Promovendus

Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 20 jun Groningen

Functieomschrijving

Als promovendus draag je bij aan de ontwikkeling, onderzoek naar en implementatie van medische technologieën in de klinische praktijk.

Promotieonderzoek 1.
Het is de bedoeling om het implantaat van de tekentafel naar de operatietafel te brengen binnen dit project. Je gaat je bezig houden met het ontwikkelen, ontwerpen en testen van op maat gemaakte implantaten voor de behandeling van complexe botbreuken bij ernstig gewonde ongevalsslachtoffers. Je gaat implantaten ontwerpen, doorontwikkelen, diverse materialen (smartmaterials) testen, finite element analyses doen en biomechanische testen uitvoeren. Je zult onderzoeksbevindingen presenteren bij meetings, (internationale) congressen, en in wetenschappelijke tijdschriften en dit zal resulteren in een proefschrift.

Promotieonderzoek 2.
Je werkt aan de ontwikkeling van patiënt-specifieke implantaten voor de reconstructie van botdefecten en standsafwijkingen van botten die zijn ontstaan na resectie van tumoren of na letsels. Je gaat implantaten ontwerpen (cages vormgeven) die de functie van bot overnemen, verschillende materiaalstructuren onderzoeken, finite element analyses uitvoeren en biomechanische tests doen. Dit onderzoek draagt bij aan verbetering van de directe patiëntenzorg en zal resulteren in een proefschrift.

Met wie ga je samenwerken?
Bij beide projecten ben je nauw betrokken bij de klinische praktijk, individuele patiëntenzorg en aanwezig bij operaties. Je werkt nauw samen met verschillende disciplines, waaronder artsen, Technisch Geneeskundigen en ingenieurs, om de optimale inzet van medische technologie te waarborgen. Je gaat werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden in relatie tot de ontwikkeling van medische hulpmiddelen en conform de EU MDR wetgeving. Je voert (translationeel) onderzoek uit, waarbij je technologie naar de zorg kunt brengen en probeert de behandelingen beter, sneller, veiliger en accurater te maken. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en optimaliseren van diverse technieken die gebruikt worden bij operaties op maat. Voor deze ontwikkeling wordt er nauw samengewerkt met de Universiteit Twente, die over verscheidene faciliteiten beschikt waar gebruik van kan worden gemaakt.

Je verantwoordlijkheden zijn daarnaast:
- Wetenschappelijk onderzoeksproject coördineren en uitvoeren.
- Actief deelnemen aan multidisciplinaire overleggen en projectteams.
- Ontwikkeling nieuwe patiënt-specifieke medische hulpmiddelen.
- Implementatie en evaluatie van patiënt-specifieke medische hulpmiddelen.
- Klinisch vervolgen van patiënten met een behandeling op maat.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een afgeronde technische opleiding (o.a. Biomedical Engineering, Technische Geneeskunde, Werktuigbouwkunde) op WO-niveau.
- Affiniteit en (enige) ervaring met 3D operatieplanning, finite element analyses en biomechanische analyses.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken in teamverband.
- Je hebt interesse en voelt je verantwoordelijk voor de beste patiëntenzorg.
Daarnaast is het een pre als je ervaring hebt met wetenschappelijk onderzoek (naar materialen of implantaten) en je wetenschappelijke artikelen hebt geschreven.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

De PhD-studentpositie heeft een duur van 3 jaar (bij het definitief beschikbaar komen van verdere financiering kan dit worden verlengd tot 4 jaar), met een initieel contract van één jaar, gevolgd door een verlenging op basis van prestaties. Het betreft een fulltime functie (36 uur per week) gedurende drie jaar bij het UMCG, waarin je eerst tijdelijk wordt aangesteld voor een jaar. Bij goed functioneren wordt je daarna aangesteld voor drie jaar vast (dus in totaal vier jaar). De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra. Het salaris bedraagt minimaal € 3.017,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.824,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Dagje meelopen: Ervaar jouw toekomst bij ons!
Als jij wilt ontdekken of het UMCG de ideale plek is voor jouw professionele groei en persoonlijke ontwikkeling, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen voor een afspraak. Een dagje meelopen is niet alleen een unieke kans voor jou om ons beter te leren kennen, maar ook voor ons om jou te verwelkomen in ons enthousiaste team!
Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van de onderstaande contactpersonen (Nick Assink, Technisch Geneeskundige, n.assink@umcg.nl).

Afdeling

Traumachirurgie

Stap in onze wereld: in het UMCG het 3D Lab werk je samen met Technisch Geneeskundigen, biomedisch ingenieurs, werktuigbouwkundigen én chirurgen en andere medici aan het optimaliseren van patiëntspecifieke behandelingen binnen verschillende vakgebieden, zoals Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Traumachirurgie, Orthopedie, Neurochirurgie, KNO en anderen.
Als promovendus het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) stap je in een stimulerende werkomgeving waar technologie en zorg naadloos samenkomen. Ons 3D lab is een dynamisch en innovatief epicentrum, waar we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biomedische technologie omarmen en implementeren.

Additionele informatie

Frank IJpma
06 552 56 063
f.f.a.ijpma@umcg.nl

Nick Assink
06 256 48 788
n.assink@umcg.nl

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3017 per maand
  • Universitair
  • 240449

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Frank IJpma, f.f.a.ijpma@umcg.nl, telefoonnummer: 06 552 56 063
Nick Assink, n.assink@umcg.nl, telefoonnummer: 06 256 48 788

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Frank IJpma, f.f.a.ijpma@umcg.nl, telefoonnummer: 06 552 56 063
Nick Assink, n.assink@umcg.nl, telefoonnummer: 06 256 48 788

Solliciteer uiterlijk op 20 jun 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).