Wetenschappelijk docent Ethiek en Filosofie van de Gezondheidszorg

Wetenschappelijk docent Ethiek en Filosofie van de Gezondheidszorg

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 17 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

IQ Health bied je als beginnend docent een geweldige kans om snel veel ervaring op te doen in het geven van ethiek- en filosofielessen aan diverse zorgopleidingen. Je krijgt uitstekende begeleiding en wordt deel van een enthousiast en collegiaal team van ongeveer 25 personen. Denk verder, werk anders!

Je geeft als wetenschappelijk docent onderwijs in ethiek en filosofie van de gezondheidszorg en in ‘medical humanities’ in de Bachelor- en Masterfase van de studies Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen en Tandheelkunde, en eventueel ook in postacademiale en verpleegkundige vervolgopleidingen, waar nodig onder supervisie van een seniordocent. Je werkt actief en innovatief mee aan de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van ons onderwijs. Bovendien neem je actief deel aan bijeenkomsten en -activiteiten van het team van ethici en van de afdeling.

De O&O groep Ethiek van de gezondheidszorg biedt verder een dynamische omgeving met een levendige uitwisseling op het gebied van onderzoek, onderwijs en dienstverlening. Je krijgt dus ook alle gelegenheid om vertrouwd te raken met de rol van ethiek in een academisch-medische setting en met de vragen, uitdagingen, ontwikkelingen en kansen die zich daarbij voordoen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je hebt een Master-diploma behaald met een specialisatie in ethiek, medische ethiek, bio-ethiek, en/of praktische filosofie. Daarnaast heb je aantoonbaar talent voor ethiek en filosofie, blijkend uit een goede beoordeling van je Master-these en andere relevante prestaties en/of activiteiten. Bovendien heb je aantoonbaar talent voor onderwijs en mogelijk al enige ervaring in het geven van ethiek- en filosofie-onderwijs aan bachelor- en eventueel master-studenten. Als je al beschikt over een Basis Kwalificatie Onderwijs voor hoger onderwijs, strekt dat tot aanbeveling.

Verder heb je interesse in en gevoel voor de praktijk van de gezondheidszorg, en ben je in staat ethiek en filosofie concreet en illustratief te vertalen naar die praktijk. Je hebt een open en enthousiaste houding, haalt plezier uit het contact met studenten en bent bereid en in staat om samen te werken met andere docenten en coördinatoren. Daarnaast ben je in staat je eigen werk goed te organiseren en kun je goed schakelen tussen verschillende onderwijsactiviteiten. Ten slotte heb je interesse in academisch onderzoek op het gebied van ethiek en filosofie van de gezondheidszorg.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tot en met 31 december 2024, met uitzicht op verlenging.

De aanstelling gaat (idealiter) in per 15 augustus 2024. De omvang van de aanstelling is in principe voltijds (36 uur) tot eind 2024. Bij gebleken geschiktheid kan de aanstelling in 2025 verlengd worden (omvang contracturen nog te bepalen).

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.493 en € 5.504 (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

Je komt te werken in de afdeling IQ Health. Een afdeling zeer actief in het onderwijs, onderzoek en consultatie/dienstverlening. IQ Health is ontstaan vanuit de eerdere afdeling Health Evidence en IQ healthcare.

IQ Health is een state of the art onderzoeks- en onderwijscentrum waar methoden van onderzoek zelf ook onderwerp van studie en ontwikkeling zijn. Via onderwijs en consultatie (diensten) helpen we het Radboudumc, maar ook externe organisaties de juiste methode van onderzoek toe te passen.

Preventing illness, improving care! Op deze manier dragen wij bij aan de missie van het Radboudumc; To have a significant impact on health and healthcare.

De afdeling IQ Health wordt gevormd door ongeveer 200 collega’s. Het hart van de afdeling IQ Health bestaat uit 6 Onderwijs- & Onderzoeksgroepen (O&O-groepen). Deze groepen werken intern en extern (nationaal en internationaal) samen aan actuele thema’s en hebben verbinding op de 2 kerntaken onderwijs en onderzoek. Daarnaast verlenen de groepen externe consultatie.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €3493—€5504 per maand
 • Universitair
 • 193445-P1527269-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you