Moleculair bioloog One Health surveillance data

Moleculair bioloog One Health surveillance data

Geplaatst Deadline Locatie
27 mei gisteren Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was gisteren).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Draag bij aan een gezonder Nederland door data rondom zoönosen en pandemische risico’s te coördineren. We werken in een One Health omgeving, waarbij je met veel verschillende disciplines in contact bent. Je komt te werken in een team dat voor elkaar klaar staat en waar hybride werken ook het nieuwe normaal is. Daarnaast betekent werken bij de overheid ook gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, een dertiende maand en een reiskostenvergoeding als je met het ov en zelfs met de fiets reist. Lees verder wat deze vacature jou te bieden heeft!

Functieomschrijving

Doel van jouw functie

Bij het RIVM werken we met ruim 2500 collega’s elke dag samen aan de zorg voor morgen. Onze afdeling Dier & Vector valt binnen het RIVM-centrum Zoönosen en Omgevingsmicrobiologie en heeft tot doel om de gezondheid van Nederland op het gebied van zoönosen te analyseren en bewaken. Wij zijn op zoek naar een moleculair bioloog of bioinformaticus die ons team gaat ondersteunen op het gebied van One Health surveillance. 

In deze functie opereer je op het grensvlak tussen bioinformatica en moleculaire infectieziektenepidemiologie. Je gaat bijdragen aan het programma versterking zoönosebeleid (ZOOVER), met betrekking tot pandemische paraatheid en preventie. Je coördineert het verzamelen en analyseren van genomische data van zoönosen en milieupathogenen met gebruik van gezamenlijke online One Health surveillance data platforms. Dit zijn complexe databases die het RIVM opzet en onderhoudt, jij speelt een belangrijke rol in het bouwen hieraan.

Jouw focus ligt op het bij elkaar brengen van genomische data uit diverse domeinen. Je beheert en analyseert data afkomstig van zowel mens, dier als het milieu en maakt periodieke rapporten van de resultaten. Jij bent binnen dit deelproject de spil in de samenwerking tussen de experts uit verschillende domeinen en centra binnen het RIVM. Dit betekent dat je werkt met een breed scala aan experts, zoals microbiologen, epidemiologen, dierenartsen, artsen infectieziektenbestrijding, arts-microbiologen, moleculair microbiologen en -virologen.

Waarom voor deze baan kiezen

Jouw werk heeft direct impact op de preventie en bestrijding van zoönotische en pandemische risico’s. Wat jij doet maakt dus impact in de maatschappij. Daarbij bouw je een breed nationaal en internationaal netwerk op in One Health.

Op de afdeling werken we met 38 collega’s. We zijn een collegiaal team en staan voor elkaar. Naast dat we altijd bereid zijn om elkaar te helpen, zijn we ook heel gedreven. We hebben een groot gevoel van verantwoordelijkheid en zetten graag net dat stapje verder om het meeste eruit te halen. We hebben korte lijntjes en door onze mix van jong en creatief en ouder en ervaren collega’s is er een stimulerende en dynamische sfeer. Daarnaast beginnen we ook steeds meer zelforganiserend te worden. Je krijgt de ruimte om te bepalen hoe jij je werk invult.

En tot slot, niet onbelangrijk, bij ons is hybride werken ook het nieuwe normaal. We zien je graag minimaal de helft van de tijd op kantoor, voor een soepele samenwerking en teambinding. Onze vaste kantoordag is nu dinsdag, uiteraard ben je ook de hele week welkom op kantoor.

Meer informatie

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je sollicitatie aan afdelingshoofd Maarten Hoek. Heb je eerst nog vragen over deze vacature, bel gerust met Maarten (06-5002 5238) of met collega Annelies Kroneman (06-3114 2362), zij beantwoorden je vragen graag!

Specificaties

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functie-eisen

Dit neem jij mee

Jij weet goed te communiceren met onderzoekers uit andere disciplines, binnen en buiten het RIVM. Je bent vaardig in samenwerken, communiceren, coördineren, presenteren en schrijven, ook in het Engels.

Je krijgt dingen gedaan en je doet dit met passie en nieuwsgierigheid. Daarbij is het nodig dat je analytisch en resultaatgericht werkt.

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde master of promotie op het gebied van One Health, biologie, moleculaire microbiologie of virologie, microbiologie, epidemiologie of bioinformatica.
  • Kennis van database ontwerp.
  • Kennis van het veterinaire en milieu domein.
  • Kennis van zoönosen is een pre. Heb je deze kennis niet, dan leer je dit ‘on the job’.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau: schaal 11
  • Maandsalaris: Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contractduur: Voor de duur van 12 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 28
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Voeding
  • 28—36 uur per week
  • €3662—€5586 per maand
  • Universitair
  • AT RIVM 20240527

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you