Junior onderzoeker Vroegtijdig opsporen van werkgerelateerd contacteczeem

Junior onderzoeker Vroegtijdig opsporen van werkgerelateerd contacteczeem

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 14 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij als junior onderzoeker bijdragen aan de vroegtijdige opsporing van werkgerelateerd contacteczeem met een digitale tool voor bedrijfsartsen?

Functieomschrijving

Werkgerelateerd contacteczeem is verantwoordelijk voor de overgrote meerderheid van beroepshuidziekten. Meestal ontwikkelt werkgerelateerd contacteczeem zich geleidelijk, maar geneest vaak slecht: 60% van de patiënten met handeczeem ontwikkelt een chronische vorm. Het is daarom belangrijk om werkgerelateerd contacteczeem in een vroege fase op te sporen en te behandelen om te voorkomen dat het een chronische aandoening wordt. Werkgerelateerd contacteczeem blijft echter vaak onopgemerkt door de bedrijfsarts.

Het doel van dit project is het verbeteren van de vroege opsporing van werkgerelateerd contacteczeem door bedrijfsartsen. Dit project heeft in eerste instantie een duur van 1 jaar waarin onderzoek wordt gedaan naar bestaande diagnostische hulpmiddelen voor de vroegtijdige opsporing van contacteczeem. Verder wordt er gewerkt aan een prototype van een nieuwe tool voor bedrijfsartsen. Er bestaat de mogelijkheid dat het project met 3 jaar wordt verlengd waarbij de tool wordt ontwikkeld en getest en de samenwerking tussen dermatologen en bedrijfsartsen wordt geoptimaliseerd.
 • Je gaat een literatuurstudie uitvoeren naar diagnostische hulpmiddelen voor werkgerelateerd contacteczeem die beschikbaar zijn voor de niet-klinische zorg (bijvoorbeeld bedrijfsarts, huisarts). Daarnaast ga je zoeken naar risicofactoren voor werkgerelateerd contacteczeem, waaronder risicogroepen, werkgerelateerde risico's en invloed van huidtype.
 • Je gaat werken aan een mogelijk prototype van de nieuwe digitale tool voor bedrijfsartsen gericht op het vroegtijdig opsporen van werkgerelateerd contacteczeem, met de mogelijkheid om digitaal contact op te nemen met de dermatoloog of huisarts voor advies over de behandeling. Hiertoe zullen interviews en focusgroep discussies worden gehouden met betrokken belanghebbenden: bedrijfsartsen, dermatologen, huisartsen, IT-specialisten en werknemers bij wie contacteczeem is vastgesteld. Je werkt aan een schets van een mogelijke digitale tool.
 • Je verspreidt je opgedane kennis door (wetenschappelijke) publicaties te schrijven, onderwijs te geven en te presenteren op (inter)nationale bijeenkomsten en congressen.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding in gezondheidswetenschappen, geneeskunde, psychologie, epidemiologie, IT, of een gelijkwaardige studie;
 • Je hebt aantoonbare kennis van of affiniteit met arbeid en gezondheid, digital tools of dermatologie;
 • Je hebt uitstekende organisatorische eigenschappen en bent analytisch sterk;
 • Je hebt ervaring met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden;
 • Je spreekt vloeiend Nederlands want je zal communiceren met zorgverleners, werkgevers en werkenden;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van een wetenschappelijk artikelen in het Nederlands en/of Engels (pre).

Arbeidsvoorwaarden

 • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
 • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
 • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s.
 • Een contract voor 12 maanden (verlenging mogelijk, mits hier financiële middelen voor zijn).
 • Inschaling in salarisschaal 9: € 3.655 tot € 5.010 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
 • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
 • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we voldoende parkeerplaatsen op locatie AMC én een goede fietsregeling.

Werkgever

Amsterdam UMC

Op locatie AMC is AMC Medical Research (AMR) gevestigd. AMR ondersteunt wetenschappelijk onderzoek in zonder winstoogmerk. Hiermee voorziet AMR onderzoekers in alles wat ze nodig hebben om te kunnen excelleren. Zo biedt AMR principal investigators (PI's) en projectleiders begeleiding op het gebied van projectbeheer, finance en human resources. Bij medisch-wetenschappelijke onderzoeksprojecten wordt daarnaast ook ondersteuning op juridisch vlak geboden. Bekijk de video hieronder voor meer informatie.

Start je nieuwe baan bij AMR!

Je komt te werken op de afdeling Public and Occupational Health van Amsterdam UMC, op de locatie AMC. De missie van deze afdeling is kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren op het terrein van de publieke gezondheid en arbeidsgeneeskunde. De afdeling bestaat uit meer dan 200 collega’s, zowel onderzoekers, docenten en praktijkprofessionals. Veel van hen werken ook op de locatie VU. Jij gaat werken binnen sectie 6 van de afdeling: Klinische arbeidsgeneeskunde & beroepsziekten en Lexces: het landelijk expertisecentrum stoffengerelateerde beroepsziekten. Binnen de sectie zijn o.a. ongeveer 10 promovendi en junior onderzoekers werkzaam, die goed met elkaar samenwerken en soms ook activiteiten buiten het werk organiseren. De sectie heeft als missie bij te dragen aan de gezondheid en veiligheid van werknemers en beroepsziekten te voorkomen door onderzoek, onderwijs en klinische- en bedrijfsgeneeskundige zorg. Het onderzoek van deze sectie valt binnen het Amsterdam Public Health onderzoeksinstituut.

Je wordt begeleid door dr. Mariska de Wit, postdoc onderzoeker, en prof. dr. Angela de Boer, hoogleraar chronisch ziek en werk. In dit project werk je bovendien samen met onderzoekers van Lexces: het landelijk expertisecentrum stoffengerelateerde beroepsziekten dat kennis en expertise op het gebied van gevaarlijke stoffen en gezondheidsrisico's voor werkenden bundelt. Ook is er een nauwe samenwerking met dermatologen van Amsterdam UMC.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €3655—€5010 per maand
 • Gepromoveerd
 • 11803

Werkgever

Locatie

Van der Boechorststraat 7, 1081BT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you