaard componenten bied je als bouwstenen aan de co-creatie projecten aan. Om dit te bewerkstelligen zul je de infrastructuur met GitLab en CI/CD opzetten om zodoende efficiënt software te ontwikkelen, testen, onderhouden en deze software componenten uit te brengen.

Je helpt de co-creatie projecten met het selecteren, samenstellen, en maken van de juiste software, afhankelijk van hun wensen en eisen. Voor een duurzame werkwijze identificeer je potentieel herbruikbare componenten, en zorg je ervoor dat deze als losse component beschikbaar is voor toekomstige projecten.

Omdat we werken met data van leerlingen zijn ook security en privacy belangrijk. We verwachten dat onze software componenten robuust en veilig zijn, zodat onze projecten veilig met data kunnen werken. Hiervoor selecteer je de software componenten en zet je de infrastructuur op die hiervoor nodig. Je maakt hierbij gebruik van de kennis in het NOLAI team op het gebied van beveiliging en vertaalt deze kennis in een veilige werkwijze voor duurzame software componenten.

Spreekt dit je aan en wil jij werken bij een organisatie die van maatschappelijke betekenis is? Dan kijken we uit naar je sollicitatie en motivatie.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je hebt een master diploma Informatica of je bent bijna afgestudeerd.
 • Je hebt interesse in onderwijs en/of AI.
 • Je bent vaardig in enkele van de volgende programmeertalen en tools: Python, Rust, databases (SQL en NoSQL) en deployment tools (zoals GitLab, CI/CD, Docker).
 • Je hebt ervaring met software ontwikkelen, het liefst in de AI of onderwijssector.
 • Je bent vaardig in het afstemmen met opdrachtgevers en gebruikers omtrent hun programma eisen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 3 jaar.

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 3 jaar.
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 of 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

Het Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI) is een breed consortium van scholen, wetenschapsinstanties en het bedrijfsleven dat de komende tien jaar werkt aan de ontwikkeling van prototypes voor het primair en voortgezet onderwijs. Met deze prototypes kan worden voorzien in de toenemende vraag naar aan passend leermateriaal en intelligente technologieën. Het NOLAI is organisatorisch ingebed bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit en bestaat enerzijds uit een wetenschappelijk programma (waar onderzoekers en data scientists werken) en anderzijds uit een co-creatie programma (waarin onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen projecten vormgeven). In totaal werken straks zo’n 30 tot 40 mensen bij het NOLAI en zullen er nog veel meer mensen betrokken zijn bij het uitvoeren van co-creatieprojecten.

Wil je meer weten over hoe jij als IT-specialist een verschil kunt maken bij de Radboud Universiteit? Bekijk alle informatie over werken in IT.

Specificaties

 • IT
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • 24.040.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you