Manager Communicatie

Manager Communicatie

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 2 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Stel je voor: je dag start met de weekaftrap met je team, waarin jullie de belangrijkste zaken voor de komende week bespreken. Op weg naar het MT-overleg stem je af met een teamlid over een persbericht. Met het MT bespreek je de communicatiestrategie voor het instituut voor de komende jaren en haal je op hoe deze kan worden bijgeschaafd. In je lunchbreak ga je lunchen met collega’s of maak je een ommetje naar het koffietentje op de hoek. Vervolgens denk je met een van de adviseurs mee over de uitwerking van de missie en visie van het instituut op een thema specifiek communicatieplan. Voordat je je laptop dichtklapt, heb je kort overleg over een nieuwe manier van data presenteren op de Trimbos-website. Zie jij dit helemaal voor je? Twijfel niet en solliciteer bij ons!

Functieomschrijving

Hoeveel impact wil jij maken?

Werken bij het Trimbos-instituut betekent werk doen met meerwaarde voor de maatschappij. Je komt te werken bij een toonaangevend wetenschappelijk instituut. We doen onderzoek naar trends en ontwikkelingen op het gebied van mentale gezondheid en middelengebruik. Met die kennis ontwikkelen we vooruitstrevende (digitale) interventies, preventieprogramma’s en behandelmethoden. We hebben een maatschappelijke rol om beleidsmakers, politici, (zorg)professionals én het Nederlands publiek te informeren over middelengebruik, verslaving en mentale gezondheid. Dat betekent dat we binnen het Trimbos-instituut hard werken aan een mentaal gezonder Nederland, waarin iedereen naar vermogen mee kan doen, mensen zoveel mogelijk regie hebben over hun eigen leven en zich verbonden voelen met elkaar. Ons werk maakt een wezenlijk verschil in de samenleving.

Waar kom je te werken?

De cultuur binnen Trimbos wordt ervaren als professioneel, informeel, open en warm. Medewerkers voelen vrijheid en regelruimte. Ideeën en eigen inbreng worden zeer gewaardeerd. Zo kan er meegedacht worden over verschillende onderwerpen binnen de organisatie. Je komt te werken in het communicatieteam van het Trimbos-instituut dat een rol heeft in het regisseren en faciliteren van de communicatie door andere afdelingen. Je rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.  

Het team waarin je komt te werken is enthousiast en ambitieus. Er werken zo’n 12 medewerkers en een coördinator bedrijfsvoering. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de drive om te zorgen voor blijvende impact. 

Dit doe jij als Manager Communicatie

 • Je versterkt en bewaakt de reputatie van het instituut;  
 • je geeft leiding aan het Communicatieteam, inspireert en zorgt voor strategische kaders en visie op basis waarvan het team opereert; 
 • je ontwikkelt en implementeert de corporate strategie ten aanzien van communicatie, positionering en stakeholdermanagement; 
 • je signaleert strategische kansen en borgt de organisatiedoelen binnen de communicatieplannen; 
 • je creëert draagvlak voor de communicatiestrategie binnen het MT en het instituut en fungeert als de spil tussen de corporate en thema specifieke communicatie;  
 • als lid van het Managementteam geef je mede sturing aan de gehele organisatie op het gebied van positionering en corporate communicatie; 
 • je adviseert over communicatie aan de Raad van Bestuur en MT-leden; 
 • je geeft in voorkomende gevallen zelf communicatieadvies en treedt op als back-up woordvoerder en persvoorlichter. 

Specificaties

Trimbos

Functie-eisen

Dit is jouw kracht

Aanpakken kun jij als geen ander! Je bent een senior allround communicatieprofessional en hebt een visie op de mogelijkheden van moderne technologie. Je kunt een groep bevlogen communicatieprofessionals leiden en inspireren, kunt snel en adequaat schakelen en hebt een visie op issuemanagement. Je bent nieuwsgierig en thuis in communicatie over politiek-maatschappelijk gevoelige onderwerpen. Je kunt goed hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en kunt focussen op de brede verbindingen tussen diverse thema's en projecten. Je bent maatschappelijk betrokken, overtuigend, sociaal vaardig, goed in netwerken, resultaatgericht en besluitvaardig. Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring binnen een communicatieteam. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel het Nederlands als het Engels.  

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

Wij bieden jou

Een marktconform salaris tussen de €5.413 en €7.419 (afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring) op basis van 36 uur (FWG-70). Goede secundaire arbeidsvoorwaarden overeenstemmend met de CAO-GGZ. Een eindejaarsuitkering van 8,33%, ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en opname in het pensioenfonds PFZW. Je krijgt een laptop, thuiswerkmogelijkheden en faciliteiten voor je thuiswerkplek. Een goede werkbalans vinden we belangrijk, daar bieden we een vitaliteitsprogramma voor. Je krijgt een op maat gemaakt inwerkprogramma met een ‘buddy’. Verder krijg je mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen.  

De aanstelling (32 u/wk) is in eerste instantie voor 12 maanden, met uitzicht op verlenging en een vaste aanstelling.  

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Gezondheid
 • max. 32 uur per week
 • €5413—€7419 per maand
 • Universitair
 • SP TRIMBOS 20240516

Locatie

Da Costakade 45, 3521 VS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you