Senior Hydroloog

Senior Hydroloog

Geplaatst Deadline Locatie
21 mei 31 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren (agro)hydroloog en projectleider gericht op innovatie? Ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Heb je ervaring met aansturen van wetenschappelijk onderzoek in relatie tot maatschappelijke vraagstukken waarbij kennis over het bodem-watersysteem cruciaal is? Heb je interesse in ontwikkelingen op het gebied van simulatiemodellen en verbetering van systemen zoals SWAP, Waterwijzer Landbouw en digital twins? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wij zoeken een senior hydroloog (werkweek 28-36 uur) die wil meewerken aan en de leiding neemt in onderzoeksprojecten op het gebied van hydrologie van de onverzadigde zone, aan samenwerking in onderzoeksprojecten met andere onderzoeksinstellingen en verschillende consortia en bovendien ervaring heeft met het schrijven van projectplannen.

Wij zijn team Bodem, Water en Landgebruik bij Wageningen Environmental Research (WENR). We werken grofweg vanuit drie thema’s en disciplines: bodemgeografie, agrohydrologie en bodemfysica. Op basis van bijvoorbeeld veldkennis, onderzoek in onze eigen laboratoria, statistiek en simulatiemodellen dragen we bij aan oplossingen voor het bodem- en waterbeheer en voor een toekomstbestendige water- en voedselvoorziening. Wij zijn de leverancier van de bodemkundige databestanden die beschikbaar worden gesteld via de BasisRegistratie Ondergrond (BRO). En samen met Wageningen University zijn wij beheerder van het simulatiemodel SWAP (Soil Water Atmosphere Plant) en van het daarvan afgeleide Waterwijzer Landbouw, onderdeel van het Nationaal Hydrologisch Instrumentarium. Als een aantal van de genoemde onderwerpen jou aanspreekt gaan we graag met je in gesprek.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

 • een relevante academische opleiding en bent bij voorkeur gepromoveerd;
 • aantoonbare kennis van hydrologie van de onverzadigde zone en bodemfysica in relatie tot regionaal bodem- en waterbeheer;
 • ervaring met het opstarten en leiden van onderzoeksprojecten;
 • een resultaatgerichte, collegiale en klantgerichte houding;
 • affiniteit met simulatiemodellen, data-analyse, inventarisatiemethoden en statistiek;
 • ervaring met publiceren in peer reviewed journals; goede rapportage- en presentatievaardigheden, zowel in Nederlands als Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken extra compensatie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €3.693,- tot maximaal €6.522,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11-12). In eerste instantie bieden we je een jaarcontract, welke bij wederzijds enthousiasme daarna verlengd zal worden naar een contract voor onbepaalde tijd. Uiteraard gaan we graag het gesprek met je aan als hier vragen over zijn.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • €3693—€6522 per maand
 • Universitair
 • P1502992-11

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you