Chemisch Analist Pesticiden

Chemisch Analist Pesticiden

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 28 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als chemisch analist pesticiden ben je verantwoordelijk voor het bepalen van pesticiden in voedsel en in onze omgeving. Je gebruikt LC- en GC-MS apparatuur in ons lab in Wageningen en levert data die bijdragen aan de voedselveiligheid in de voedselketen en een gezonde leefomgeving.

Wat ga je doen?
Als chemisch analist pesticiden voer je analyses uit waarbij je gebruik maakt van gestandaardiseerde protocollen. Ook werk je mee aan het optimaliseren en valideren van analysemethoden. De nadruk ligt op instrumentele analyses met behulp van state-of-the-art meetsystemen op het gebied van LC-(HR)MS/MS en GC-(HR)MS/MS. De analyse- en onderzoeksresultaten worden gerapporteerd aan de projectleider. Als analist werk je in een analyseteam dat verantwoordelijk is voor het efficiënt uitvoeren en rapporteren van de analyses. Zo draag je als team bij aan de voedselveiligheid in de voedselketen en een gezonde leefomgeving.

Jouw taken en verantwoordelijkheden als chemisch analist pesticiden zijn:
 • uitvoeren van LC- en GC-(HR)MS/MS analyses in diverse projecten;
 • data analyse en rapportage aan projectleider;
 • methodeverbeteringen en validaties;
 • opstellen van standaard operating procedures.

Jij gaat samenwerken met een projectleider binnen ons grote pesticiden team (ca. 40 collega’s) in Wageningen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Je bent nauwkeurig, flexibel en in staat zowel zelfstandig als binnen een team te werken. Daarnaast beschik je over:
 • een afgeronde HBO opleiding richting analytische chemie of vergelijkbaar;
 • ervaring met het werken met LC-(HR)MS en/of GC-(HR)MS systemen en monstervoorbewerkingstechnieken;
 • ervaring met werken binnen een ISO17025 geaccrediteerd laboratorium is een pré;
 • bij voorkeur heb je ervaring met projectmatig werken;
 • goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

In onze internationale werkomgeving wordt steeds meer in het Engels gecommuniceerd. Voor deze functie gaat het om�taalniveau�B2. Heb je dit niveau nog niet, dan helpen wij je vanzelfsprekend en kun je terecht bij ons taalcentrum�Wageningen in’to Language.

Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, per week, extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2695,- tot maximaal €3551,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 7). Bovendien is een aanstelling van 0,8 fte bespreekbaar. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Hier ga je werken:
Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Voeding
 • max. 36 uur per week
 • €2695—€3551 per maand
 • HBO
 • P1518815-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you