(Arts-) Promovendus 'Infraroodthermografie voor diabetische voetklachten'

(Arts-) Promovendus 'Infraroodthermografie voor diabetische voetklachten'

Geplaatst Deadline Locatie
27 mei 19 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het MedCam-AI Project zijn wij op zoek naar een nieuwsgierige en ondernemende (arts-)promovendus voor een promotietraject rondom de ontwikkeling van Infraroodthermografie (IRT) beeldvorming bij diabetische voetklachten die vroegtijdig een verminderde of toegenomen doorbloeding kan detecteren of bekend letsel non-invasief kan monitoren. Heb jij je wo-studie Geneeskunde, Technische Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen succesvol afgerond, deel je met ons de passie voor het vakgebied Radiologie, Interne geneeskunde of Vaatchirurgie én vind je het leuk om in teamverband bij te dragen aan het oplossen van complexe medische vraagstukken? Dan maken we graag kennis met je!

IRT is een nieuwe manier om beelden te verzamelen waarvoor recent goedkopere draagbare camera’s beschikbaar zijn. Als (arts-)promovendus voer je binnen het genoemde project zelfstandig onderzoek uit naar de diverse aspecten die komen kijken bij de ontwikkeling van de IR scanning met de functionaliteit om doorbloedingsproblemen van de voet te detecteren. Dit betreft multicenter onderzoek bij patiënten naar de waarde van verschillende diabetes gerelateerde voetafwijkingen.

Ook zal onderzoek verricht worden naar potentiële toepassingsmogelijkheden en doelgroepen, kosteneffectiviteit en ethische aspecten geassocieerd met het beschikbaar komen van deze technologie. Je werkt hierbij samen met publieke en private partners, verzamelt en analyseert onderzoeksresultaten, schrijft wetenschappelijke publicaties en andere rapportages over de onderzoeksresultaten en presenteert deze op (internationale) congressen en bijeenkomsten.

De Europese Commissie heeft via INTERREG een subsidie toegekend aan dit project. IRT wordt in dit project door de partners op verschillende manieren ingezet in de gezondheidszorg. Dit onderzoek betreft een samenwerking tussen de Diagnostic Image Analysis Group (DIAG) en de afdeling Diabetologie/Interne Geneeskunde van het Radboudumc en concentreert zich specifiek op het beoordelen van vascularisatiestoornissen in de voeten van diabetes mellitus (DM)-patiënten, met als doel complicaties zoals ulcera of infecties in de weke delen, of diabetes-gerelateerde neuropathie eenvoudig, non-invasief en vroegtijdig op te sporen of te monitoren.

De overkoepelende doelstellingen van het project omvatten het verbeteren van de monitoring van laesies ter voorkoming van diabetische voetcomplicaties, het verbeteren van de diagnostische monitoring tijdens de behandeling van diabetische voetulcera, en het ontwikkelen van geavanceerde, op deep-learning gebaseerde analyse van IRT-beeldvorming.

Als (arts-)promovendus word je begeleid door een team bestaande uit een postdoc gespecialiseerd in AI en deep learning, copromotoren en promotoren. Met de resultaten van je wetenschappelijke onderzoek draag je bij aan het realiseren van de Radboudumc ambities om voorop te lopen in de vorming van duurzame, persoonsgerichte, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Als getalenteerde promovendus heb je je wo-studie Geneeskunde, Technische Geneeskunde of Biomedische Wetenschappen succesvol afgerond en heb je een sterke wetenschappelijke en klinische interesse in het vakgebied Radiologie, Interne Geneeskunde of Vaatchirurgie. Je beschikt over aantoonbare interesse in onderzoek en hebt een sterk analytisch denkvermogen.

Daarnaast beschik je over uitstekende Nederlandse en Engelse mondelinge en schriftelijke vaardigheden, leg je makkelijk verbinding met collega's en externe partners, werk je nauwkeurig en ben je representatief. Ten slotte herken je jezelf in de kernwaarden van het Radboudumc, namelijk samenwerken, betrokken zijn en excelleren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar, met uitzicht op een 3e jaar.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Als arts-promovendus ontvang je een bruto maandsalaris van € 3.824 (schaal 10.2) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Als promovendus kun je rekenen op een bruto maandsalaris tussen € 3.017 en € 3.824 (schaal 10A) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Interne Geneeskunde in het bijzonder Diabetologie van het Radboudumc houdt zich bezig met diagnostiek, onderzoek, onderwijs en behandeling van patiënten met Diabetes Mellitus en biedt topreferente en topklinische zorg in de regio Oost-Nederland.

De Diagnostic Image Analysis Group (DIAG) is onderdeel van de afdelingen Beeldvorming, Pathologie, Cardiologie en Radiotherapie van het Radboudumc. DIAG ontwikkelt computeralgoritmen om medische beelden te interpreteren en te verwerken. De groep bestaat momenteel uit ongeveer 70 onderzoekers.

Het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €3017—€5504 per maand
 • Universitair
 • 193404-P1526168-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you