Post-Doc Onderzoeker "Zero OCD"

Post-Doc Onderzoeker "Zero OCD"

Geplaatst Deadline Locatie
31 mei 1 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bent u de onderzoeker voor ons internationale ZeroOCD project? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functieomschrijving

In het ‘Zero OCD’ project werken 3 internationale universiteiten (Stockholm University Sweden, Bern University Switserland en de Vrije Universiteit Amsterdam, Nederland), een hogeschool (Thomas More, Antwerpen, Belgie) en twee GGZ instellingen (Stichting VALK, Leiden, Nederland en Bern outpatient clinic, Bern, Zwitserland) samen om middels innovatieve oplossingen in de zorg de druk op de wachtlijsten te verminderen. In het ‘Zero OCD’ project, gesubsidieerd door NWO, ZonMw, Forte and SNSF in het kader van het medefinancieringspartnerschap van Transforming Health and Care Systems, THCS, (GA N° 101095654 of the EU Horizon Europe Research and Innovation Programme), ontwikkelen we een Augmented Reality smartphone applicatie (app) voor obsessief compulsieve stoornis (OCS) en testen we deze app op (kosten)-effectiviteit in vergelijking met een actieve controlgroep (Cognitieve Gedragstherapie [CGT] via videobellen) in vier landen (Zweden, Zwitserland, Belgie en Nederland). Daarnaast wordt er een proces-evaluatie ontwikkeld om belemmerende en faciliterende factoren van implementatie van Virtual en Augmented Reality apps in kaart te brengen.

We zijn op zoek naar een post-doc onderzoeker die ons helpt bij het ontwikkelen van ZeroOCD, het uitvoeren van de Randomized Controlled Trial (RCT), de haalbaarheidstudie en de proces-evaluatie. ZeroOCD is gebaseerd op CGT om OCS (smetvrees) te verminderen. U zult nauw samenwerken met een post-doc onderzoeker uit Zweden en een post-doc onderzoeker uit Zwitserland. De functie is per 1 september beschikbaar.

Met deze functie kunt u op een positieve manier bijdragen aan een belangrijk maatschappelijk probleem. Bovendien biedt de functie de mogelijkheid om te werken aan wetenschappelijke manuscripten die voortkomen uit dit project.

Jouw taken
Als onderzoeker ondersteunt u de projectleider en bent u, in samenwerking met het internationale team, verantwoordelijk voor het bijdragen aan de ontwikkeling van ZeroOCD, de RCT en de proces-evaluatie.

Taken omvatten:
 • meehelpen met het ontwikkelen van ZeroOCD
 • opzetten en faciliteren van focusgroepen onder o.a. therapeuten en clienten met obsessief compulsieve stoornis om inzicht te krijgen in hun behoeften en voorkeuren met betrekking tot de ZeroOCD app
 • ontwikkelen van therapeuten handleidingen voor ZeroOCD en de controlegroep (in samenwerking met een post-doc uit Zweden en een post-doc uit Zwitersland)
 • opzetten en uitvoeren van de RCT (N = 180 verdeeld over 3 universiteiten, n = 60 per land) en haalbaarheidsstudie (N = 20) van ZeroOCD, inclusief het schrijven van een medische ethische aanvraag
 • masterstudenten (e-coaches) werven en begeleiden om therapeutische ondersteuning te bieden tijdens de RCT
 • opzetten en uitvoeren van de proces evaluatie (in samenwerking met de andere landen).
 • samenwerken met (internationale) experts, zoals psychologen en onderzoekers, om ervoor te zorgen dat ZeroOCD gebaseerd is op de meest recente wetenschappelijke inzichten en methoden
 • uitgebreid technisch testen van ZeroOCD op het platform voor de ‘livegang’ en in de gaten houden of alles goed gaat na livegang (zoals bijv. dataopslag, koppelen van de e-coaches, versturen van vragenlijsten en reminders etc.)
 • bewaking van de projectplanning
 • rapporteren aan de projectleider en het centrale team van ZeroOCD over de voortgang, resultaten en eventuele uitdagingen met betrekking tot de ontwikkeling en implementatie van de programma's
 • contributie leveren aan de wetenschappelijke artikelen die voortkomen uit dit project

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgeronde WO-opleiding in de psychologie, sociale wetenschappen of een vergelijkbaar vakgebied
 • kennis van en ervaring met het gebruik van online platforms en tools voor onderwijs en/of geestelijke gezondheid is een pluspunt
 • organisatorische vaardigheden om projecten effectief te kunnen plannen, prioriteren en uitvoeren en vermogen om te coördineren en te schakelen tussen meerdere partijen
 • flexibiliteit en aanpassingsvermogen om te kunnen werken in een dynamische omgeving en om te gaan met veranderende prioriteiten
 • ervaring met wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur binnen de klinische psychologie, is een pré

Als universiteit streven we naar gelijke kansen voor iedereen, in het besef dat diversiteit vele vormen kent. Wij geloven dat diversiteit in al haar complexiteit van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van ons onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening. We zijn altijd op zoek naar talent met diverse achtergronden en ervaringen. Dat betekent ook dat we ons inzetten voor het creëren van een inclusieve gemeenschap, zodat we diversiteit als meerwaarde kunnen benutten.

We beseffen dat elk individu een unieke set aan vaardigheden, expertise en denkwijze met zich meebrengt. We nodigen dan ook graag iedereen uit die zich herkent in het profiel om te solliciteren, zelfs als je niet aan alle eisen voldoet.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Bij de VU draag je bij aan onderwijs, onderzoek en dienstverlening voor een betere wereld. En daar mag wat tegenover staan. Daarom bieden wij jou:
 • Een salaris van minimaal € 3.226,00 (Schaal 10) en maximaal € 5.090,00 (Schaal 10) bruto per maand, bij een voltijds dienstverband. Dit is gebaseerd op het UFO-profiel Onderzoeker 4. Het precieze salaris hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Een functie voor minstens 0,8 fte. Je arbeidsovereenkomst duurt in eerste instantie 3 jaar.

Daarnaast bieden wij je aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen. Enkele voorbeelden:
 • Bij een voltijdse 38-urige werkweek hoort een vakantietegoed van 232 uur per jaar. Als je ervoor kiest om 40 uur te werken, beschik je op jaarbasis over 96 extra vakantie-uren. Bij een deeltijdaanstelling wordt dit naar rato berekend.
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • hybride werken maakt een goede werk/privébalans mogelijk
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
Kennis ontwikkelen voor actief, gezond en betekenisvol leven: dat is waar we ons bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam op richten. Onze focus is het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Daarbij combineren we drie disciplines: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek. Vanuit die multidisciplinaire benadering komen we tot beter begrip van gedrag en bewegen. Samen helpen we mensen om gezonder te leven, beter te leren, beter te functioneren.

Kom je werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen? Dan voel je je thuis in een ambitieuze organisatie, die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. Bij de faculteit krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Samen met ongeveer 630 collega’s werk je voor ongeveer 4.200 studenten.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 5.500 medewerkers en volgen ruim 30.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Specificaties

 • Postdoc
 • Gedrag en maatschappij
 • €3226—€5929 per maand
 • Gepromoveerd
 • 4022

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Van der Boechorststraat 7, 1081BT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you