Teamleider zorg Dermatologie

Teamleider zorg Dermatologie

Geplaatst Deadline Locatie
30 mei 19 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij die ervaren, zelfstandige en enthousiaste teamleider met visie op de toekomstige patiëntenzorg en bij voorkeur met kennis van de Dermatologische zorg? Zie je het als een uitdaging om in een dynamische, veranderende omgeving en aan het beginpunt van de transitie naar centrumvorming richting en leiding te geven aan een team van polikliniekassistenten en verpleegkundigen? Is het jouw uitdaging om de organisatie, logistiek, kwaliteit van zorg en in/externe samenwerking van de polikliniek, behandelunit en poliklinische operatiekamers op een nog hoger plan te tillen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als teamleider zorg van de afdeling Dermatologie draag je vanuit een duidelijke visie zorg voor de ontwikkeling en realisatie van jouw resultaatgebieden op operationeel niveau. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie en continuïteit van zorg op de polikliniek, de behandelunit en het poliklinische operatiecentrum.

Je verbindt, coacht en stimuleert medewerkers om samen tot het beste resultaat te komen. Daarnaast geef je sturing aan het zorgproces en geef je gevraagd en ongevraagd verbetervoorstellen wat betreft inrichting en besturing. Het is essentieel dat je op de werkvloer zichtbaar bent voor je ongeveer 25 medewerkers bestaande uit polikliniekassistenten en verpleegkundigen.

De functie van teamleider zorg kent daarbij de volgende resultaatgebieden:
* Plannen en organiseren van de zorg.
 • Kwaliteit en veiligheid van zorg.
 • Leren en ontwikkelen.Je levert een bijdrage aan diverse beheer-en/of bedrijfsvoeringproducten en ziet toe op de naleving van regelgeving, instructies, protocollen en kwaliteitsnormen. Je vertegenwoordigt de werkeenheid in afdelings- en afdelingsoverstijgend overleg en bent in staat om duurzame netwerken aan te gaan. Je ontvangt als teamleider leiding van de zorgmanager die op afstand aanwezig is.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:
 • Draagt zorg voor integrale (capaciteits-)planning, verdeling, voortgang en kwaliteit van de werkzaamheden.
 • Draagt zorg voor de professionele ontwikkeling van en zorguitvoering door de verpleegkundigen en polikliniekassistenten, waarbij de taken en verantwoordelijkheden professioneel gescheiden blijven en vooral complementair zijn.
 • Geeft leiding aan het team van medewerkers, begeleidt en coacht de teamleden, voert jaargesprekken en verzuimgesprekken en bewaakt de voortgang.
 • Creëert een werk-en leerklimaat die de medewerkers optimale ontwikkelmogelijkheden biedt. Scholing, deskundigheidbevordering en intercollegiale samenwerking staan hierbij hoog op de agenda.
 • Ontwikkelt, implementeert en waarborgt mede het beleid binnen de werkeenheid en past dit beleid toe binnen de kaders van de afdeling.
 • Bereidt voor, ontwikkelt en implementeert Toekomstbestendig Verplegen binnen de polikliniek en begeleidt en ondersteunt de individuele verpleegkundige in het persoonlijk ervaringsleren en de groep verpleegkundigen in het team ervaringsleren.
 • Neemt deel aan (keten-)projecten binnen en buiten de eigen werkeenheid en werkplekoverstijgende overleggen binnen het Radboudumc.
 • Adviseert de zorgmanager over beleidskeuzes met betrekking tot overkoepelende aangelegenheden en draagt daarvoor (nieuwe) oplossingen aan.
 • Heeft inzicht in de financiën en formatie van de werkeenheden en vertaalt deze naar de werksituatie.
 • Toont en neemt initiatieven op het gebied van digitale innovatie zoals het gebruik van Rover en het testen en ontwikkelen van Avatar.
 • Initieert en versterkt samenwerking met andere specialismen, zoals MKA en KNO die betrokken zijn bij derma-oncologische (wond-)zorg.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Onze nieuwe teamleider is een ervaren, krachtige en inspirerende persoon die sterk is in verbindend leiding geven aan zorgprofessionals, waaronder polikliniekassistenten en verpleegkundigen. Je hebt een mbo-v, Inservice of hbo-v opleiding afgerond en bent BIG geregistreerd als verpleegkundige. Je draagt de verantwoordelijkheid bekwaam te zijn/blijven ten aanzien van het primaire proces. Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als leidinggevende in de zorg met aantoonbare leiderschapskwaliteiten en bij voorkeur ervaring binnen de dermatologische zorg. Je hebt een erkende post hbo-opleiding (zorg-) management op niveau NLQF 6 afgerond. Ook heb je affiniteit met poliklinische patiëntenzorg en logistieke processen.

Jouw stijl van leidinggeven kenmerkt zich door open communicatie en oog voor het gezamenlijke belang. Je bent gedreven om samen met het team aantoonbare onderscheidende patiëntenzorg te realiseren. Tegelijkertijd functioneer je uitstekend zelfstandig, ben je proactief en besluitvaardig. Ook ben je in staat om problemen om te zetten in uitdagingen en daarbij gebruik te maken van je eigen ervaring en inzichten. Je hebt kennis van, visie op en ervaring met verandermanagement en denkt buiten de gebaande paden. Je bent iemand die goed kan plannen en organiseren en die stressbestendig is. Bovendien herken je jezelf in onze kernwaarden: betrokken zijn, excellereren en samenwerken.

Daarnaast:
 • Ben je een ondernemende netwerker.
 • Bezit je een positieve en proactieve grondhouding en je denkt in kansen en mogelijkheden.
 • Ben je in staat om je communicatie aan te passen aan de ander.
 • Heb je het vermogen om medewerkers te coachen en te ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.
 • Ben je in staat om projectmatig te werken, je bent doelgericht en je kunt verbetervoorstellen in resultaten omzetten.
 • Ben je in staat je aan te passen aan veranderde omstandigheden, taken, verantwoordelijkheden en/of mensen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.493 en € 5.504 (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week) en daarnaast een teamleiderstoelage aangevuld tot schaal 10M. Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, indien van toepassing op de functie, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
 • Volop kansen om je te ontwikkelen. Zo kun je via onze online leeromgeving uiteenlopende cursussen volgen.
 • Veel aandacht voor je welzijn en vitaliteit. Denk bij voorbeeld aan:
  • 40% korting op een sportabonnement van het Radboud Sportcentrum.
  • healthy professionals-programma waarin je leert om goed met je energie om te gaan.
  • bedrijfsopvangteam en een persoonlijke coach als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt
  • financieel gunstig minder werken via een generatieregeling als je de AOW-leeftijd nadert.
  • Ondersteuning in een goede werk-privébalans in alle fasen van je leven. Denk aan advies en trainingen over ‘Millennialdilemma’s’ tot ‘Je loopbaan na je 57ste’). Activiteiten bij ons eigen centrum voor mindfulness én mantelzorgspreekuren voor als je vragen hebt over het combineren van je werk en zorgtaken thuis.
 • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. Wil je meer vakantie? Je kunt extra vakantie-uren kopen met je eindejaarsuitkering.
 • 26 weken ouderschapsverlof, waarvan 9 weken betaald.
 • Pensioenopbouw bij het ABP Pensioenfonds. Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie.
 • Korting op de aanvullende pakketten van twee collectieve zorgverzekeringen én op tien andere verzekeringen; van woonhuis- tot rechtsbijstandsverzekering.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten via ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden en een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag.

Werkgever

Radboudumc

De polikliniek Dermatologie is onderdeel van de afdeling Dermatologie. Op de polikliniek zien we ongeveer 30.000 patiënten per jaar van alle leeftijden. Het merendeel van de patiënten die de polikliniek bezoeken zijn patiënten met huidkanker of chronische huidaandoeningen als eczeem en psoriasis. Daarnaast kennen we de aandachtsgebieden flebologie, dermatopathologie, lichttherapie, operatieve dermatologie, seksueel overdraagbare aandoeningen en kinderdermatologie.

Onderdeel van de polikliniek is de Behandelunit, de locatie waar we uitgebreidere en tijdsintensieve poliklinische behandeling kunnen geven. De zorg op de behandelunit en zorg voor eventuele klinisch opgenomen patiënten wordt geleverd door het team van verpleegkundigen. De zorg voor de klinische patiënt wordt ook in de weekenden overdag geleverd.

De afdeling Dermatologie is een dynamische academische afdeling met een belangrijke patiëntenzorgfunctie, verbonden met onderzoek, onderwijs en opleiding.

We stellen ons ten doel om optimale zorg te verlenen aan de patiënt met complexe huidziekten en comorbiditeiten. Tot het profiel van de afdeling behoren ontstekingsziekten van de huid (i.h.b. psoriasis), oncologie, vasculaire malformaties, nagelziekten en hemangiomen.

Onderzoeksgebieden betreffen onder meer klinisch, epidemiologisch en psychodermatologisch onderzoek en basaal onderzoek naar pathomechanismen en biomarkers. Naast de patiëntenzorg wordt ook geparticipeerd in de taakstellingen onderwijs en onderzoek.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Specificaties

 • Management; Verpleging en verzorging; Patiëntenzorg: overig
 • Gezondheid
 • max. 32 uur per week
 • €3493—€5504 per maand
 • HBO
 • 193483-P1529481-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you