Manager Centrale Sterilisatie Afdeling en de Centrale Scopen Desinfectie | Apotheek

Manager Centrale Sterilisatie Afdeling en de Centrale Scopen Desinfectie | Apotheek

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 11 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De ontwikkeling die we hebben doorgemaakt in combinatie met de ambities die we hebben, maakt dat we voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en Centrale Scopen Desinfectie (CSD) op zoek zijn naar een tactisch manager, die samen met ons verder wil bouwen aan ons prachtige doel: de modernste Centrale Sterilisatie Afdeling - Centrale Scopen Desinfectie van Nederland te worden, teneinde de beste zorg te kunnen leveren aan onze patiënten. Kom jij met jouw persoonlijke realisatiekracht het verschil maken?

Als manager ben jij van A tot Z verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de CSA-CSD. Je zorgt ervoor dat onze dienstverlening altijd aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. Je inspireert en motiveert je medewerkers om, vanuit krachtig leiderschap, vanuit hun professionaliteit en bevlogenheid een bijdrage te leveren aan de zorg voor onze patiënten. Je bent hierbij zichtbaar op de werkvloer en makkelijk benaderbaar voor medewerkers en collega's. Tevens ben je verantwoordelijk voor een gezonde financiële huishouding en stuur je op financiële resultaten binnen de CSA en CSD.

Als tactisch manager ben je de aanjager van en neem je het voortouw in verandering. We zijn in dit opzicht erg ambitieus en zoeken met elkaar continu naar nieuwe oplossingen om onze dienstverlening verder te verbeteren. Jij bent degene die verandering binnen de CSA en CSD in goede banen leidt, waarbij je de uitvoering zo veel als mogelijk delegeert naar de operationeel managers of de teamcoördinatoren. Je stimuleert initiatieven op dit vlak, richt processen in, hakt knopen door en creëert draagvlak en betrokkenheid onder de medewerkers en andere betrokken partijen. Dit betekent onder meer: je mensen informeren over veranderingen, hen enthousiasmeren voor nieuwe ideeën en zorgen voor een veilig en prettig teamklimaat waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen.

Hierbij laat je je niet leiden door 'zoals we het altijd deden', maar durf je vernieuwend te zijn en waar nodig te kiezen voor minder voor de hand liggende oplossingen. Dit om zo onze toekomstambities echt waar te maken. En natuurlijk zorg je dat verandertrajecten daadwerkelijk tot een goed einde worden gebracht. Je vindt het dan ook geen enkel probleem om zelf, waar nodig, de handen uit de mouwen te steken.

Al met al een brede en verantwoordelijke rol. Ook een functie waarin je alle vrijheid en zelfstandigheid hebt om jouw ideeën concreet vorm te geven en dagelijks bij te dragen aan de apotheek van de toekomst.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een manager met een innemende persoonlijkheid die pro-actief is, die de verbinding legt, medewerkers mee krijgt in verandering én zaken voor elkaar krijgt. Daarbij ben je communicatief sterk op alle hiërarchische niveaus en heb je uitstekende sociale vaardigheden. Je hebt een luisterend oor voor de mening van anderen en oog voor de mens achter de medewerker. Je straalt de energie uit die nodig is om medewerkers en collega's voor verandering te enthousiasmeren.

Met een positieve grondhouding en een creatieve mindset denk je in oplossingen en mogelijkheden: "het kan wel!". Daarbij sta je steving in je schoenen en ben je resultaat- en klantgericht. Je kan goed plannen, regelen, organiseren en stelt de juiste prioriteiten met een sterk ontwikkelde helicopterview. De afspraken die je maakt, die kom je na. Je werkt graag in teamverband en bent organisatiesensitief.

Verder beschikt de ideale kandidaat over:
  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
  • Academisch werk - en denkniveau.
  • Een flink aantal jaren werkervaring als manager, bij voorkeur binnen een CSA.
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met kwalitatief en procesmatig denken, het opstellen van protocollen, procedures en voorschriften.
  • Aantoonbare ervaring met teamontwikkeling en veranderprocessen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen € 5.677 en € 7.232 (schaal 12) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
  • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
  • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
    • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
    • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
    • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
    • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
    • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
  • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
  • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
  • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
  • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Apotheek – Farmacologie Toxicologie van het Radboudumc is een expertisecentrum voor farmaceutische zorg en steriele medische hulpmiddelen. Met 450 collega's zetten we ons elke dag in voor kwalitatief hoogstaande patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Ten behoeve van de patiënten van het Radboudumc en interne en externe klanten leveren we farmaceutische producten, steriele medische hulpmiddelen, informatie en advies. In de afgelopen jaren is onze rol in de patiëntenzorg sterk veranderd. Van een ondersteunende kleine afdeling zijn we uitgegroeid tot een groot, innoverend en patiëntgericht onderdeel van het Radboudumc, waarbij we onze diensten in toenemende mate op afstand en in de thuissituatie van patiënten leveren.

Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en de Centrale Scopen Desinfectie (CSD)
Van kleine tot grote ingrepen. Van neurologie tot chirurgie. Van onze eigen 28 operatiekamers tot privéklinieken. Elke ingreep vraagt om andere instrumenten die gebruiksklaar moeten zijn. Als manager CSA en CSD draag je de verantwoording voor een team van ruim 50 medewerkers steriele medische hulpmiddelen, medewerkers CSD en leerlingen. Samen met jouw team zorg je ervoor dat zij hun werk van reinigen, desinfecteren, steriliseren en controleren, juist, tijdig en volledig elke dag weer én met plezier uitvoeren. Je hebt dus een belangrijke taak in de patiëntenzorg. We hebben te maken met diverse specialismen en bijzondere (nieuwe) instrumenten. Dat maakt het werken in een academisch ziekenhuis zo interessant en divers.

Als tactisch manager geef je op inspirerende en coachende wijze richting en sturing aan de CSA-CSD. Je geeft daarbij rechtstreeks leiding aan 2 operationeel managers, een planner en een stafmedewerker en indirect aan de 5 teamcoördinatoren en medewerkers op de werkvloer, inclusief leerlingen. Op inhoud werk je nauw samen met de Deskundige Steriele Medische Hulpmiddelen welke als proceseigenaar nauw verbonden is met de CSA-CSD. Elke operationeel manager heeft daarbij een primair aandachtsgebied (CSA of CSD). Secundair overzien zij samen met jou het totale speelveld en de uitdagingen die er zijn; van dagelijkse productie tot het in het initiëren en uitvoeren van veranderingen.

Je rapporteert in deze uitdagende baan aan de bedrijfskundig manager van de Apotheek die samen met het afdelingshoofd mede-eindverantwoordelijke is voor de afdeling Apotheek.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

  • Management
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €5677—€7232 per maand
  • HBO
  • 193343-P1525338-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you