Beleidsmedewerker / Procesbeheerder Identity & Access Management

Beleidsmedewerker / Procesbeheerder Identity & Access Management

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei vandaag Tilburg
Tilburg University | University Services is op zoek naar een Beleidsmedewerker / Procesbeheerder Identity & Access Management (0,8 - 1,0 fte) voor de Divisie Library & IT Services, afdeling CIO-office, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden, met uitzicht op vast dienstverband.

Functieomschrijving

De functie combineert de expertise van een procesbeheerder en beleidsmedewerker binnen het domein I&AM. Je zorgt ervoor dat bovengenoemde samenwerking soepel verloopt, dat de partijen in de keten elkaar waar nodig kunnen vinden en signaleer en repareer je tekortkomingen in beleid, processen en techniek. Met name in het gemeenschappelijke autorisatiebeheerproces speel je een tactische beheerdersrol, bij het ontwerpen en beheren van rollen, geboorterechten, toekenningsregels en autorisatiematrices en de processen om deze rechten aan te vragen, goed te keuren en te verstrekken.

Tevens ben je verantwoordelijk voor het I&AM-beleid binnen de universiteit, waarbij je ervoor zorgt dat de strategische richtlijnen van Tilburg University die vastgelegd zijn in Digitaal Voorwaarts worden geïntegreerd in het I&AM-beleid. Je identificeert en corrigeert tekortkomingen in het I&AM-beleid, initieert de ontwikkeling en besluitvorming van additioneel I&AM-beleid, en waarborgt de actualiteit van bestaand beleid.

Je bent daarnaast kennishouder op het gebied van universiteits breed autorisatiebeheer voor de hele instelling. Vanuit die competentie ondersteun en adviseer je de TiU Autorisatiecommissie en begeleid je de decentrale I&AM-poortwachters, die in andere organisatieonderdelen rollen en autorisaties beheren, om samen met hen te zorgen dat medewerkers en studenten vlot en consistent toegang krijgen tot benodigde middelen. 

Wat zijn jouw belangrijkste taken

  • In overleg met alle betrokkenen onderhoud je de ‘geboorterechten’, d.w.z. de te verstrekken faciliteiten en toegang per type medewerker en student. Je zorgt ervoor dat de hele universiteit hiervan een duidelijk beeld heeft en dat ze jou weten te vinden als er vragen zijn.
  • In overleg met hen en met de beheerders van de belangrijkste TiU-applicaties bepaal je welke rollen TiU-breed worden gedefinieerd en beheerd; voor deze rollen werk je zelf de naamgeving, omschrijving en inhoud uit. 
  • Je coacht en assisteert informatiemanagers en functioneel beheerders in de divisies en faculteiten met inhoudelijke en proceskennis.
  • Je werkt samen met de CISO, de afdeling governance, risk & compliance (GRC) en de auditor om ervoor te zorgen dat I&AM-processen blijven bijdragen aan het risico gestuurde verhogen van de digitale veiligheid.
  • Je faciliteert de ontwikkeling, vaststelling en verspreiding van het I&AM-beleid en verwezenlijkt het I&AM-beleid universiteit breed.
  • Het ondersteunen van lijnafdelingen om I&AM-beleidsmatige kaders te vertalen naar concreet uitvoerbare stappen in de werkprocessen; 
  • Je bent secretaris van de TiU-Autorisatiecommissie (AC): in overleg met de belangrijkste stakeholders plan je vergaderingen in, stel je de agenda op, begeleid je discussies in de AC en leg je beslissingen vast.
  • Je ondersteunt de (adjunct-)CIO in zijn rol als proceseigenaar I&AM met kennis, beleid en advies. Als de CIO de directeuren en decanen moet motiveren om bepaalde processen te verbeteren dan zorg jij voor de benodigde onderbouwing en rechtvaardiging.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties

  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO- of WO-opleiding.
  • Je beschikt over ruime en aantoonbare inhoudelijke ervaring in het werkgebied Identity & Access Management van minimaal 3 jaar. 
  • Het is een belangrijke pré als je verantwoordelijk bent geweest voor de inrichting van processen rond autorisatiebeheer.
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en daarnaast over uitstekende mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
  • Kennis van en ervaring met ITIL, BiSL, BPMN, Requirements engineering, Agile en/of Scrum, Thinking Portfolio, User Stories & Use Cases, is een pré.

Jouw talenten

  • Je bent analytisch: je kunt hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden; je zoekt de vraag achter de vraag.
  • Je kunt je eigen werk goed organiseren en prioriteren, waarbij je zelfstandig op zoek gaat naar knelpunten en verbeterkansen.
  • Je bent klantgericht: je kunt goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van de stakeholders en bent in staat deze te vertalen naar gewenste verbetering middels een verbeterkaart in het portfoliomanagementsysteem (Thinking Portfolio).
  • Je kan goed schakelen tussen het strategisch en het operationele niveau en je hebt oog voor de uitvoerbaarheid gewenste verbeteringen en beleid; 
  • Je bent goed in samenwerken gericht op resultaat: je weegt de belangen van eenieder af en kiest richting.
  • Je maakt heldere afspraken, die jezelf en anderen mogen uitdagen én tegelijkertijd realistisch en haalbaar zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0,8-1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 
Het salaris bedraagt minimaal €3.226,- en maximaal €5.090,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Beleidsmedewerker 4 en salarisschaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring. 

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Divisie Library & IT Services, CIO-office en Identity Management
Library & IT Services (LIS) is de dienstverlener op het gebied van ICT, IV en Librarydiensten voor Tilburg University. Het CIO-office is onderdeel van LIS en ondersteunt universiteits breed de informatievoorziening met beleid, advies en ondersteuning van ketenprocessen. Aandachtsgebieden van het CIO-office zijn de digitaliseringsstrategie van de universiteit, de besturing van de informatievoorziening, portfoliomanagement en IT-security. 

Op het raakvlak van informatievoorziening en IT-security houdt het CIO-office zich bezig met de universiteitsbrede aspecten van identiteiten- en toegangsbeheer (I&AM). In de I&AM-keten werkt universiteits breed een groot aantal stakeholders samen: beheerders van bron- en doelsystemen en hun proceseigenaren, leidinggevenden die beslissingen nemen over bevoegdheden, beheerders van operationele I&AM-middelen en kaderstellende partijen als de CISO, privacy officers en de afdeling governance, risk en compliance.

Additionele informatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Robert van Enschot via R.P.F.H.vanEnschot@tilburguniversity.edu.

Specificaties

  • IT; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—40 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • HBO+
  • 22299

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om vóór 17 juni 2024 te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Robert van Enschot (Adjunct-directeur CIO office) en voeg een CV toe. De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 1 juli.
 
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

We nodigen je uit om vóór 17 juni 2024 te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Robert van Enschot (Adjunct-directeur CIO office) en voeg een CV toe. De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 1 juli.
 
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Solliciteer uiterlijk op 16 jun 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).