Senior communicatieadviseur

Senior communicatieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 20 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Loop jij warm voor de wetenschap? En weet jij hoe je een doelgroep écht goed bereikt? Kom werken als senior communicatieadviseur bij het Radboudumc. Een baan van belang. Jij denkt na over en bouwt mee aan de positionering en profilering van ons onderzoek en zet strategische communicatie in om deze verder te versterken. Voor nu en in de toekomst. Zo werk je mee aan de zorg van morgen.

De gezondheidszorg staat voor grote maatschappelijke uitdagingen. Ons wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan de gezondheid van morgen. Onderzoekers bestuderen de oorsprong van ziektes en ontwikkelen behandelingen zodat mensen kunnen genezen. Ook onderzoeken ze manieren om ziektes te voorkomen. En dat alles met als doel: to have a significant impact on health and healthcare.

Als communicatieadviseur ondersteun je hen hierin, draag je bij aan een cultuur waarin dat tot zijn recht komt en zorg je ervoor dat ons onderzoek en onze onderzoekers goed bekend staan. Op welke manier kan het Radboudumc zich sterker profileren als kennisinstelling? Wat moeten we doen om het vertrouwen in de wetenschap te behouden? Hoe brengen we lastig bereikbare doelgroepen, zoals jongeren, in aanraking met wetenschap? Op welke manier trekken we onderzoekstalenten het beste aan? Hoe bouwen en onderhouden we intern een goed geïnformeerde onderzoekscommunity? En hoe zorgen we dat veranderingen soepel verlopen en eventuele aarzeling wordt weggenomen? In deze video vertellen we er graag meer over. Jouw kerntaken als senior communicatieadviseur zijn het:
 • opstellen van communicatieplannen en -adviezen, met focus op zowel in- als extern.
 • uitvoeren van deze plannen in samenwerking met collega’s van andere expertises.
 • adviseren en coachen van collega’s binnen het onderzoeksinstituut op het gebied van communicatie.
 • profileren van het onderzoek van het Radboudumc, in nauwe samenwerking met de wetenschapsvoorlichters (die zich richten op het naar buiten brengen van de onderzoeksresultaten richting de media).

Je bent de gesprekspartner van de directie van het onderzoeksinstituut en onderzoeksgroepen. Naast de focus op het wetenschappelijk onderzoek en onze onderzoekscommunity, heb je ook andere werkzaamheden. Denk hierbij aan de communicatie rondom strategische samenwerkingen met andere umc’s en universiteiten, maar ook aan thema’s als AI, preventie en duurzaamheid. In overleg met jou bepalen we welke onderwerpen bij je passen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

De constante nieuwsgierigheid naar meer kennis is jou niet vreemd. Je begrijpt waarom wetenschappers zo bevlogen zoeken naar antwoorden. Die zoektocht maakt jou enthousiast. En dat zie je terug in jouw communicatieadviezen. Je weet namelijk precies hoe je anderen meeneemt in verhalen en veranderingen. Jouw omgeving omschrijft je dan ook als een verbinder. Een strategisch denker. Je weet op creatieve wijze te overtuigen. Ook ben je een makkelijke uitvoerder, met een goede pen en oog voor vorm en beeld. En natuurlijk weet je hoe je jouw weg vindt in een grote, soms politieke, complexe organisatie.

Verder:
 • Heb je een hbo- of wo-werk- en -denkniveau, met een diploma in de communicatie.
 • Heb je minimaal 5 jaar in de communicatie gewerkt, waarvan minstens 2 jaar in een strategische rol.
 • Spreek en schrijf je goed Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.678 en € 6.402 (schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

Je werkt als senior communicatieadviseur vanuit de afdeling Corporate Communicatie. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het corporate communicatiebeleid. Samen met zo’n 30 collega’s werken we aan het uitdragen van de visie, missie en strategie van het Radboudumc, intern en extern.

De afdeling kent 3 teams: team Advies, team Nieuws en team Middelen en Content. Jij komt te werken in het Adviesteam. In deze functie werk je nauw samen met de collega’s uit de andere teams die zich focussen op wetenschap; de wetenschapsvoorlichters (team Nieuws) en de contentmanager online (team Middelen en Content). Qua locatie werk je zowel bij de afdeling Communicatie als bij het onderzoeksinstituut. Hybride werken is de basis, waarbij we minimaal de helft van de week fysiek aanwezig zijn om onze collega’s te ontmoeten.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Marketing en communicatie
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €4678—€6402 per maand
 • HBO
 • 193312-P1524508-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you