Senior Developer / Team leader DANS

Senior Developer / Team leader DANS

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 23 jun 's-Gravenhage
Ben jij onze nieuwe Senior Developer met leidinggevende ambities die onze digitale diensten waarborgt en doorontwikkelt, en integreert in het Nederlandse en Europese onderzoeksdata ecosysteem?

Functieomschrijving

Locatie: Den Haag
Max uren per week: 38,00
Max salaris: 5.929
Duur overeenkomst: 1 jaar
Solliciteer t/m: 23-06-2024

Wat ga je doen?
Je gaat aan de slag als teamleider en senior developer in het Integration Systems team dat momenteel uit drie ontwikkelaars bestaat en zich richt op de integratie van DANS' repository software en diensten in het ecosysteem van onderzoeksdata repositories en gerelateerde diensten. Het werkterrein omvat elementen van onder andere knowledge management, machine learning, hoogwaardige user experience en gedistribueerde workflow processing.

Typische werkzaamheden zijn het ontwerpen en ontwikkelen van integratiemogelijkheden tussen interne en externe diensten, zoals harmonisatie van diensten voor het verzamelen van metadata, het koppelen van externe diensten voor kwaliteitsborging van data aan DANS-archieven en -toepassingen, het integreren van DANS-services met externe semantische web resources. Een deel van het werk zal experimenteel zijn en gericht op het iteratief ontwerpen en documenteren van requirements en specificaties voor nieuwe concepten, het andere deel van het werk zal bestaan uit het omzetten van dergelijke concepten in production-ready systems en het waarborgen van het voortdurende onderhoud van deze systemen.

Als teamleider ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen van standaarden met betrekking tot het definiëren van software requirements, projectdocumentatie en code review en ondersteun je teamleden bij het plannen van hun taken.

Je gaat werken binnen de Technology Section, die bestaat uit vier teams die verantwoordelijk zijn voor technologische R&D, systeemontwikkeling, platform provisioning en systems engineering. Het Hoofd Technologie is verantwoordelijk voor het algemene management van de afdeling en de Chief Technology Officer voor de langetermijnstrategie en de technologische roadmap.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat neem je mee?

We zijn op zoek naar een gemotiveerde ontwikkelaar, die flexibel is, resultaat- en samenwerkingsgericht, en die liefst al ervaring heeft met het leiden van een klein team ontwikkelaars. Je hebt bij voorkeur een diploma in informatica of een wetenschappelijke opleiding met ervaring in systeemontwikkeling. Kandidaten zonder deze kwalificatie, maar wel aantoonbare ervaring op het gebied van systeemontwikkeling over een periode van 10 jaar of meer, zijn ook vrij om te solliciteren. Tevens heb je een grondige beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (gesproken en geschreven)

Ook heb je kennis van en aantoonbare ervaring met:
  • Projectmatig werken in een teamomgeving
  • Python en Javascript programmeren
  • Git en repository/pakketbeheer
  • Gestandaardiseerde API's, zoals OpenAPI
  • Daarnaast is ervaring met een van de volgende zaken een pré:
  • Werken met geautomatiseerde workflow, bijvoorbeeld met Apache Airflow of Prefect
  • Ervaring met graph databases (GraphDB, Neo4j en vergelijkbaar) en kennisrepresentatie met behulp van triples (RDF, SKOS)
  • Ervaring met infrastructuur voor onderzoeksdata en op standaarden gebaseerde systemen - met name metadatastandaarden voor één of meer wetenschappelijke domeinen
  • Werken met Django of vergelijkbare web frameworks, ervaring met React
  • Container-based deployment

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden wij?

DANS biedt een plezierige werkomgeving, waar een gemotiveerde en goed samenwerkende club van research data experts en engineers zich inzet voor Open Science en FAIR data. Bij DANS vinden we initiatief nemen, deskundigheid, resultaatgerichtheid, betrouwbaarheid en samenwerken belangrijk. We stellen prijs op een levendige sfeer onder collega’s en hechten veel belang aan onderlinge kennisuitwisseling. Persoonlijke ontwikkeling wordt niet vergeten en de medewerkerstevredenheid is hoog.

Het salaris bedraagt afhankelijk van leeftijd en ervaring minimaal € 5.401,-- en maximaal € 5.929,-- bruto per maand op fulltime basis (=38 uur, schaal 11 CAO-NU). Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor bepaalde tijd van 1 jaar met uitzicht op een vast contract. Een volledig overzicht vind je op deze webpagina: https://www.knaw.nl/werken-bij-de-knaw.

Werkgever

DANS

Over DANS
DANS is het nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata. We helpen onderzoekers hun data beschikbaar te maken voor hergebruik. Zo kunnen wetenschappers de data inzetten voor nieuw onderzoek en is gepubliceerd onderzoek controleerbaar en herhaalbaar. Met bijna 300.000 datasets en ruim vijftig medewerkers behoort DANS tot de meest vooraanstaande repositories van Europa. DANS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Werken bij DANS is werken in een informele en internationale omgeving waar collega's met diverse achtergronden samenwerken aan het bereiken van de doelen en waar mensen het vertrouwen en de ruimte krijgen hun functie naar eigen inzicht nader in te vullen en zich te ontwikkelen.
Intern hanteren we dezelfde principes als bij de dienstverlening: we zijn toegankelijk, betrouwbaar en vernieuwend.

Additionele informatie

Bij wie kun je terecht voor meer informatie?

Voor nadere inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Wim Hugo, CTO, via wim.hugo@dans.knaw.nl.

Voor meer informatie over DANS zie dans.knaw.nl.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €5401—€5929 per maand
  • Universitair
  • 2162

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, 's-Gravenhage

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Hoe kun je solliciteren?

Je motivatiebrief met cv stuur je uiterlijk 23 juni 2024, t.a.v. Patris van Boxel, Hoofd Technologie

Voeg indien mogelijk ook webreferenties van recente projecten en/of github/gitlab-referenties van je werk toe.

Een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een formeel onderdeel van de wervingsprocedure.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Hoe kun je solliciteren?

Je motivatiebrief met cv stuur je uiterlijk 23 juni 2024, t.a.v. Patris van Boxel, Hoofd Technologie

Voeg indien mogelijk ook webreferenties van recente projecten en/of github/gitlab-referenties van je werk toe.

Een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een formeel onderdeel van de wervingsprocedure.

Solliciteer uiterlijk op 23 jun 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).