Contractmanager

Contractmanager

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 30 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan de realisatie van complexe vastgoedprojecten van de universiteit? Jouw focus is de uitvoering van de gemaakte overeenkomsten.

Functieomschrijving

Jij weet: het echte werk begint na afsluiting van het contract. Binnen het projectteam is inkoop,- en contractmanagement jouw domein. Jouw focus ligt op de uitvoering. Je zorgt voor sterke relaties en stuurt op de naleving van de gemaakte overeenkomsten.

Bij ons vind je een dynamische werkplek en draag je bij aan de realisatie van de complexe vastgoedprojecten van de Universiteit.

Wat ga je doen?
Je hebt een essentiële rol in het realiseren van onze complexe vastgoedprojecten volgens het IPM-gedachtengoed. Je bent het eerste aanspreekpunt voor contracten met ontwerpende en uitvoerende partijen. Dit zullen in de praktijk verschillende contractvormen zijn, variërend van DBM, twee-fasen (al dan niet geïntegreerd), bouwteams tot traditionele contracten.
 • Je vertaalt inkoopstrategie naar overeenkomsten en je borgt dat de (proces)eisen en randvoorwaarden op juiste wijze in de overeenkomst worden opgenomen.
 • De uitvoering heeft jouw focus, je stuurt op de naleving van de overeenkomst, maak je contractuele issues bespreekbaar en draagt waar nodig oplossingen aan.
 • Je zorgt voor een goede relatie en bewaakt dat de prestaties aantoonbaar worden gehaald en de beloofde kwaliteit wordt geleverd.
 • Risico's identificeer je proactief en je adviseert belanghebbenden voor contractafsluiting.
 • Je zorgt voor de afhandeling van afwijkingen en wijzigingen en weegt bevindingen naar aanleiding van uitgevoerde toetsen.
 • Je stemt regelmatig af met het team en andere disciplines, en onderhoudt nauw contact met opdrachtnemers, gericht op goede samenwerking.

Voor de komende jaren ligt er een ambitieus strategisch plan voor de ontwikkeling van ons vastgoed. Met dit plan in de hand werken we aan gebouwen die energieopwekkend & circulair, toegankelijk & inclusief, efficiënt & effectief én gezond zijn. En werken we aan een campus waar mensen graag willen leren, werken, wonen en verblijven. We werken aan een aantrekkelijk Utrecht Science Park (USP) waar ontwikkelen en ontmoeten, toekomstbestendigheid en duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid centraal staan.

Enkele voorbeelden van onze komende projecten :
 • realisatie van een circulair paviljoen;
 • nieuwbouw voor de faculteit Diergeneeskunde;
 • herontwikkeling van onze grootste gebouwen op het Utrecht Science Park: het Van Unnikgebouw en het Kruijtgebouw;
 • renovatie van prachtige monumentale panden in de binnenstad, waaronder het Academiegebouw.

Lees op onze website meer over onze projecten en campus development.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een collega die niet alleen oog heeft voor belangen van individuen, maar die ook op een prettige en verbindende manier samenwerkt om resultaatgericht doelen te bereiken. Je bent in staat om stevig te onderhandelen, beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en je voelt je thuis in een politiek-bestuurlijk werkveld. Met een positieve en proactieve instelling draag je bij aan een dynamische en inspirerende werkomgeving. Verder breng je het volgende mee:
 • minimaal vijf jaar relevante ervaring;
 • minimaal een hbo-diploma in de richting bedrijfseconomie, (technische) bedrijfskunde, rechten of een ander relevant vakgebied;
 • kennis van en ervaring met de genoemde verschillende contractvormen in bouwprojecten (o.a. UAV, AUV-GC), ervaring met verhoudingen in de bouw en ervaring met het werken in (integrale) projectteams;
 • aantoonbare ervaring met het managen van (geïntegreerde) contracten tijdens de voorbereidings- en realisatiefase;
 • de vaardigheden om complexe vraagstukken en investeringsvoorstellen goed te verwoorden in het Nederlands, zowel mondeling en schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 tot 36 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 6.002,- tot maximaal € 7.305,- bij een fulltime dienstverband (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst (UBD) werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Vastgoed & Campus (V&C) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de inrichting en het in stand houden van de universitaire huisvesting, voor meer dan 32.000 studenten, 7.500 medewerkers binnen 6 faculteiten en 8 ondersteunende directies. De directie V&C is één van de directies van de Universitaire Bestuursdienst en heeft als rol om ervoor te zorgen dat medewerkers, studenten en bezoekers van de Universiteit Utrecht optimaal ondersteund worden en kunnen excelleren in hun onderzoek en onderwijs. Directie V&C bestaat uit vijf afdelingen: Strategie, Advies & Energie, Huisvesting, Gebiedsontwikkeling, Finance & Control en Veiligheid & Milieu.

De directie werkt aan een inspirerende, veilige, duurzame huisvesting en omgeving op het Utrecht Science Park, International Campus Utrecht en de binnenstad van Utrecht. Door de wensen vanuit het primair proces goed te begrijpen ondersteunt Vastgoed & Campus de faculteiten en diensten met huisvesting en gebiedsontwikkeling die kostenefficiënt, veilig, duurzaam en toekomstbestendig is waarbij de focus ligt op gebruikscomfort. Dit doet Vastgoed & Campus met oog voor medewerkerstevredenheid en een streven naar continu verbeteren.

De afdeling Huisvesting is verantwoordelijk voor de uitvoering van nieuwbouw- en renovatieprojecten en bestaat uit een pool van projectmanagers die in verschillende rollen ingezet worden in de projecten.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Management
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—36 uur per week
 • €6002—€7305 per maand
 • HBO
 • 3694

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you