Studieadviseur Faculteit der Letteren: Communicatie- en Informatiewetenschappen en Duitse Taal en Cultuur

Studieadviseur Faculteit der Letteren: Communicatie- en Informatiewetenschappen en Duitse Taal en Cultuur

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 2 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij studenten inspireren om het beste uit zichzelf te halen? En ben je in staat om studenten te begeleiden bij persoonlijke en studiegerelateerde problemen? Dan ben jij de studieadviseur die wij zoeken!

De Faculteit der Letteren zoekt een studieadviseur voor de Nederlandstalige en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW), de bacheloropleiding Duitse Taal en Cultuur en de masteropleiding Nederland-Duitsland-Studies.

Als studieadviseur adviseer je Nederlandse en internationale studenten over de inhoud van de studie, studieplanning, -belasting, -vaardigheden en -voortgang. Je begeleidt studenten bij studiegerelateerde en persoonlijke problemen door middel van het voeren van gesprekken, spreekuren op afspraak (fysiek en online) en e-mailcontact. Waar nodig verwijs je studenten door naar de studentendecaan, de studentenpsycholoog of andere deskundigen. Je bemiddelt bij het treffen van individuele regelingen, bijvoorbeeld voor studenten met een functiebeperking of studenten met een topsportstatus, en legt dit vast in het studentenadministratiesysteem Osiris.

Door knelpunten en bevindingen te signaleren en rapporteren draag je bij aan de ontwikkeling van de opleidingen. Ook heb je een adviserende rol over studiegerelateerde aangelegenheden, onder andere voor de examencommissies en de opleidingscommissies. Je draagt bij aan de voorlichtingsactiviteiten en informatiebijeenkomsten van de opleidingen voor (aspirant-)studenten. Ten slotte ondersteun je bij het uitbrengen van het bindend studieadvies (BSA).

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de Geesteswetenschappen.
 • Je beschikt over ruime ervaring in het begeleiden van studenten, bij voorkeur als studieadviseur.
 • Je kunt je inleven in de positie en situatie van studenten en bent in staat de belangen van de student en de opleiding goed tegen elkaar af te wegen.
 • Je deinst niet terug voor studenten met complexe/gecombineerde problematiek, maar weet hierin ook goed je professionele en persoonlijke grenzen te bewaken en je collega's op te zoeken wanneer dat nodig is.
 • Je bent dienstverlenend ingesteld, hebt affiniteit en ervaring met organiseren, coördineren en nauwgezet en efficiënt administreren.
 • Je bezit de volgende kerncompetenties: analytisch vermogen, luisteren, omgevingsbewustzijn, proactief en stressbestendig.
 • Je bent in staat om snel te schakelen en maakt jezelf nieuwe taken en informatie snel eigen.
 • Je beschikt over een uitstekende kennis in woord en geschrift van Engels en Nederlands (niveau C2).
 • Je hebt (passieve) kennis van het Duits op B2+ - C1 niveau.
 • Je bent in staat internationaal samen te werken met de studieadviseur aan de Universiteit van Münster (Duitsland) en over studie- en student gerelateerde thema’s contact te onderhouden.
 • Je bent bereid incidenteel 's avonds en op zaterdag te werken op de campus in verband met voorlichtingsactiviteiten.
 • Je werkdagen zijn bij voorkeur maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

De studieadviseurs zijn werkzaam bij Bureau Onderwijs en Studentenzaken. Bureau Onderwijs en Studentenzaken omvat verder het Studenten Informatiepunt Letteren (onderwijs- en studentenadministratie en studentenbalie), het stafsecretariaat van de opleidingen, Osirisbeheer, International Office, Career Service en Alumni Office, de secretarissen van de examencommissie en de toelatingscommissie, en de medewerkers van het Teaching Information Point. Je stemt regelmatig af met de tien andere studieadviseurs van de faculteit. Als studieadviseur werk je samen met de collega's van Bureau Onderwijs en Studentenzaken, met name met de medewerkers van het Studenten Informatiepunt, de examencommissie en team toelatingen. Je rapporteert aan de teamleider studieadviseurs.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Taal en cultuur
 • max. 32 uur per week
 • HBO
 • 23.019.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you