Promovendus 'Klinische toepassing van een geavanceerde plug bij foetale chirurgie'

Promovendus 'Klinische toepassing van een geavanceerde plug bij foetale chirurgie'

Geplaatst Deadline Locatie
27 mei 24 jun Nijmegen

Functieomschrijving

Foetale chirurgie wordt steeds vaker toegepast tijdens de zwangerschap. Bijvoorbeeld bij een foetus met een congenitale hernia diaphragmatica (middenrifbreuk/CHD), spina bifida (open rug) of bij het bij het tweelingtransfusiesyndroom. Als gevolg van deze ingreep ontstaat er een gaatje in de vruchtvliezen, welke niet spontaan sluit. Hierdoor is er een verhoogde kans op vruchtwaterverlies en vroeggeboorte. Om dit risico te verminderen hebben we een geavanceerde plug van collageen ontwikkeld die wordt ingebracht aan het einde van de ingreep en het gaatje in de vliezen moet afsluiten.

Dit onderzoek, gefinancierd door ZonMw Translationeel Onderzoek, is een samenwerkingsproject met de afdelingen Biochemie en Health Evidence van het Radboudumc, de afdelingen Verloskunde en Gynaecologie van het Erasmus MC en UZ Leuven, HCM Medical, patiëntenplatform CHD en de Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen.

De geavanceerde collageenplug is reeds ontwikkeld, uitvoerig getest in het laboratorium en wordt gereed gemaakt voor klinisch gebruik. Het promotieonderzoek zal bestaan uit betrokkenheid bij dierexperimenten, het ontwikkelen van een optimale plaatsingstechniek, het uitvoeren van fase 2 klinisch onderzoek (bij zwangere vrouwen die foetale chirurgie ondergaan) en het evalueren van de (potentiële) kosteneffectiviteit van de plug.

Het traject is zeer uitdagend, omvat vele facetten van wetenschappelijk onderzoek en zal gedurende een tijdbestek van 4 jaar plaatsvinden. Enige kennis van dierexperimenteel onderzoek, klinisch onderzoek en economische evaluatie heeft de voorkeur. Je moet goed kunnen werken in teamverband, niet alleen binnen het Radboudumc, maar ook daarbuiten.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Een wetenschappelijk onderzoek ontwerpen en uitvoeren op het gebied van een medisch hulpmiddel na foetale chirurgie.
  • Onderzoeksgegevens genereren en analyseren, en deze presenteren in wetenschappelijke publicaties en op wetenschappelijke bijeenkomsten.
  • In teamverband multidisciplinair samenwerken met clinici en wetenschappers om in een stimulerende omgeving te discussiëren, plannen en onderzoek te doen.
  • Het project voltooien met een wetenschappelijk proefschrift.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe promovendus heeft een afgeronde opleiding op het gebied van de (technische) geneeskunde, gezondheidswetenschappen, biomedische wetenschappen, of een andere relevante studierichting en is een enthousiaste, leergierige en ambitieuze wetenschapper met de wens om te promoveren.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Communicatief vaardig en wilt bijdragen aan een ambitieus team.
  • Je vindt werken in teamverband belangrijk en hebt de sociale vaardigheden die hiervoor nodig zijn.
  • In staat om je tijdens het project te ontwikkelen tot een zelfstandig onderzoeker.
  • In staat om BSc- en MSc-studenten te begeleiden tijdens het project.
  • Een zelfstandige en goed gestructureerde werkstijl.
  • In staat om in een hoge mate initiatief te tonen.
  • Een sterke motivatie om te slagen in wetenschappelijk onderzoek.
  • Je hebt naast Nederlandse, ook uitstekende Engelse schrijf- en presentatievaardigheden.
  • Toestemming om met dieren te werken (art. 9) is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Maximaal 4 jaar.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
  • Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing: tussen de € 3.493 en € 5.504 (fulltime). Voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A: bij aanvraag van het dienstverband start jij in schaal 10A, stap 0 (€ 3.017 op basis van een fulltime dienstverband). In maximaal 4 jaar tijd groei je door naar schaal 10A, stap 3 (€3.824 op basis van een fulltime dienstverband). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en indien van toepassing op de functie, 47% tot 72% onregelmatigheidstoelage.
  • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
  • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
    • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
    • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
    • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
    • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
    • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
  • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
  • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
  • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
  • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie bestaat uit vier pijlers: Verloskunde, Voortplantingsgeneeskunde, Complexe Benigne Gynaecologie en Oncologische Gynaecologie. De zorg voor patiënten van pijler Verloskunde is ondergebracht in het Amalia kinderziekenhuis van het Radboudumc. Hiervan is foetale chirurgie een speerpunt. Het wetenschappelijk onderzoek van de pijler Verloskunde richt zich, naast voortdurende evaluatie van zorg en hemodynamische veranderingen en aandoeningen in de zwangerschap, ook op aandoeningen van- en operaties op de foetus en placenta (foetale therapie). Op het gebied van foetale therapie wordt nauw samengewerkt met het Erasmus MC en internationale partners (onder andere de KU Leuven) en maken we deel uit van het European Reference Network on Inherited and Congenital Anomalies (ERNICA).

Het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Additionele informatie

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel of mail dan met Joris van Drongelen, hoofdonderzoeker via het stafsecretariaat: (024) 361 4726. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 28—36 uur per week
  • €3017—€5504 per maand
  • Universitair
  • 193409-P1526516-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Radboudumc). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel of mail dan met Joris van Drongelen, hoofdonderzoeker via het stafsecretariaat: (024) 361 4726. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Benieuwd of deze functie bij je past? Of hoe het is om bij het Radboudumc te werken? Bel of mail dan met Joris van Drongelen, hoofdonderzoeker via het stafsecretariaat: (024) 361 4726. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer’.

Solliciteer uiterlijk op 24 jun 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).