(Interim) People manager met strategische blik

(Interim) People manager met strategische blik

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 9 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Functieomschrijving
De afdeling Inkoop en Logistiek is een cruciale pijler binnen onze organisatie, bestaande uit een dynamisch team van 18 professionals. Dit team omvat tactische inkopers, operationele inkopers, contractbeheerders en logistieke medewerkers. Vanwege bepaalde organisatieontwikkelingen, zijn wij op zoek naar een interimmanager (3 dagen per week) voor deze afdeling voor de periode van 1 jaar.
Je hebt de dagelijkse leiding over de afdeling, waarbij je de teamleden begeleidt en coacht bij hun dagelijkse werkzaamheden en hun verdere professionele ontwikkeling. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het beheer, de uitvoering en de verdere ontwikkeling van het inkoopbeleid en -proces. Het waarborgen van efficiëntie in de inkoopactiviteiten en het streven naar voortdurende verbetering en optimalisatie van het inkooppakket hebben continue jouw aandacht.
Je rapporteert direct aan de Directeur Facility Services en je maakt deel uit van het Managementteam (MT). Daar lever je een strategische bijdrage aan het algemene beleid en de doelstellingen van de organisatie, met name op het gebied van inkoop en logistiek. Jouw bijdrage helpt de organisatie om op strategisch niveau te groeien en te excelleren.

Verder:
 • Ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van inkoopprocedures, contractbeheer, audits en risicomethodieken volgens compliance standaarden (SOX).
 • Ben je aanspreekpunt voor het ERP gedeelte van het project Integrale Bedrijfsvoering (IB) en daarin beslissingsbevoegd en verantwoordelijk voor het stellen van prioriteiten.
 • Ben je op de hoogte van de trends en weet hiermee steeds opnieuw, in elk tijdsbestek, de juiste dienstverlening neer te zetten.
 • Zorg je voor de ontwikkeling van de afdeling Inkoop en Logistiek en de verdere professionalisering van de processen, systemen en werkwijzen.
 • Adviseer je over de inrichting van de afdeling Inkoop in verband met mogelijke toekomstige organisatieontwikkelingen en ben je in staat een verandertraject te leiden.

Functie-eisen
Wij zoeken een ervaren people manager die de verbindende factor is tussen de verschillende teams en die, met een strategische blik, de belangen van de inkoopafdeling kan behartigen en overbrengen binnen de rest van de organisatie.
Je staat voor je team en maakt je sterk voor de belangen van je teamleden. Je kunt je met gemak bewegen binnen politieke contexten en je hebt een heldere visie op de inkoopprocessen.
In deze functie kom je niet alleen maar ‘op de winkel te passen’, door jouw ervaring en stimulerende en motiverende leiderschapsstijl optimaliseer je de prestaties van het team en draag je bij aan een positieve werkomgeving.

Naast ruime leidinggevende ervaring beschik je ook over:
 • HBO+/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met NEVI 2;
 • Ervaring binnen de publieke sector;
 • Bewezen inzicht in bedrijfseconomische en facilitaire processen, ruime vakinhoudelijke kennis en een grondige kennis van de markt;
 • Kennis van ERP-systemen, bij voorkeur SAP
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

Kernwoorden:
Mensgericht, motivator, initiatiefrijk, out-of-the-box denker, organisatiesensitief, netwerker, bruggenbouwer, open en eerlijk, coachend leiderschap, geen woorden maar daden.

Wat biedt de UM?

Als (Interim) People manager bij Facility Services kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 12 - 13 conform UFO-profiel Head of Department met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €5247,00 en €7305,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 0.6 FTE.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.
Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Facility Services
Bij FS werken wij samen met onze partners aan passende en optimale facilitaire dienstverlening voor onze studenten, medewerkers en bezoekers van de UM. Een veilige, functionele, inspirerende en duurzame leef-, studie- en werkomgeving, dat is waar wij voor gaan. Een omgeving waar iedereen zich thuis voelt, die verbinding stimuleert en die bijdraagt aan hun mentale, fysieke en sociale gezondheid; een omgeving die het mogelijk maakt om ambities waar te maken in leren, doceren en onderzoeken. Welzijn en duurzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan, gericht op de ondersteuning van de ambitie van de UM om een ‘caring’ universiteit te zijn.

Wij bieden een breed dienstenpakket dat onder andere bestaat uit huisvestingsvoorzieningen en dienstverlening uiteenlopend van catering, schoonmaak en beveiliging tot receptiediensten en inkoop. FS adviseert daarnaast op het vlak van milieu en duurzaamheid, veiligheid en contractmanagement en beheert ook de vastgoedportefeuille van de universiteit.

We hebben een divers aanbod waarbij de focus ligt op: de klantvraag; innovatief inspelen op ontwikkelingen in onze omgeving; samen werken met alle betrokkenen; zichtbaar door communicatie; en continu leren.

Werken bij FS betekent werken in een dynamische organisatie, waar veel uitdagingen, kansen en mogelijkheden liggen. We bieden een prettige werkomgeving met betrokken collega’s; een plezierige informele en resultaatgerichte werkcultuur. Een organisatie waar veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling, waar ruimte is voor eigen initiatieven en waar samenwerken, verbinding en open communicatie hoog in het vaandel staan.

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Catharien Kerkman (Directeur Facility Services) via C.Kerkman@maastrichtuniversity.nl of 06-46705557 voor meer informatie.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe (Interim) People manager? Solliciteer dan nu, uiterlijk 16 juni, op deze functie.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 24 uur per week
 • €5247—€7305 per maand
 • Universitair
 • 713

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Duboisdomein 30, 6229GT, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you