Assistent opleidingscoördinator

Assistent opleidingscoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 16 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Centrum voor Milieuwetenschappen (CML) van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is op zoek naar een

Assistent Opleidingscoördinator Centrum voor Milieuwetenschappen (0,8 fte)
Vacaturenummer: ID 14876

Het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden (CML) is op zoek naar een proactieve en enthousiaste assistent opleidingscoördinator. Als assistent opleidingscoördinator werk je nauw samen met een collega assistent opleidingscoördinator en zes studieadviseurs/opleidingscoördinatoren (dubbelfunctie). Samen met de andere assistent opleidingscoördinator houdt je je bezig met de praktische zaken rondom de organisatie van het onderwijs dat het CML aanbiedt. Dit betreft de interdisciplinaire bacheloropleiding Science for Sustainable Societies, de masteropleidingen Industrial Ecology (joint degree met TU Delft) en Governance of Sustainability, en de Minor Sustainable Development. Deze programma’s worden volledig in het Engels aangeboden en gevolgd door zowel Nederlandse als internationale studenten. Het onderwijs wordt verzorgd door een team van Nederlandse en internationale docenten vanuit de Universiteit Leiden en de TU Delft (Faculteit Techniek, Bestuur en Management). Je werkzaamheden zullen zich met name focussen op de nieuwe bacheloropleiding Science for Sustainable Societies en de minor Sustainable Development.

De werkzaamheden
Wij zijn op zoek naar een assistent opleidingscoördinator die o.a. de opleidingscoördinatoren en studieadviseurs van het CML kan ondersteunen bij werkzaamheden als:
 • Maken van onderwijs- en tentamenroosters voor de bacheloropleiding Science for Sustainable Societies en de minor Sustainable Development;
 • Organiseren van de benodigde faciliteiten ten behoeve van het verzorgen van onderwijs van de bachelor en minor (zoals zaalaanvragen, uitnodigen van gastsprekers, organiseren van excursies, aanvragen van evaluatieformulieren, aanstellen van studentassistenten, aanvragen van opnamefaciliteiten etc.);
 • Organiseren van aan onderwijs gerelateerde evenementen, zoals introductiedagen, afstudeerceremonies, en scriptiemarkten;
 • Invoeren van informatie en doorvoeren van wijzigingen in de studiegids;
 • Uitvoeren van de onderwijs- en examenadministratie, alsmede bijhouden van het tentamenarchief en afstudeerarchief;
 • Het inplannen en notuleren van docentvergaderingen;
 • Ondersteunen van de ambtelijk secretarissen van de examencommissies van het CML (vergaderingen inplannen, zalen reserveren, notuleren, verzoeken registeren en archiveren, etc.);
 • Ondersteunen van de opleidingscommissie van Science for Sustainable Societies (vergaderingen inplannen, zalen reserveren, notuleren, verzoeken registeren en archiveren, etc.);
 • Formeel en informeel overleg voeren met het team van onderwijs ondersteunende medewerkers binnen het CML;
 • Bijwonen van overleggen binnen de faculteit (zoals het roosteroverleg).

We zijn op zoek naar iemand met:
 • Minimaal afgeronde HBO of WO BA of BSc opleiding;
 • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met onderwijsondersteuning binnen het Hoger Onderwijs;
 • Aantoonbare kwaliteiten op het gebied van prioriteren, overzicht houden, plannen en organiseren;
 • Een vriendelijke, initiatiefrijke, proactieve en flexibele werkhouding;
 • Efficiënte en accurate werkhouding met oog voor nieuwe mogelijkheden en kansen;
 • Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Affiniteit met (het leren werken met) complexe informatiesystemen (zoals roostersoftware, cijferregistratiesystemen etc.)
 • Zelfstandig werkend maar gericht op verbinding en collegialiteit.

Beschrijving organisatie
De focus van het Centrum voor Milieuwetenschappen ligt op onderzoek en onderwijs binnen het interdisciplinaire veld van de Milieuwetenschappen. CML heeft twee afdelingen: Industrial Ecology (CML-IE) en Environmental Biology (CML-EB). Bij het CML werken circa 130 wetenschappers en ondersteunende staf. Verder werkt het CML samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit in het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability (LDE-CfS), met Naturalis Biodiversity Centre, en met andere partners.

De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2800 medewerkers en meer dan 6000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Wij bieden
 • Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Afhankelijk van gebleken geschiktheid volgt daarna een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.072 en maximaal € 4.103 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 8).
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kan je nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl.
 • Vanuit het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden staat het investeren in persoonlijke groei hoog op de agenda. Als onderdeel van de niet-wetenschappelijke staf zijn er veel trainingen, cursussen en andere opleidingsmogelijkheden die je kunt volgen. Daarnaast zijn er afhankelijk van jouw ambities doorgroeimogelijkheden binnen de Universiteit Leiden.
 • Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kan er contact worden opgenomen met Kiki Boomgaard, senior opleidingscoördinator/ studieadviseur via e-mail k.boomgaard@cml.leidenuniv.nl.

Voor meer informatie over de praktische kant van deze aanstelling kan contact worden opgenomen met Paul de Hoog, instituutsmanager (p.c.de.hoog@cml.leidenuniv.nl).

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd? Solliciteer dan via ons online sollicitatiesysteem. Gebruik hiervoor de blauwe knop op sollicitatiepagina.

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld met motivatiebrief en cv, kunnen tot en met zondag 16 juni 2024 worden ingezonden.

Sollicitaties worden op basis van binnenkomst behandeld. De vacature blijft open tot de positie is vervuld. Gesprekken worden op maat ingepland indien een kandidaat geselecteerd is voor de eerste gespreksronde. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 2 juli.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • €3072—€4103 per maand
 • HBO
 • 14876

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you